CHORIZOGRYTE

Processed with VSCO with hb1 preset

Hei♥ Nå har Lasse og svigerfar akkurat kommet inn dørene etter en handletur på Byggmax. Vi skal bygge gjerde (jippi) på terrassen og det blir så fint! Etter at vi rev lekehytten og det gamle gjerdet ble terrassen så mye finere og tenker det blir supert når det nye gjerdet kommer opp. Ellers er det klart for ukens middags tips og denne retten er så D I G G. En helt perfekt kombinasjon av gode og sterke smaker!

Processed with VSCO with hb1 preset

Du trenger ♥

1-2 fedd hvitløk

2 sjalottløk 

1/2 chili 

2 gulrøtter

Smør/olje 

1 boks hermetiske tomater 

1 kopp med vann

1ss sukrin 

1 pakke med chorizo pølser (jeg bruker en med 4stk i) 

1 squash / pasta tagliatelle 

Parmesan ost

Salt&pepper 

Godt brød/ salat/ aioli 

Processed with VSCO with hb1 preset

Slik gjør du♥

Start med å kutte opp hvitløk, løk, gulrot og chili. Brun det i en dyp panne/ gryte til løken er blank. Tilsett så hermetiske tomater og en kopp med vann og rør godt. Hiv oppi en ss sukrin og et dryss med salt og pepper. Denne sausen kan gjerne småkoke i rundt 40-45 minutter. 

Skjær pølsene opp i små biter og tilsett mot slutten av koketiden. Skru varmen ned og la pølsene trekke i ca 10 minutter. 

Til denne retten bruker vi squash nudler (bruker en spiralizer for å få squashen slik). Men du må gjerne bruke pasta tagliatelle til, det er kjempe godt. Server med et godt brød, en frisk salat og aioli til. Strø gjerne litt parmesan over. 

 

Processed with VSCO with hb1 preset

♥♥♥

Processed with VSCO with hb1 preset

 

Nå skal vi snart lage til en god kvelds. Ha en strålende kveld! 

Maria ♥

MANDAG OG MATCHABOWL

God morgen til deg ♥

Yay mandag er her og det er på tide med en ny og fresh uke. Solen skinner og jeg kjenner en lykkelig følelse i hele meg. Denne helgen har virkelig handlet om kos og avslapning, noe som er så viktig for min balanse i hverdagen. Slike koselige helger med familien gjør meg klar for en ny og fin uke. Her startet dagen halv 7 og Ulrik er allerede levert i barnehagen og Klara har sin første hvil. Jeg nyter en stor skål med matcha smoothie – en perfekt måte å kickstarte mandagen på. 

Processed with VSCO with f2 preset

Du trenger♥ 

1/2 avokado 

1/2 agurk

En neve spinat

1/2 banan

1ss matcha pulver 

2-3dl soyamelk 

Slik gjør du♥

Bland alle ingrediensene i en blender og server i en skål eller et stort glass og NYT! 

Processed with VSCO with f2 preset

Kommer tilbake litt senere med ukens middags oppskrift. Ha en nydelig dag!

Maria ♥

 

L Ø R D A G, IS OG VÅRMARK

For en deilig dag vi har hatt! Morgenen startet mykt med en herlig frokost etterfulgt av en tur ut i vårsola. I dag gikk turen ut til Randaberg hvor vi besøkte den årlige vårmarken. Et kjempe koselig opplegg med mye gøy for barna. Etter en god dose vårsol gikk vi videre til mine svigerforeldre og grillet pølser på terrassen. 

En superfin lørdag med mine favoritter ♥

Processed with VSCO with a8 preset

Ellers har ettermiddagen gått til et skikkelig isbonanza på kjøkkenet. Fikk så lyst å lage is her en dag så nå var det bare til å sette i gang. Lagde flere ispinner med 4 forfriskende smaker, N A M! Nå skal de stappes i fryseren å testes ut så fort de er kalde nok. Oppskrift kommer senere 😉 

Processed with VSCO with hb1 preset

Bringebær og kokosyoughurt – YUM ♥

Nå er det snart tid for middag og barne tv – ha en fin lørdag dere. 

Maria ♥

 

#vår #sol #sunnmat #kosthold #sukkerfritt #familie 

GRESK SALAT OG BRYLLUPSSTEMNING

Processed with VSCO with hb1 preset

Hei fine deg denne torsdags kvelden 🙂 Hvor er uka blitt av? Er det bare meg eller går dagene skikkelig fort… Akkurat nå gjør det ikke så mye for i morgen kveld kommer Lasse hjem og det gledes. Jeg elsker å finne på ting med ungene alene, men det er alltid best å være to. Shoutout til alle som er alene, YOU ROCK! Ellers har jeg vært så heldig å fått være med på brudestyling i dag. En venninne spurte om jeg hadde mulighet til å være modell for en stylist som skulle vise andre frisører brudeoppsett. Så da sa jeg såklart ja, alltid luksus å bli dullet med vel 😉 

Må nesten gifte meg på ny 😉

Men – tilbake til overskriften! Gresk salat, N A M. Jeg elsker elsker elsker en god gresk salat. Helst på en strand i Hellas vel og merke, men man kan ikke være for kravstor 😉 Det finnes en del variasjoner og personlig foretrekker jeg en gresk salat med oliven. Dette er jo helt individuelt så her kan du mikse og trikse slik du selv ønsker. 

Processed with VSCO with hb1 preset

♥♥♥

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Denne salaten passer perfekt til et kaldt glass hvitvin eller rosevin. Jeg tenker terrasse, solnedgang, varme – You feel me? ♥ 

Processed with VSCO with hb1 preset

Du trenger ♥

 • En god pakke cherrytomater 
 • 1 agurk 
 • 1 rødløk 
 • 1 glass svarte oliven
 • Salt&pepper 
 • Olivenolje 
 • En pakke ekte gresk fetaost 

Slik gjør du♥

Start med å kutte opp alle grønnsakene. Fordel dem i en bolle og tilsett oliven. Topp med en god skive fetaost og dryss over salt og pepper. Avslutt med litt olivenolje. Server gjerne med et godt olivenbrød til. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Nå skal jeg kose meg med en god kveldsmat og nyte roen – ha en strålende kveld!

Maria ♥

#oppskrift #gresksalat #salat #sunnmat #kosthold #godhelse #sukkerfri #sukkerfritt #mat 

 

SUPERENKLE OG SAFTIGE LAPPER

Hei tirsdag! 

Processed with VSCO with hb1 preset

Så ble det noen kjekke timer med hagearbeid (planting) i går. Jeg er kjempe fornøyd med resultatet og inngangspartiet ble virkelig et par hakk finere 😉 Ellers har vi hatt et koselig lunsjbesøk i dag. Maren (min kusine) og datteren hennes Lilly på 1,5 år. Jeg vet ikke med deg, men noen ganger synes jeg det er mye enklere og møtes hjemme til lunsj. Når man har små barn er man litt mer avslappet hjemme. Vi er veldig glad i å spise lunsj ute, men noen ganger er det så koselig å bare lage noe god mat hjemme og la barna få leke på gulvet å styre selv. Klara er snart 10 måneder gammel så hun kan fort bli utålmodig på kafe;-) 

Processed with VSCO with a5 preset

♥♥♥

Processed with VSCO with a8 preset

Til kaffeen lagde jeg noen lapper som jeg kom på i farten her en kveld jeg fikk lyst på noe godt. Er det ikke typisk? De gangene man ikke tenker særlig over ting er de gangene man virkelig lager noe som funker! Disse lappene er S U P E R enkle å lage og du gjør det på 1-2-3. 

Denne røra holdt til 2 sultne personer ♥

 • 2 egg
 • 1ss sukrin
 • 1ts vaniljepulver
 • 1ss valgfri yoghurt (jeg bruker gresk med vanilje)
 • 1dl valgfri væske 
 • 1ss mandelmel 
 • 1ss kokosmel 
 • 1ts fiberhusk 

Slik gjør du ♥

Visp sammen egg og Sukrin og tilsett væsken + yoghurt. Tilsett alt det tørre og bland godt. Stekes i små pletter på medium varme. Easypeasy 😉 

Processed with VSCO with f2 preset

Nå sitter kidsa ferdig badet og ser på barne tv. Lasse har reist på skolen i Porsgrunn så her er jeg gressenke frem til lørdag. I kveld har jeg planer om å slappe av og bare nyte husfreden 😉 Håper du får en fin kveld! 

Maria ♥

#oppskrift #lapper #pannekaker #sukkerfri #sukkerfritt #glutenfritt #sunnmat #livsstil #kosthold #sunnevaner 

 

KYLLINGSPYD

Hello Monday! 

Processed with VSCO with a6 preset

God morgen fine deg<3 Her har vi vært oppe siden halv 7 og dagen er godt i gang. Som regel er det Lasse som leverer Ulrik i barnehagen, men nå er det jeg som skal levere. Så her holder vi på å justere litt på morgenrutinene i huset;-) Klara hviler ute i vognen og jeg har akkurat spist frokost og drukket mine 2 kopper med kaffe 😉 

Processed with VSCO with hb1 preset

 I dag vil jeg dele en kjempe god oppskrift som jeg prøvde ut på lørdag. Ulrik sov hos farmor og farfar så vi bestemte oss for å ta en senere middag. Denne gangen stekte jeg kyllingen i ovnen, men så fort gradene stiger og sola skinner så er disse spydene perfekt for grillen. De er saftige, gode og ikke minst sunne – så her er det bare til å prøve 🙂 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Du trenger ♥

 • 1 pakke med lårfilet av kylling 
 • 3 poteter 
 • Olje 
 • Salt&pepper 
 • Chilikrydder 
 • Hvitvinseddik 
 • Ingefær 
 • Hvitløk 
 • Rømme 
 • Agurk
 • Grønnsalat 

Slik gjør du ♥

Start med å marinere kyllingen. Dette er lurt å gjøre noen timer i forveien så smakene setter seg godt. (Skjær fileten i små biter og tilsett 2ss olivenolje – 1ss hvitvinseddik – 1ts chilikrydder – et dryss med salt&pepper – 1ts ingefærkrydder – 1-2 fedd hvitløk. Bland alt godt sammen. 1 time før du begynner å steke kyllingen kan du begynne med potetene. Sett ovnen på 210 grader og skjær potetene i båter. Ha potetene i en ildfast form og dryss med salt, pepper og litt olivenolje. Jeg liker potetene godt stekt så jeg har de inni ovnen i ca 45-50 minutter. 

Sett timeren på 25 minutt og sett inn kyllingen den resterende tiden. Mens maten steker kan du begynne på tzatzikien og salaten. Ha 3ss rømme/ creme fraiche i en skål. Tilsett 1 hvitløksfedd og opphakket agurk. Jeg bruker en vanlig grønn salat med litt tomat, agurk, eple og fetaost til denne retten. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Planen i dag er å handle inn til uken. Lasse reiser i morgen så jeg tenker lettvinte og raske middager. Ellers skal jeg begynne å plante litt blomster ute (YAY), haha wish me luck 😉 Håper du får en fantastisk mandag! 

Maria ♥

#oppskrift #middag #sunnmat #kyllingspyd #kylling #mandag #mondaymood #inspirasjon 

 

 

SØNDAG OG VÅRBLOMSTER

Hei og god søndagskveld <3 

Håper du har hatt en strålende helg. Vår helg har stort sett handlet om å gjøre hagen fin og ryddig noe som virkelig var på tide. Lørdags formiddag ble Ulrik hentet av farmor og farfar slik at vi kunne ta et ordentlig skippertak i hagen. Vi har revet lekehytten (som var gjennområtten), vi har revet gjerdet rundt terrassen og vi har fått luket og ryddet i hageområde. PUH – det er mye som gjenstår, men vi er kommet godt i gang og det er en utrolig bra følelse. 

Processed with VSCO with c2 preset

Jeg har også bestemt meg for å freshe opp inngangspartiet med noen fargerike vårblomster så i dag gikk turen til plantasjen. Snakk om mye fine blomster og planter. Jeg kunne lett ha kjøpt halve plantasjen, men heldigvis var Lasse med og minnet meg på at vi kanskje burde starte med de to pottene vi har 😉 Som jeg har sagt før så har vi ikke akkurat grønne fingre. Men jeg er en stor fan av second chances så vi prøver igjen 😉

Processed with VSCO with f2 preset

 Ellers har vi kost oss med masse god mat og i går lagde jeg noen supergode kyllingspyd (oppskrift kommer i morgen). Nå er det tid for en god kvelds, sofakos og seriemaraton. Søndager altså <3 Ha en flott kveld! 

Maria ♥

 

#vår #blomster #vårblomster #hage #inspirasjon #sunnlivsstil 

 

RUSTIKKE KOKOSLAPPER

God morgen og HEI fredag! 

I går hadde vi en superfin feiring for Lasse. Gradestokken viste 20 grader og vi koste oss med kaker og kaffe på terrassen. I anledning bursdagsfest lagde jeg noen kjempegode lapper. Jeg brukte kokosmel fra cocosa og resultatet ble virkelig bra 🙂 Når man erstatter vanlig mel med noe annet sier det seg selv at resultatet blir annerledes og av og til kan konsistensen av røra/ deigen være noe vanskelig å jobbe med. Lapperøren som jeg lagde i går var ganske tykk og jeg stekte dem ganske lenge på en side før jeg snudde dem. (Da unngikk jeg at de gikk i stykker). Litt tålmodighet med andre ord er BRA! 

Du trenger♥

 • 4 egg
 • 3ss sukrin
 • 50g smør 
 • 1,5 – 2dl kokosmel 
 • 1ts fiberhusk 
 • 2dl usøtet soyamelk/ væske etter eget ønske 
 • Et dryss med kanel ♥ vaniljepulver ♥ kardemomme 

Slik gjør du♥

Start med å smelte smøret i en liten gryte og sett til siden. Visp eggene og Sukrinet luftig og tilsett smøret. Ha oppi resten av ingrediensene og rør godt. La røra svelle i ca 10 min. Stekes på medium varme. Bruk god tid og la lappene steke en stund før du snur dem. 

Enjoy

I skrivende stund har jeg akkurat brettet ferdig 4 IKEA nett med klær. Sånn starter fredagen når man ignorerer vaskerommet over lengre tid;-) Ellers skal vi snart ut å handle inn masse godt til helgen. Håper og krysser fingrene for nydelig vær for nå skal det jobbes i hagen. Hva er dine planer for helgen? 

 

#sunnmat #lapper #kokoslapper #cocosa #jordbær #vår #fest #glede #oppskrift #sunnoppskrift 

CLUB SANDWICH

Processed with VSCO with hb1 preset

Okei så du vet de deilige små sandwichene du får i syden etter noen deilige timer i sola? De med som er skjært opp i trekanter og i midten av dem ligger en stor haug med pommes frites? Aaah de er skikkelig digg og et must have på enhver strandbar i sydenland. Her om dagen prøvde jeg meg på noen ala disse her. Minus det lyse brødet og pommes frites da såklart 😉 Men frykt ikke, disse var helt fantastisk gode, og det beste av alt? Disse fyller kroppen din med herlige næringsstoffer. 

Processed with VSCO with a8 preset

Processed with VSCO with a8 preset

Jeg elsker en god Club og er veldig glad i den klassiske versjonen. Min er litt annerledes, og enten vil du riste på hodet ellers er du supergira på å prøve ut denne her. Det jeg elsker med en god sandwich er at du kan putte så mye godt i den. Fyll på med ditt favoritt pålegg og utnytt sjansen til å få i deg litt ekstra grønne saker;-) 

Processed with VSCO with a5 preset

Grovt brød, egg, avokado, squash – så gode på smak! Kan man enda kalle det en Club Sandwich? Jeg stemmer for ja. Hvor mange versjoner finnes det ute på markedet? La oss kalle dette en sunnere versjon. En som du lett vil pakke med deg i matpakka og nyte til lunsj. 

Processed with VSCO with a5 preset

Denne sandwichen er en perfekt balanse mellom ferskt brød, stekte grønnsaker, myk avokado og ikke minst den gode philadelphiaosten – NAM. 

Du trenger ♥

4 skiver ferskt brød 

6 skiver squash

4 skiver tomat 

2 skiver røkt kalkunpålegg 

2 speilegg 

1/2 avokado 

Salt&pepper 

Philadelphia ost 

Olivenolje 

Slik gjør du♥

Sett ovnen på 200grader. Skjær squash og tomater i skiver og legg dem på et stekebrett og pensle med olivenolje, salt og pepper. Stek dem i ca 10 minutter. Mens grønnsakene stekes hiver du 2 speilegg i stekepanna. (Jeg knuser plommen). Smør 4 skiver med Philadelphia ost. Legg det opp slik: Squash og tomater – kalkunpålegg – speilegg – avokado. Legg skivene sammen og skjær opp etter eget ønske. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Ha en nydelig onsdag! Maria♥

 

#clubsandwich #sandwich #lunsj #oppskrift #sunnmat #mat #middag #suntoggodt #næring #næringsrik #sunnlivsstil 

SOMMERKOTELETTER MED EPLESALAT

God mandag fine! 

Du vet når du er alene og drikker vann og svelger feil? Well I just did og for en dramatisk start på dagen, haha! Uansett, her har dagen startet helt supert utenom den lille kvelningsepisoden på kjøkkenet i stad. Jeg har akkurat spist en stor skål med deilig smoothie. Det å starte dagen med så gode og næringsrike ingredienser er så digg! Planen i dag er å handle inn til uka. Jeg tenker lette og gode middager som passer det fine været som er på vei. Kanskje vi slår til med årets første middag ute! 

Processed with VSCO with a5 preset

Sist uke kom jeg over noen sommerkoteletter og da måtte jeg bare slå til. Koteletter er utrolig lettvinte og lager omtrent seg selv. Sleng noen på et brett i ovnen og lag noe deilig tilbehør til så har du plutselig en skikkelig god middag! Til middag så lager jeg alltid en salat til og denne gangen lagde jeg en god og frisk eplesalat. Eple er utrolig godt sammen med svinekjøtt! Ellers lagde jeg en potetstappe til, men ovnsbakte poteter er også et godt alternativ her. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Du trenger: 

 • 1 eple 
 • 1/2 squash 
 • 1 pakke grønn salat miks 
 • 1 pakke apetina fetaost 
 • 1 bunt med asparges 
 • 4 sommerkoteletter
 • Olivenolje 
 • Salt&pepper 
 • 4 poteter
 • Litt fløte / melk 
 • En klatt med smør 

Slik gjør du: 

Start med å gni litt olje, salt og pepper på kotelettene og stek de i ca 3 minutter på hver side i en varm panne. Kle et stekebrett i aluminiumsfolie og stek dem videre i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. Kok potetene møre og knus dem sammen med litt salt, pepper, melk/fløte og smør. Damp aspargesen i 1 minutt og bland sammen med resten av salat ingrediensene. Server! ♥

Processed with VSCO with a5 preset

Da håper jeg du får en fantastisk mandag! Maria ♥

 

 

#mandag #mondaymode #oppskrift #middag #sunnmat #sunnmiddag #kosthold #livsstil