Lets talk babyfood

Jeg digger å lage barnas mat selv, spesielt til minstejenta som er 8 måneder gammel. Hun er kjempeglad i nye smaker og liker det meste hun får. Svært populært er havregrynsgrøt med diverse frukt/grønnsaker. Havregryn er en super kilde til gode karbohydrater, metter godt og gir god energi. Dette er supert for både liten og stor. Til eldstemann pleier jeg å snike oppi litt havregryn i kvelds youghurten. Han er i en “nei takk mamma det liker jeg ikke fase”, så her er det bare til å skinne på med litt triks 😉 

Bruk havregryn og vann som base, så tilsetter du favorittfrukten/grønnsaken i gryta. Bruker du grønnsaker er det lurt å putte oppi en bit banan så grøten blir søt og god. 

Denne lille skåla med herligheter er en klar favoritt!

 

 

Eat your vegetables

 

Jeg digger å kickstarte morgenen med en sunn og næringsrik frokost. Helst en som kan holde energinivået mitt oppe utover formiddagen 🙂 

En av mine smoothiebowls inneholder flere av de viktige næringskildene du trenger ila en dag. Prøv å eksperimenter med grønnsaker i smoothien, det er veldig godt og ikke minst S U N T for deg! 

Her har du min grønne supersmoothie. Den er virkelig en næringsbombe og utrolig digg. Prøv den og la deg inspirere til en grønnere hverdag 😉 Topp den med hva du måtte ønske, personlig digger jeg nøtter og chia frø. 

 

     

 

Sjokoladevafler

 

Okei så er jeg superfan av vafler. Jeg lager som regel vafler minst en gang i uka. Vanligvis pleier jeg å lage matpakkevafler til sønnen min. Disse er fullpakket med grove korntyper og speltmel, samt naturlig søtning fra honning/banan. Men når jeg vil ha noe søtt til kaffeen er disse sjokoladevaflene gull verdt. Luftige, smaksrike og ikke minst sukkerfrie. Skikkelig digg. Disse mikser du opp på 1-2-3, hiv i vaffeljernet og N Y T. 

Toppes gjerne med litt piskbar soyafløte og blåbær – mums!

 

 

Mondaymotivation

Hei og god mandag! Her har vi kickstartet uken med en supergod og næringsrik middag. Her i huset spiser vi minimalt med raske karbohydrater så i dag har jeg byttet ut den vanlige pastaen med squash spagetti. Helt fantastisk sammen med en god hjemmelaget mandel pesto og stekt kylling. Jeg er over gjennomsnittet glad i brokkoli så det er alltid på tallerkenen når jeg får muligheten. Til min sønn på 3 år lagde jeg en potetmos i tillegg. Ikke alltid like populært med alt som er grønt;-) 

 

 

Processed with VSCO with g3 preset

 

Squash med kylling og pesto

En neve mandler 

50g parmesan

En bunt basilikum

Et fedd hvitløk 

Olivenolje 

Salt og pepper 

400g kyllingfilet

1 stor squash 

Kjør alle ingrediensene i en foodprossesor. Olivenoljen må du tilpasse etter hvert som ingrediensene blander seg. Hvis du vil ha en grovere pesto bruker du mindre olje, hvis du vil ha en flytende pesto bruker du mer. 

Stek opp 400g strimlet kyllingfileet. Jeg bruker en spirelizer fra GEFU til å lage zoodles. Damp zoodlesene i ca 3 min og bland sammen med pesto og kylling.

Processed with VSCO with q2 preset

 

 

Mandag og speltvafler!

Jeg elsker vafler og har en oppskrift til enhver anledning. Disse vaflene er sunne, næringsrike og kan nytes hver dag. Min sønn på snart 3 år er like svak for vafler som sin mor, og disse vaflene legger jeg gjerne med i matboksen hans. Disse kan gjerne nytes som de er, eller med noe godt pålegg. 

Processed with VSCO with q4 preset

 

Speltvafler

 

2 egg

1ss akasie honning 

1 beger yoplait vaniljeyoughurt 

3dl melk 

1ts bakepulver 

250g speltmel

100g havregryn

1ts kanel 

1ts vaniljepulver 

150g smeltet smør 

1 ss chiafrø 

Bland egg og sukker – tilsett youghurt og rør godt. Bland alt det tørre og tilsett så i røren. Til slutt blander du inn smøret. Stek og nyt!