MASCARPONE TOPPET MED DEILIGE SOMMERBÆR

Hei torsdag♥ 

Processed with VSCO with hb1 preset

I skrivende stund har jeg akkurat hoppet i kosetøyet etter en herlig dusj. Vi er i full gang med å male huset så her må både liten og stor være med å dra lasset 😉 En ting er å male – men å male i 30 varmegrader? Haha det er en ganske så svett affære. Så nå tenker jeg at en liten kveldspause fra sola gjør godt:-) 

Jeg elsker frukt og bær, særlig sammen med vaniljekesam, yoghurt eller krem. I det siste har jeg blitt totalt hekta på mascarpone ost. Har du ikke smakt det så må du hive deg rundt å skaffe med en gang;-) Macarpone er en italiensk ost som blant annet er en av hovedingrediensene i den italienske desserten tiramisu. Den er deilig og kremete og passer utmerket til søte retter. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Til vanlig ville man tilsatt sukker i osten for å få den søte smaken, men her skal du få et tips som gjør denne lette og gode kremen helt fri for tilsatt sukker. Med litt bær og knuste nøtter kan du nyte en deilig dessert med verdens beste samvittighet. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Til denne oppskriften lagde jeg noen herlige peanøttbunner som base i retten, men hvis du tenker “aaaah det tar for lang tid” er det bare å kutte de ut. Dette er supergodt både med og uten nøttebunn. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Du trenger♥

Til peanøttbunnen 

20g mandler 

80g peanøtter 

2ss cocosa extra virgin olive oil 

Til kremen

En halv boks mascarpone ost 

2ts sukrin:1 

1ts vaniljepulver

Jordbær og blåbær 

Slik gjør du♥

Start med å knuse mandler og peanøtter i en foodprossessor. Ha i oljen og miks til mykt. Jeg fordelte deigen i 5 muffinsformer (på brett). Hiv dem rett i fryseren. Pisk ost, sukrin og vaniljepulver i noen minutter til du får en lett krem. Sett kremen kaldt. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Etter en liten time er nøttebunnen god og kald og du kan toppe dem med ostekremen. Pynt med sommerlige bær og strø gjerne litt av nøtteblandingen på toppen. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Da håper jeg du har fått en liten ide om hva du kan kose deg med i løpet av helgen:-) Håper du har en strålende kveld og at du nyter det deilige sommerværet. 

Maria♥

#oppskrift #sunnmat #sukkerfritt #kosthold #lavkarbo #utensukker #sommer #sommermat 

KNUST AVOKADO MED MARINERTE FETATERNINGER

God morgen <3 

Hva liker du best å gjøre om morgenen? Jeg har faste morgenrutiner som funker utrolig bra for meg. Det er veldig avslappende og godt å starte dagen på den positive siden. Ja jeg vet det kanskje er klisjeaktig, men jeg har virkelig troen på at det funker. 

Processed with VSCO with f2 preset

Frokost er superviktig for denne jenta her. Jeg er opptatt av å ha et høyt energinivå gjennom hele dagen – noe som er viktig når du har to små barn å holde styr på 😉 Den beste maten jeg kan få i meg i løpet av morgentimene er mat med høyt fettinnhold. Etter min erfaring holder en slik frokost meg mett og blodsukkeret stabilt lenge. Derfor elsker jeg å bruke avokado om morgenen. I dag skal du få et herlig frokosttips som viser en måte du kan bruke avokado på:-) Ps. Ikke vær redd for å bruke avokado pga høyt kaloriinnhold – det er noe av det beste du kan gi kroppen din♥ 

Processed with VSCO with f2 preset

♥♥♥

Hemmeligheten til denne himmelske avokadomosen er den marinerte fetaosten. Altså dette er noe av det beste jeg får. Toppet med et kokt egg er denne frokosten en SUPER start på dagen. 

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg bruker disse fetaterningene fra Arla Apetina. Denne basilikumoljen var det mamma som tipset meg om. Helt fantastisk god på smak og svært passende til denne mosen.

Du trenger♥

2 skiver 

1 avokado

4-5 terninger fetaost

En skvett olje 

Salt&pepper 

Slik gjør du♥ 

Start med å ha alle ingrediensene i en liten bolle. Mos de godt sammen og fordel på skivene. Jeg liker å toppe skivene med et kokt egg som jeg deler i 4:-) Da har du en frokost som består av supre næringsstoffer og en jevn fordeling av sunt fett, karbohydrater og proteiner. 

Processed with VSCO with f2 preset

Da håper jeg at du får en fantastisk flott sommerdag. 

Maria♥

#oppskrift #avokadotoast #suntfett #avokado #nam #sunnmat #matglede #kosthold 

 

TROPISK COTTAGE CHEESE MED KOKOS OG MANGO

God morgen tirsdag! 

Som dere sikkert vet er jeg over gjennomsnittet glad i god mat 😉 Noe av det jeg synes er gøy er å finne sunne alternativer til den tradisjonelle helgekosen og desserten, og tro meg valgene er mange! I kjøleskapet mitt finner du alltid cottage cheese. Personlig er jeg veldig fan av denne supre osten som passer både til middag og dessert. Det finnes så mange måter å “kokkelere” med den på – du kan bruke den i alt fra salater, pålegg og som en fin avslutning på en god middag. 

Processed with VSCO with a5 preset

I dag vil jeg dele en utrolig god rett med cottage cheese og gresk yoghurt. For min del kan jeg gjerne spise denne til frokost, til kvelds eller som et lite kosemåltid hvis jeg føler på søtsuget. Denne er toppet med supergode ingredienser blant annet frisk mango som tilfører en kjempe god og søt smak. 

Jeg synes denne skåla med digge ingredienser passer utrolig bra til sommeren – den er fullstappet med tropiske og friske smaker. Så hiv deg rundt og lag denne supre retten og ta den med ut i sommersola 😉 

Du trenger♥ 

3ss cottage cheese 

2ss gresk yoghurt med kokossmak 

1ss chiafrø 

1 dryss med kokosflak 

1 liten neve mango 

Noen blåbær 

Slik gjør du♥

Bland cottage cheese med yoghurt og rør rundt. Topp med tropisk tilbehør og NYT! 

Processed with VSCO with a5 preset

Håper du får en kjempe fin tirsdag! Ses senere! 

Maria♥

#oppskrift #cottagecheese #mango #tropiskfrukt #tropisk #matblogg #sunnmat #kosthold #diggmat 

SAFTIGE KYLLINGBURGERE MED HJEMMELAGET BRØD

God mandags kveld til deg! 

Processed with VSCO with a5 preset

Det er ikke hver dag jeg har tid til å lage både burger og brød fra bunnen av, men når jeg først gjør det – Y U M! Det er få ting som slår mat laget fra bunnen av, og denne middagen er virkelig verdt tiden. Egentlig er den relativ kjapp å lage, men hvis du tenker en 10 minutters rett kan du gjerne spare denne til en dag du har bedre tid 😉 Disse godbitene passer seg bra både mandag som lørdag! 

I dag falt valget på stekepanna innendørs, men disse er supre å ha på grillen 🙂 

Processed with VSCO with a5 preset

Til mine supersaftige kyllingburgere trenger du♥

2 pakker kyllingkjøttdeig (jeg bruker alltid 2 pakker slik at jeg har noen å fryse) 

1 sjalottløk

1 eggeplomme 

Salt&pepper 

1ts potetmel 

Til burgerbrødet trenger du♥

1 liten pakke cottage cheese

2 egg

100g havregryn 

50g fiberfin 

Et dryss med havsalt

1ts bakepulver 

Til dressingen trenger du♥

3ss creme fraiche 

1 fedd hvitløk 

1ts olivenolje 

Salt&pepper 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du♥

Start med brødet – ha cottage cheese og egg i en god bakebolle og mos dem med en stavmikser. Ha oppi alt det tørre og rør godt. Bruk en spiseskje til å klatte ut brød på et stekebrett. Topp de gjerne med sesamfrø hvis du har:-) Jeg fikk 9 brød av denne deigen. Stek dem midt i ovnen på 210 grader i ca 12-15 minutter. 

Ha 3ss med creme fraiche i en liten skål, rasp over 1 fedd hvitløk og rør inn litt olivenolje, salt og pepper. Sett dressingen kaldt. 

Hakk opp sjalottløk i små biter og ha oppi alle ingrediensene til kyllingburgerene i en stor bolle/foodprossessor eller kjøkkenmaskin. Blander du for hånd må du passe på å mikse alt godt sammen. Når du har fått en fin og jevn deig kan du bruke en stor skje og forme mellomstore burgere og ha i panna. Når jeg lager såpass mange burgere om gangen steker jeg de i ca 3 minutter på hver side og har de i en ildfast form i stekeovnen på lav varme. Da stekes de ferdig og holder seg gode og varme til servering. 

Processed with VSCO with a5 preset

Som tilbehør hadde vi en grønn salat med hjertesalat, minitomater, agurk, reddik og fetaost marinert i soltørkede tomater. 

Håper du har hatt en fin start på uken 🙂 

Maria♥ 

#oppskrift #hamburger #kylling #burgerbrød #sunnmat #matglede #kosthold #sukkerfri #kyllingburger 

TYKKE OG SAFTIGE LØRDAGSPANNEKAKER

God morgen fine deg! 

Processed with VSCO with a5 preset

Hva er vel bedre enn en deilig helgefrokost med de du er glad i? Hos oss spiser vi frokost sammen lørdag og søndag og det er så koselig når alle er med 🙂 Som regel går det i den mer tradisjonelle frokostvarianten – brød, pålegg og egg, men noen ganger lager vi til noe ekstra digg. I dag fikk Ulrik bestemme lørdagsfrokosten – tjukke pannekaker med bacon. En herlig og god start på helgen 😉 

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger♥

Til ca 4 personer 

50g smeltet smør 

2 1/2dl melk 

2 egg 

3dl sammalt speltmel (vi bytter gjerne ut 1dl med fiberfin)

2ts bakepulver

1/2ts salt 

1ss sukrin:1

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du♥

Smelt smøret og tilsett melk. Så visper du i egg. Bland alt det tørre i en bolle og hell i væsken mens du rører jevnt. La pannekakenrøren stå å svelle i ca 10-15 minutter før du steker dem. Dette er viktig for å få den riktige konsistensen. Stek pannekaker på medium varme og server med bacon, fibersirup gold/ lønnesirup eller syltetøy. 

Processed with VSCO with a5 preset

I dag er det meldt opp mot 30 grader så nå må vi nesten komme oss ut i sommersola 🙂 Ha en helt fantastisk fin dag og helg!

Maria♥

#oppskrift #pannekaker #sunt #matblogg #mat #sukkerfri #helg #lørdag

 

 

FREDAG OG NICECREAM!

God fredag til deg! 

Jeg er så utrolig glad for det nydelige været vi har her i Stavanger om dagen, snakk om tidenes sommerfølelse. Å labbe rundt i shorts og sommerkjoler midt i mai er jo helt fantastisk! Snart skal vi sørover på ferie så her er det sommer og solskinn i lang tid fremover♥ 

Processed with VSCO with f2 preset

I dag blir det definitivt lunsj på terassen og jeg tenker noe frisk, sunt og godt. I de siste ukene har jeg lagt merke til den såkalte “nicecreamen” – en sunnere versjon av den vanlige iskremen. Så da tenkte jeg å lage en egen versjon som jeg gjerne vil dele med deg:-) 

Dette er superenkelt og veldig raskt å lage, så denne nicecreamen smeller du kjapt sammen når du føler for det 😉 

Du trenger♥

100g frosne bringebær 

1ss sukrinmelis 

1 skvett sitron 

1ss gresk yoghurt med kokossmak 

1ss fløte 

Processed with VSCO with f2 preset

Slik gjør du♥ 

Ha alle ingrediensene i en god blender og miks godt! Server og NYT med engang 😉 Du kan gjerne bytte ut bringebær med andre typer bær, bare pass på at de er frosne. Du kan også bruke lime istedet for sitron og du kan gjerne bytte ut fløten med kokosmelk, vanlig melk eller soyamelk. Bruk det som passer best for deg:-) 

Processed with VSCO with f2 preset

Nå skal jeg nyte fredagen videre – det må du og! 

