MASCARPONE TOPPET MED DEILIGE SOMMERBÆR

Hei torsdag♥ 

Processed with VSCO with hb1 preset

I skrivende stund har jeg akkurat hoppet i kosetøyet etter en herlig dusj. Vi er i full gang med å male huset så her må både liten og stor være med å dra lasset 😉 En ting er å male – men å male i 30 varmegrader? Haha det er en ganske så svett affære. Så nå tenker jeg at en liten kveldspause fra sola gjør godt:-) 

Jeg elsker frukt og bær, særlig sammen med vaniljekesam, yoghurt eller krem. I det siste har jeg blitt totalt hekta på mascarpone ost. Har du ikke smakt det så må du hive deg rundt å skaffe med en gang;-) Macarpone er en italiensk ost som blant annet er en av hovedingrediensene i den italienske desserten tiramisu. Den er deilig og kremete og passer utmerket til søte retter. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Til vanlig ville man tilsatt sukker i osten for å få den søte smaken, men her skal du få et tips som gjør denne lette og gode kremen helt fri for tilsatt sukker. Med litt bær og knuste nøtter kan du nyte en deilig dessert med verdens beste samvittighet. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Til denne oppskriften lagde jeg noen herlige peanøttbunner som base i retten, men hvis du tenker “aaaah det tar for lang tid” er det bare å kutte de ut. Dette er supergodt både med og uten nøttebunn. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Du trenger♥

Til peanøttbunnen 

20g mandler 

80g peanøtter 

2ss cocosa extra virgin olive oil 

Til kremen

En halv boks mascarpone ost 

2ts sukrin:1 

1ts vaniljepulver

Jordbær og blåbær 

Slik gjør du♥

Start med å knuse mandler og peanøtter i en foodprossessor. Ha i oljen og miks til mykt. Jeg fordelte deigen i 5 muffinsformer (på brett). Hiv dem rett i fryseren. Pisk ost, sukrin og vaniljepulver i noen minutter til du får en lett krem. Sett kremen kaldt. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Etter en liten time er nøttebunnen god og kald og du kan toppe dem med ostekremen. Pynt med sommerlige bær og strø gjerne litt av nøtteblandingen på toppen. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Da håper jeg du har fått en liten ide om hva du kan kose deg med i løpet av helgen:-) Håper du har en strålende kveld og at du nyter det deilige sommerværet. 

Maria♥

#oppskrift #sunnmat #sukkerfritt #kosthold #lavkarbo #utensukker #sommer #sommermat 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg