hits

Maria Haugland

KNUST AVOKADO MED MARINERTE FETATERNINGER

  • 30.05.2018, 08:44

God morgen <3 

Hva liker du best å gjøre om morgenen? Jeg har faste morgenrutiner som funker utrolig bra for meg. Det er veldig avslappende og godt å starte dagen på den positive siden. Ja jeg vet det kanskje er klisjeaktig, men jeg har virkelig troen på at det funker. 

Processed with VSCO with f2 preset

Frokost er superviktig for denne jenta her. Jeg er opptatt av å ha et høyt energinivå gjennom hele dagen - noe som er viktig når du har to små barn å holde styr på ;-) Den beste maten jeg kan få i meg i løpet av morgentimene er mat med høyt fettinnhold. Etter min erfaring holder en slik frokost meg mett og blodsukkeret stabilt lenge. Derfor elsker jeg å bruke avokado om morgenen. I dag skal du få et herlig frokosttips som viser en måte du kan bruke avokado på:-) Ps. Ikke vær redd for å bruke avokado pga høyt kaloriinnhold - det er noe av det beste du kan gi kroppen din♥ 

Processed with VSCO with f2 preset

♥♥♥

Hemmeligheten til denne himmelske avokadomosen er den marinerte fetaosten. Altså dette er noe av det beste jeg får. Toppet med et kokt egg er denne frokosten en SUPER start på dagen. 

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg bruker disse fetaterningene fra Arla Apetina. Denne basilikumoljen var det mamma som tipset meg om. Helt fantastisk god på smak og svært passende til denne mosen.

Du trenger♥

2 skiver 

1 avokado

4-5 terninger fetaost

En skvett olje 

Salt&pepper 

Slik gjør du♥ 

Start med å ha alle ingrediensene i en liten bolle. Mos de godt sammen og fordel på skivene. Jeg liker å toppe skivene med et kokt egg som jeg deler i 4:-) Da har du en frokost som består av supre næringsstoffer og en jevn fordeling av sunt fett, karbohydrater og proteiner. 

Processed with VSCO with f2 preset

Da håper jeg at du får en fantastisk flott sommerdag. 

Maria♥

#oppskrift #avokadotoast #suntfett #avokado #nam #sunnmat #matglede #kosthold 

 

T I P S: F R O S N E G R Ø N N S A K E R E R S U P E R T!

  • 12.04.2018, 08:59

Processed with VSCO with a5 preset

En av mine favoritt ingredienser når jeg lager mat er frosne grønnsaker. Det er så basic som du får det og snakk om rask og lettvint matlaging. Jeg bruker frosne grønnsaker i alt fra smoothies til middag og supper, og det er helt genialt! Mange er greit skeptiske til frosne grønnsaker og har en slags "det er ikke mat fra bunnen hvis du ikke har kuttet det opp selv" holdning. Say no more, frosne grønnsaker er like bra som ferske. De grønnsakene som er frosset ned er høstet når de er på sitt beste så her er næringsinnholdet tipp topp! 

Jeg elsker å lage mat etter sesong og bruker såklart de råvarene som er best der og da, men frosne grønnsaker er for eksempel supert å bruke nå når vi har hatt en lang vinter. Da vet du at du får et godt produkt:-) 

Processed with VSCO with a5 preset

Det viktigste er å ikke koke de frosne grønnsakene for lenge. De skal helst dampes, wokes eller stekes slik at næringsstoffene ikke forsvinner i kokevannet. Skal du for eksempel lage en suppe så tilsett grønnsakene mot slutten av koketiden. Lager du grønnsakspure så ta opp grønnsakene en tid før du skal kokkelere så tiner de litt. 

Processed with VSCO with a5 preset

Når jeg lager smoothie til barna så hiver jeg oppi frosne brokkolibuketter. Med en god blender knuses de bra og tilfører smoothien masse næring. Ikke minst så blir smoothien kald og god. 

Jeg lager ofte fiskesuppe og bruker frosne grønnsaker og frossen fisk i denne. Trikset er å tilsette alt mot slutten av koketiden. Da er det enda en crunch i grønnsakene og du unngår  den typiske "slapp gulrot" konsistensen. 

Håper du får en fantastisk dag videre! Her skal vi trille tur og spise lunsj med svigermor i byen. Med tanke på sol og 14 grader i dag så blir det utrolig herlig<3

Om meg

mariaahaugland

Jeg heter Maria Haugland og er lidenskapelig opptatt av sunne og gode matvaner. Jeg vil at min blogg skal inspirere deg til å velge nytt; velge å leve sunt, spise mat med glede og fylle kroppen din med næringsrike ingredienser. Jeg vil vise deg at det å spise næringsrik mat er et fantastisk privilegium som du vil fortsette å velge hver dag. Innholdet du vil finne på bloggen min vil omhandle næringsrik mat, sunne oppskrifter, fokus på positivitet og balanse, og du vil bli bedre kjent med meg og min familie. Følg meg gjerne på Instagram der jeg legger ut inspirerende bilder! @mariashealthychoices

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no