Maria♥

#nicecream #is #bringebæris #blogg #matblogg #oppskrift #sunnmat 

EN SMOOTHIE FOR KIDSA

Hei og hopp til deg! Håper du har en fin torsdags morgen:-) 

Processed with VSCO with c3 preset

Her i huset har vi en liten sta 3åring som for øyeblikket er i en “skal gjøre – bestemme og velge alt selv fase. Noen som kjenner seg igjen;-)? Det som er litt vanskelig i slike faser er å finne en balanse som fungerer for begge parter. Hvor mange ganger er det greit å ha prim på skiva, eller bare spise poteter til middag? Å lage gode matrutiner for barna er utrolig viktig for både liten og stor. Man skal bygge opp til et sunt og godt forhold til ulik mat og man skal legge opp til at barna får være med i matlagingen og smakingen. 

Processed with VSCO with c3 preset

Hos oss prøver vi å la Ulrik ta del i matlagingen og vi oppfordrer han til å smake underveis. Noen ganger vil han, andre ganger ikke. Vi prøver ofte med den klassiske “du vet ikke om du liker noe før du prøver” , men altså – det er ikke alltid det synker inn, haha. Men er du som meg og tenker at barna kanskje skulle fått i seg mer frukt og grønt vil jeg anbefale deg å lage en god gammeldags smoothie. Dette er en genial måte å få i kidsa grønne og gode næringsstoffer uten sutring og krangling 😉 

Processed with VSCO with c3 preset

Heldigvis reagerer ikke Ulrik på den grønne fargen (men hvis barnet ditt i tillegg er fargekresen så anbefaler jeg å ta bort spinaten). Å husk at barn under 3 år helst ikke skal ha spinat i kostholdet sitt. Her har du to sunne og gode alternativer til en barnesmoothie. Ps. bananen og yoghurten tar bort eventuell smak av spinat og brokkoli. Lover deg, denne er kjempe god, så du må gjerne prøve selv og 😉 

Processed with VSCO with c3 preset

Du trenger♥ 

1/2 banan 

1/2 avokado 

1 brokkolibukett 

1ss vaniljyoughurt 

1ss havregryn 

1ts chiafrø 

En liten neve spinat (dette er til den grønne varianten. I den andre har jeg oppi en liten neve mango)

Ca 2dl melk 

Processed with VSCO with c3 preset

Slik gjør du♥ 

Ha alle ingrediensene oppi en god blender og mix godt! Server ♥

Processed with VSCO with c3 preset

Det blir definitivt en herlig dag – solen skinner og vi skal ut å kose oss. Ønsker deg en flott dag videre 🙂

Maria♥

#oppskrift #sunnmat #smoothie #grønnsmoothie #barn #smoothietilbarn 

 

LETTVINTE SPELTLOMPER MED MINE FAVORITTER

Hvem andre er glad i speltlomper? Jeg er superfan av disse enkle men gode lompene. De er så anvendelige og passer til så mye. Her i huset går det mye i lompepizza og lompetoast, men noen ganger er det godt å bare fylle de med favoritt pålegget. Denne gangen falt valget på speltlomper med egg og avokado – en perfekt smakskombinasjon og et supert kveldsmåltid♥

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger ♥ 2 speltlomper ♥ 4 skiver med kyllingpålegg ♥ 2 speilegg ♥ 1/2 avokado ♥ koriander ♥ sesamfrø ♥ lime 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du♥ Varm opp en stekepanne med litt olivenolje og knekk 2 egg oppi. La dem steke på medium varme i et par minutter før du snur dem. Jeg liker best å knuse plommen, men dette velger du selv 🙂 Legg pålegget, egget og avokadoen slik du synes er best. Topp med litt koriander, sesamfrø og en skvett limejuice♥

Processed with VSCO with a5 preset

💛💛💛💛 

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Det beste med dette måltidet her er at du lager det på null komma niks 😉 Så hvis du føler deg fysen på noe godt og lettvint i kveld er disse her virkelig å anbefale. Ha en flott kveld! 

Maria♥

#oppskrift #kosthold #mat #avokado #speltlomper #buer #sunnmat #matglede #kveldsmat 

 

SØTE SCONES MED ET HINT AV MANDELMEL

Heisann! 

Processed with VSCO with a8 preset

Plutselig var pinsen over og det er godt med hverdag igjen. Jeg sitter med tidenes mandags følelse så jeg tenker at uka kommer til å gå fort 😉 I dag kjører jeg på med det jeg pleier å gjøre hver mandag, planlegging og litt mer planlegging 😉 Viktig å være organisert vet du 😉 

Processed with VSCO with a8 preset

I dag deler jeg en kjempegod oppskrift på søte “scones”. Disse er perfekt til lunsjen eller som noe godt å tygge i til kaffekosen. Smør og syltetøy er nærmest et must til disse her. Personlig er jeg utrolig glad i mandelmel. Jeg elsker mandler og ikke minst marsipan og mandelmel er ganske smaksrikt. Hvis du ikke er så glad i denne smaken så kan jeg anbefale deg å bruke kokosmel i stedet for mandelmel. (Eller bruke mer havregryn). 

Processed with VSCO with a8 preset

Du trenger♥

2 egg 

250g cottage cheese 

100g havregryn 

1ts bakepulver

2ss sukrin:1

60g mandelmel 

1ss fiberfin 

Processed with VSCO with a8 preset

Slik gjør du♥

Ha eggene og cottage cheese i en bakeskål og mos med en stavmikser. Bland de tørre ingrediensene å ha dem oppi bolla. Mos alt til en god og tykk røre. Form små boller med hendene og plasser dem på et bakebrett. Stek midt i ovnen på 210 grader i ca 15-20 min. Husk å sjekk av og til da ovner er svært forskjellige. 

Processed with VSCO with a8 preset

Disse er så gode – promise♥ Ønsker deg en fortsatt bra dag 🙂 

Maria♥

#blogg #oppskrift #scones #mandelmel #kosthold #sunnmat #rundstykker #livsstil 

SUNDAYS ARE FOR PANCAKES

Processed with VSCO with a8 preset

Hei til deg denne fine søndagskvelden <3 Håper dagen din har vært fin og at du nyter langhelgen! Her har vi ordnet og fikset i hus og hage, utrolig greit å få ting gjort 🙂 Ettermiddagen har gått til familiemiddag og sommeraktiviteter ute. En herlig søndag♥

Processed with VSCO with a8 preset

I kveld tenker jeg å slappe av og nyte en god kvelds. Som du sikkert har merket er jeg svak for pannekaker, lapper og vafler. Aaaah jeg kunne spist det hver dag. Likevel prøver jeg å beherske meg slik at jeg ikke går lei 😉

Processed with VSCO with a8 preset

Denne røra er enkel og grei og passer både til pannekaker og vafler. Så her må du nesten velge selv hva du foretrekker. Jeg liker best å lage små minipannekaker av denne basen her 🙂 De er helt fantastisk gode toppet med syltetøy og cottage cheese. 

Processed with VSCO with a8 preset

Du trenger♥

2 egg 

1ss sukrin+

1ss gresk yoghurt med kokossmak 

2ss kokosmel

1ss smeltet smør 

1dl valgfri væske (jeg bruker mandelmelk) 

1ts fiberhusk (for fastere resultat)

1ts bakepulver (hvis du velger pannekaker/lapper) 

Slik gjør du♥

Pisk egg og sukrin+ luftig. Tilsett youghurten, væsken og smør og bland godt. Bland de tørre ingrediensene og ha i røra. Røra kan bli litt tykk på grunn av fiberhusken så da må du bare spe i med litt ekstra væske 🙂 Stek dem i panna på medium varme og NYT! 

Processed with VSCO with a8 preset

Ønsker deg en fin søndag og pinse videre! 

Maria♥

#blogg #oppskrift #matblogg #oppskrift #pannekaker #sukkerfritt #glutenfritt #sunt #kosthold