FARLIG GOD NØTTEMIKS MED PISKET KREMFLØTE

✨✨✨✨✨✨✨

Processed with VSCO with a6 preset

Y A Y ✨ Fredagen er her og i dag deler jeg en utrolig god oppskrift som passer perfekt til helgen. Jeg skal ærlig innrømme at jeg spiste en stor skål av denne herlige blandingen i går – krem, nøtter, salt og søtt? Ja takk! Anywho – dette minner gjerne mer om en dessert, men personlig digger jeg dette som en mettende og god kvelds, særlig med en dæsj cottage cheese i tillegg. Processed with VSCO with hb1 preset

Du trenger♥ 

1dl havregryn 

1dl revet kokos 

2dl nøtter (bruker naturlig nøttemix fra rema) 

2ss sukrin gold 

1ss kokosolje 

1ts kanel 

1ts kardemomme

1ts vaniljepulver 

1 dryss havsalt 

2dl kremfløte 

Processed with VSCO with a6 preset

🌻   🌻   🌻   🌻   🌻   🌻   🌻Processed with VSCO with a6 preset

Slik gjør du♥ 

Ha alle ingrediensene (utenom kremfløte og kokosolje) i en ildfast form. Ha formen i ovnen og stek på 200 grader i 8 minutter. Mens nøtteblandingen steker kan du piske opp fløten med et dryss vanilje. Liker du en søtere krem anbefaler jeg en teskje sukrin+ i fløten. Når nøttemiksen er ferdig kan du blande inn en spiseskje med kokosolje. Rør godt. Ha krem og eventuelt litt cottage cheese + blåbær i en god skål å strø nøttemiksen over. Server med engang. 

Processed with VSCO with a6 preset

Jeg er som vanlig giret på at det er helg – kjempekos når alle har fri og vi kan være sammen! På dagens agenda står lunsj med mamma og såklart helgehandelHåper du nyter fredagen og får en strålende dag ✨

Maria♥

#sunnmat #dessert #sukkerfritt #sukkerfri #krem #sommer #mat #matblogg #kosthold 

SUNT, HERLIG OG ROSA ENERGIPÅFYLL

✨✨✨

Hei! I dag snakker vi mellommåltider. Noen som kjenner seg igjen? Jeg må alltid ha litt snacks tilgjengelig i løpet av en dag, særlig om ettermiddagen mellom lunsj og middag. Valgene er mange og det er så lett å falle for en enkel løsning. Da er disse små rødbetekulene et supert alternativ. Her får du masse gode næringsstoffer i en liten munnfull, perfekt som en hverdagssnack. Disse er gode for energinivået samt de holder blodsukkeret fint og stabilt. Så når du føler at energinivået og humøret (yes I get hangry) daler så trykk i deg en liten godbit ✨✨✨Processed with VSCO with au5 preset

H I G H V I B E S ONLY ❤️❤️❤️Processed with VSCO with au5 preset

Du trenger♥ 1 kopp cashewnøtter ♥ 1/2 kopp kokosmasse ♥ 1ss havregryn ♥ 1ss rødbetepulver ♥ 1 liten neve frosne bringebær ♥ 2ss fibersirup gold ♥ 1-2ss cocosa olje 

Slik gjør du♥ Miks alle ingrediensene godt i en foodprossessor, form små runde baller og dekk dem med kokosmasse. 

✨✨✨✨✨✨

Ønsker deg en herlig kveld♥

Maria♥

Følg meg gjerne på Instagram @mariashealthychoices for mer inspirasjon

PESTOZOODLES MED GRILLET KYLLING

Hei! ✨✨✨✨Processed with VSCO with a5 preset

Ingenting er som en herlig middag midt i uka. Noen ganger er det ekstra gøy å dekke litt fint på, særlig når hverdagene er travle. Jeg var som sagt innom butikken på mandag og kjøpte grillet kylling på tilbud (yes I love my chicken) så her hadde vi kylling to dager på rad. Utrolig greit å bruke restemiddag som en base i en ny og spennende rett. 

Pesto er en av mine favoritt sauser og den passer perfekt til såkalte zoodles. Zoodles er squash som får et pasta lignende utseende og det er genialt å mikse sammen med ulike sauser. Sammen med pesto og kylling er det helt amazing. Pestoen lages helt basic 👉 1pk pinjekjerner ♥ 50g parmesan ♥ 1 fedd hvitløk ♥ salt&pepper ♥ en god olivenolje. Miks alt opp i en blender og ha i olje til ønsket konsistens. 

Processed with VSCO with a5 preset

🌿🌿🌿🌿🌿🌿

Du trenger♥

2 squash 

Smør til steking 

Salt og pepper 

Grillet kylling/ kyllingfilet 

Slik gjør du♥

Okei, det er ganske greit å ha en spiralizer hvis du først skal lage zoodles. Min er fra GEFU (kjøpte på kitchn) og den er utrolig grei å bruke. Lag zoodles av 2 squash, ha dem i en stekepanne på medium varme med litt smør og la de ligge i ca 5 minutter. Ha zoodlesene i en stor form, bland sammen med pesto og legg kyllingen over. Server gjerne med en god salat. 

Processed with VSCO with a5 preset

Y U M M Y A L E R T 

Da håper jeg at du nyter dagen og tar deg en ekstra god middag i løpet av uken✨✨✨✨ 

Maria♥ 

Følg meg gjerne på Instagram @mariashealthychoices 

MINE 5 HVERDAGSPRINSIPPER

Hei og god tirsdag ✨✨✨

For ca 1 år siden la jeg om kostholdet helt. Dette ble en livsstilsendring for meg og jeg fikk samtidig en ny tankegang som fokuserte på “hva trenger kroppen min for å fungere” i stedet for utseende og kalorifattig mat. Nøkkelen til et sunt liv er å ha visse grenser og noen prinsipper du følger i hverdagen. Så i dag deler jeg mine 5 viktigste hverdagsprinsipper. 

Processed with VSCO with a6 preset

Ikke gå på diett 

Jeg har selv vært en av dem som har prøvd ulike dietter og jeg vet first hand hvordan det er å telle kalorier. Ikke bare er det totalt utmattende, men det fører også til at du mister matgleden og kroppen blir utslitt. I stedet for å straffe kroppen din med å telle kalorier og nekte deg selv nok mat vil jeg anbefale å putte i deg masse gode næringsstoffer. Ikke vær redd for å spise mat med mye kalorier – næringsstoffene er  MYE viktigere. Når du spiser mat som fungerer optimalt for kroppen er det også lettere å ta sunnere valg i løpet av dagen. 

Spis regelmessig 

Jeg anbefaler at du spiser næringsrik mat ofte og regelmessig gjennom dagen. Husk å ha en viss balanse i måltidene dine der du fokuserer på proteiner, sunt fett og fiber. Dette hjelper å balansere blodsukkernivået, det booster energinivået og det holder humøret stabilt. Husk også og drikk masse vann – helst 2 liter til dagen. 

Tenk positivt 

For meg er nøkkelen til god helse og et lykkelig liv positiv tankegang. Dette betyr å føle seg komfortabel i egen kropp, ta sunne valg og velge å se muligheter i alle situasjoner. En måte jeg gjør dette på er at jeg uttrykker takknemlighet gjennom hele dagen. Start med 3 ting du er takknemlig for hver morgen så skal du se at humøret følger etter. 

Minimer stress og få opp energinivået 

Når du er stresset går kroppen i faremodus og det er vanskelig å fungere optimalt. Jeg har selv slitt mye med stress og jeg jobber aktivt hver dag for å minimere dette. Min kropp fungerer utrolig mye bedre når stressnivået er ikkeeksisterende og jeg merker stor forskjell i energinivået. Så husk og stress mindre, få nok søvn og gjør ting som gjør deg glad og fornøyd. 

Processed with VSCO with a6 preset

Beveg kroppen din 

Det sier seg selv at en av hovedingrediensene til en sunn kropp og et sunt sinn er å bevege kroppen. Kom i kontakt med egen kropp og fokuser på hva din kropp trenger for å fungere optimalt. Gå turer, bruk tid på favoritt idretten din – det viktigste er at du rører på deg. For meg er yoga en super måte å bevege meg på og samtidig stresse ned. Du trenger ikke å være en yogaeekspert for å utøve enkle øvelser – kjøp deg en matte og sett på YouTube yoga for nybegynnere – alle må starte et sted. 

Dette er mine personlige tips for en bedre hverdag – det må sies at ikke alt fungerer for alle, men disse prinsippene har hjulpet meg til en bedre livsstil. Jeg håper du kan ta med deg noen gode tips. 

Maria♥

 

MONDAY VIBES AND OVERNIGHT OATS

God morgen🌸

Plutselig er det mandag igjen og sommer og skoleferie har offisielt startet. Hos oss er det hverdag enn så lenge – vi begynner på nye ferieuker i august. I dag deler jeg en super lett og god frokost – overnight oats eller kjøleskapsgrøt som det så fint heter:) Dette er en genial frokost og en perfekt måte å starte dagen og uken på! Pakket med fantastiske næringsstoffer og god smak gjør denne frokosten on point 😚

Processed with VSCO with av4 preset

I´M IN A BREAKFAST KINDA MOOD 

Jeg liker å ha en del greier oppi – men du skal få baseoppskriften også ser du hva du foretrekker:) 

Du trenger♥

1ss chiafrø 

2ss store havregryn 

Ca 2dl mandel/havremelk 

Valgfri søtning som for eksempel stevia dråper, maplesiryp, agavesirup eller lignende 

Valgfrie ingredienser♥

1ss peanøttsmør

1ts raw cacao powder

Et dryss havsalt 

1ss fibersirup gold 

Slik gjør du♥

Bland alt sammen godt i en blender og ha over i en dyp skål. Sett i kjøleskapet i minst 2-3 timer eller natten over. 

En fantastisk frokost som du lett kan ta i hånda hvis du har en travel morgen:) 

Ønsker deg en fantastisk fin mandag!

Maria♥

Følg meg gjerne på Instagram @mariashealthychoices

TAPASAFTEN

God morgen og god lørdag ✨

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg tror jeg kan snakke for alle når jeg sier at tapas er utrolig godt! Så mye godt å velge mellom, her finnes noe for alle. Jeg kjøpte som sagt en del produkter da vi var i Spania og i går fant jeg frem noen godbiter og stelte i stand en tapasaften. Supergodt og ikke minst veldig koselig. Det å bruke lang tid på maten, nyte de ulike rettene og kanskje starte på runde 2 og 3 er helt herlig. Perfekt helgekos med andre ord  ✨✨✨✨✨

F O O D – W I N E – A N D E V E R Y T H I N G G O O D

Processed with VSCO with a5 preset

I går falt valget på noen gode oster – manchego, brie og smøreost. Perfekt med litt knasende kjeks og godt syltetøy ✨✨✨✨✨ Jeg måtte også finne frem den helt aamazing gode Iberia skinken jeg fant i Marbella samt litt krydret salami. Som tilbehør mikset jeg sammen litt aioli som er et must på tapas bordet. Ha også en liten skål oliven tilgjengelig – N A M 😋Processed with VSCO with a5 preset

Ellers stekte jeg litt spansk chorizo og lagde litt ovnsbakte asparges med bacon. Tidligere på dagen lagde jeg en hvitløk og chili marinade til scampien og lot dem ligge i noen timer. Denne marinaden passer perfekt til fisk, skalldyr og fjærkre. 

2ss olivenolje ♥ 1ss hvitvinseddik ♥ 1 fedd hvitløk ♥ 1ts chilipulver ♥ salt ♥ pepper 

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Da håper jeg du har fått litt inspirasjon til helgens middag. Ha en fantastisk flott St. Hans feiring! 

Maria♥

Følg meg gjerne på Instagram @mariashealthychoices 

 

FRI NALLY!

God morgen og hei fredag 💛

Processed with VSCO with a5 preset

C O F F E E T I M E  ✨✨✨

Endelig er det fredag og helg folkens! Denne helgen har jeg sett frem i mot lenge da vi endelig er ferdig med bygging av gjerde, luking av hage og maling av hus. Haha så deilig å ha en helg til å bare slappe av og nyte ✨✨✨ Planene for helgen er som sagt å finne roen sammen med familien, være ute og såklart feire st.hans. Har også masse deilig mat fra Spania liggende i kjøleskapet så denne helgen blir det et aldri så lite tapasgilde💛 

Tenkte å dele min daglige kaffeoppskrift i dag – så kan du kose deg med verdens beste kopp kaffe denne helgen;-) 

Du trenger 💛

1 kopp svart kaffe

1ts cocosa olje 

Havremelk 

Kanel 

Slik gjør du💛

Brygg din beste kopp kaffe, ha oppi 1ts cocosa olje og blend godt sammen. Steam litt havremelk og topp med kanel. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ha en nydelig fredag✨✨✨✨ 

Maria💛

 

Følg meg gjerne på Instagram @mariashealthychoices 

SUPERSAFTIG BANANBRØD

B A N A N A D R E A M 🍌

Processed with VSCO with a5 preset

Helgen nærmer seg og i dag skal du få en kjempe god oppskrift på et saftig bananbrød du kan kose deg med i løpet av de neste dagene. Dette er et kjempeenkelt bakeprosjekt som du smeller sammen på null komma niks – har du barn så anbefaler jeg deg å lage det sammen med dem ❤️ 

Y U M M Y 

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger ❤️ 

2 modne bananer 

1,5dl melk 

50ml rapsolje 

50ml honning (jeg dropper denne da Klara ikke er 1 år – bytter honning ut med et lite beger vaniljeyoghurt) 

1 egg

1ts havsalt

1 ts ekte vaniljepulver 

2 ts bakepulver 

150g speltmel 

150g havregryn (mal til mel eller bruk havremel) 

1/2 banan til pynt

Slik gjør du ❤️

Sett ovnen på 180 grader over og undervarme. Bland bananer, egg, melk, olje, honning og evt yoghurt i en miksmaster. Bland sammen de tørre ingrediensene og ha dem oppi røra. Bland godt sammen og hell i en brødform. Jeg deler en 1/2 banan i 4 skiver og legger oppå brødet. Strø over med litt chiafrø og et dryss kanel. Stek brødet midt i ovnen på 180 grader i ca 40 minutter. 

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg bruker som sagt yougurt i stedet for honning – dette er fordi barn under 1 år ikke skal ha honning og i vårt tilfelle sluker Klara dette brødet så her var det bare til å bytte ut 😉 Brødet blir nok en smule saftigere med yoghurt så du må mer enn gjerne bytte ut honningen hvis du ønsker det. Personlig liker jeg best smør på dette brødet da det er så saftig og godt på smak at det ikke trenger noe mer. 

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Processed with VSCO with a5 preset

Håper du fikk litt inspirasjon til å bake i løpet av helgen. Følg meg gjerne på @mariashealthychoices på Instagram❤️ 

Maria❤️

UKENS SOMMERSALAT

God morgen fine deg! 

Processed with VSCO with a5 preset

I dag skal du få et supert tips på en deilig sommer rett – avokado, egg og melonsalat. Denne er så utrolig frisk og god og den passer perfekt som frokost, lunsj eller som en lett middag. Jeg digger en god salat, men det må være mer enn bare grønne blader hvis du skjønner hva jeg mener😋 I denne skåla får du både sunt fett, proteiner og sunne karbohydrater – en super kombo med andre ord! 

Jeg liker å drysse over litt hampfrø både på salat og brødskiver – disse frøene inneholder et flust av proteiner, sunne fettsyrer og næringsstoffer, så her må du bare kjøre på😎 

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger 💛 

2 never ruccola 

2 egg 

1/2 avokado 

1/2 cantaloupe melon (en liten) 

1ss hampfrø 

Litt chilikrydder 

Slik gjør du 💛

Start med å koke eggene slik du ønsker dem. Ha ruccola salaten og avokadoen i en skål, dander med kokte egg og melon, strø over litt frø og krydder, nyt synet av den fine salaten du nettopp har laget og NYT! 

Processed with VSCO with a5 preset

Nå skal vi straks avgårde til mine besteforeldre som jeg er så utrolig takknemlige for å ha! Gledings til en fantastisk dag! Ha en super dag du også😚

Maria💛

KYLLING I KRYDDERMARINADE

Heisann!

Hvem andre kjenner på tidenes høst feeling i dag? 10 grader, vind og regn – det er sommerværet det 😂 Neida vi kan ikke klage med tanke på sommerværet som har herjet de siste ukene, men vi kan vel krysse fingrene for at sommeren kommer tilbake? 

Uansett – i dag skal du få en lekende lett kyllingoppskrift som smaker kjempe godt! Den er marinert i en herlig kryddermiks og passer gjerne godt nå som regnet øser ned. Lag den senere og nyt til kvelds med en god kopp te – YUMS 😋

B O N A P P E T I T 

Dette trenger du 💛

1 pakke kylling (ca 600 gram filet) 

2-3ss lettrømme

1ss olivenolje

1ts gurkemeie

1ts paprikapulver

1ts spisskummen

Et dryss salt 

1 lime 


Til salaten 💛

2 sjalottløk 

1 squash

1 paprika 

2 never med spinat 

Salt&pepper 


Slik gjør du 💛

Start med å blande rømme, olje og krydder i en god bolle. Kutt opp kyllingen i biter og bland den godt i marinaden. La alt stå å blande seg godt i minst 1 time. Når kjøttet er klart kan du steke det på sterk varme i litt smør. Legg kjøttet til siden og start med salaten. 

Kutt opp salat ingrediensene og brun sjalottløken i litt smør. Ha oppi squash og paprika og stek videre. Når grønnsakene er godt stekt kan du putte oppi spinaten. Den vil bli mye mindre i stekepanna. Dryss over litt salt og pepper og server sammen med kyllingen. Husk og press over litt limejuice til slutt! 

Nå skal jeg jammen meg utnytte regnværet å gjøre litt husarbeid! Det er alltid greit å få unnagjort når det er surt og kaldt ute😉 

Ha en nydelig tirsdag! 

Maria💛