T I P S: F R O S N E G R Ø N N S A K E R E R S U P E R T!

Processed with VSCO with a5 preset

En av mine favoritt ingredienser når jeg lager mat er frosne grønnsaker. Det er så basic som du får det og snakk om rask og lettvint matlaging. Jeg bruker frosne grønnsaker i alt fra smoothies til middag og supper, og det er helt genialt! Mange er greit skeptiske til frosne grønnsaker og har en slags “det er ikke mat fra bunnen hvis du ikke har kuttet det opp selv” holdning. Say no more, frosne grønnsaker er like bra som ferske. De grønnsakene som er frosset ned er høstet når de er på sitt beste så her er næringsinnholdet tipp topp! 

Jeg elsker å lage mat etter sesong og bruker såklart de råvarene som er best der og da, men frosne grønnsaker er for eksempel supert å bruke nå når vi har hatt en lang vinter. Da vet du at du får et godt produkt:-) 

Processed with VSCO with a5 preset

Det viktigste er å ikke koke de frosne grønnsakene for lenge. De skal helst dampes, wokes eller stekes slik at næringsstoffene ikke forsvinner i kokevannet. Skal du for eksempel lage en suppe så tilsett grønnsakene mot slutten av koketiden. Lager du grønnsakspure så ta opp grønnsakene en tid før du skal kokkelere så tiner de litt. 

Processed with VSCO with a5 preset

Når jeg lager smoothie til barna så hiver jeg oppi frosne brokkolibuketter. Med en god blender knuses de bra og tilfører smoothien masse næring. Ikke minst så blir smoothien kald og god. 

Jeg lager ofte fiskesuppe og bruker frosne grønnsaker og frossen fisk i denne. Trikset er å tilsette alt mot slutten av koketiden. Da er det enda en crunch i grønnsakene og du unngår  den typiske “slapp gulrot” konsistensen. 

Håper du får en fantastisk dag videre! Her skal vi trille tur og spise lunsj med svigermor i byen. Med tanke på sol og 14 grader i dag så blir det utrolig herlig<3

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg