SAFTIGE KYLLINGBURGERE MED HJEMMELAGET BRØD

God mandags kveld til deg! 

Processed with VSCO with a5 preset

Det er ikke hver dag jeg har tid til å lage både burger og brød fra bunnen av, men når jeg først gjør det – Y U M! Det er få ting som slår mat laget fra bunnen av, og denne middagen er virkelig verdt tiden. Egentlig er den relativ kjapp å lage, men hvis du tenker en 10 minutters rett kan du gjerne spare denne til en dag du har bedre tid 😉 Disse godbitene passer seg bra både mandag som lørdag! 

I dag falt valget på stekepanna innendørs, men disse er supre å ha på grillen 🙂 

Processed with VSCO with a5 preset

Til mine supersaftige kyllingburgere trenger du♥

2 pakker kyllingkjøttdeig (jeg bruker alltid 2 pakker slik at jeg har noen å fryse) 

1 sjalottløk

1 eggeplomme 

Salt&pepper 

1ts potetmel 

Til burgerbrødet trenger du♥

1 liten pakke cottage cheese

2 egg

100g havregryn 

50g fiberfin 

Et dryss med havsalt

1ts bakepulver 

Til dressingen trenger du♥

3ss creme fraiche 

1 fedd hvitløk 

1ts olivenolje 

Salt&pepper 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du♥

Start med brødet – ha cottage cheese og egg i en god bakebolle og mos dem med en stavmikser. Ha oppi alt det tørre og rør godt. Bruk en spiseskje til å klatte ut brød på et stekebrett. Topp de gjerne med sesamfrø hvis du har:-) Jeg fikk 9 brød av denne deigen. Stek dem midt i ovnen på 210 grader i ca 12-15 minutter. 

Ha 3ss med creme fraiche i en liten skål, rasp over 1 fedd hvitløk og rør inn litt olivenolje, salt og pepper. Sett dressingen kaldt. 

Hakk opp sjalottløk i små biter og ha oppi alle ingrediensene til kyllingburgerene i en stor bolle/foodprossessor eller kjøkkenmaskin. Blander du for hånd må du passe på å mikse alt godt sammen. Når du har fått en fin og jevn deig kan du bruke en stor skje og forme mellomstore burgere og ha i panna. Når jeg lager såpass mange burgere om gangen steker jeg de i ca 3 minutter på hver side og har de i en ildfast form i stekeovnen på lav varme. Da stekes de ferdig og holder seg gode og varme til servering. 

Processed with VSCO with a5 preset

Som tilbehør hadde vi en grønn salat med hjertesalat, minitomater, agurk, reddik og fetaost marinert i soltørkede tomater. 

Håper du har hatt en fin start på uken 🙂 

Maria♥ 

#oppskrift #hamburger #kylling #burgerbrød #sunnmat #matglede #kosthold #sukkerfri #kyllingburger 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg