hits

Maria Haugland

MASCARPONE TOPPET MED DEILIGE SOMMERBÆR

 • 31.05.2018, 19:45

Hei torsdag♥ 

Processed with VSCO with hb1 preset

I skrivende stund har jeg akkurat hoppet i kosetøyet etter en herlig dusj. Vi er i full gang med å male huset så her må både liten og stor være med å dra lasset ;-) En ting er å male - men å male i 30 varmegrader? Haha det er en ganske så svett affære. Så nå tenker jeg at en liten kveldspause fra sola gjør godt:-) 

Jeg elsker frukt og bær, særlig sammen med vaniljekesam, yoghurt eller krem. I det siste har jeg blitt totalt hekta på mascarpone ost. Har du ikke smakt det så må du hive deg rundt å skaffe med en gang;-) Macarpone er en italiensk ost som blant annet er en av hovedingrediensene i den italienske desserten tiramisu. Den er deilig og kremete og passer utmerket til søte retter. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Til vanlig ville man tilsatt sukker i osten for å få den søte smaken, men her skal du få et tips som gjør denne lette og gode kremen helt fri for tilsatt sukker. Med litt bær og knuste nøtter kan du nyte en deilig dessert med verdens beste samvittighet. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Til denne oppskriften lagde jeg noen herlige peanøttbunner som base i retten, men hvis du tenker "aaaah det tar for lang tid" er det bare å kutte de ut. Dette er supergodt både med og uten nøttebunn. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Du trenger♥

Til peanøttbunnen 

20g mandler 

80g peanøtter 

2ss cocosa extra virgin olive oil 

Til kremen

En halv boks mascarpone ost 

2ts sukrin:1 

1ts vaniljepulver

Jordbær og blåbær 

Slik gjør du♥

Start med å knuse mandler og peanøtter i en foodprossessor. Ha i oljen og miks til mykt. Jeg fordelte deigen i 5 muffinsformer (på brett). Hiv dem rett i fryseren. Pisk ost, sukrin og vaniljepulver i noen minutter til du får en lett krem. Sett kremen kaldt. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Etter en liten time er nøttebunnen god og kald og du kan toppe dem med ostekremen. Pynt med sommerlige bær og strø gjerne litt av nøtteblandingen på toppen. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Da håper jeg du har fått en liten ide om hva du kan kose deg med i løpet av helgen:-) Håper du har en strålende kveld og at du nyter det deilige sommerværet. 

Maria♥

#oppskrift #sunnmat #sukkerfritt #kosthold #lavkarbo #utensukker #sommer #sommermat 

KNUST AVOKADO MED MARINERTE FETATERNINGER

 • 30.05.2018, 08:44

God morgen <3 

Hva liker du best å gjøre om morgenen? Jeg har faste morgenrutiner som funker utrolig bra for meg. Det er veldig avslappende og godt å starte dagen på den positive siden. Ja jeg vet det kanskje er klisjeaktig, men jeg har virkelig troen på at det funker. 

Processed with VSCO with f2 preset

Frokost er superviktig for denne jenta her. Jeg er opptatt av å ha et høyt energinivå gjennom hele dagen - noe som er viktig når du har to små barn å holde styr på ;-) Den beste maten jeg kan få i meg i løpet av morgentimene er mat med høyt fettinnhold. Etter min erfaring holder en slik frokost meg mett og blodsukkeret stabilt lenge. Derfor elsker jeg å bruke avokado om morgenen. I dag skal du få et herlig frokosttips som viser en måte du kan bruke avokado på:-) Ps. Ikke vær redd for å bruke avokado pga høyt kaloriinnhold - det er noe av det beste du kan gi kroppen din♥ 

Processed with VSCO with f2 preset

♥♥♥

Hemmeligheten til denne himmelske avokadomosen er den marinerte fetaosten. Altså dette er noe av det beste jeg får. Toppet med et kokt egg er denne frokosten en SUPER start på dagen. 

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg bruker disse fetaterningene fra Arla Apetina. Denne basilikumoljen var det mamma som tipset meg om. Helt fantastisk god på smak og svært passende til denne mosen.

Du trenger♥

2 skiver 

1 avokado

4-5 terninger fetaost

En skvett olje 

Salt&pepper 

Slik gjør du♥ 

Start med å ha alle ingrediensene i en liten bolle. Mos de godt sammen og fordel på skivene. Jeg liker å toppe skivene med et kokt egg som jeg deler i 4:-) Da har du en frokost som består av supre næringsstoffer og en jevn fordeling av sunt fett, karbohydrater og proteiner. 

Processed with VSCO with f2 preset

Da håper jeg at du får en fantastisk flott sommerdag. 

Maria♥

#oppskrift #avokadotoast #suntfett #avokado #nam #sunnmat #matglede #kosthold 

 

TROPISK COTTAGE CHEESE MED KOKOS OG MANGO

 • 29.05.2018, 10:48

God morgen tirsdag! 

Som dere sikkert vet er jeg over gjennomsnittet glad i god mat ;-) Noe av det jeg synes er gøy er å finne sunne alternativer til den tradisjonelle helgekosen og desserten, og tro meg valgene er mange! I kjøleskapet mitt finner du alltid cottage cheese. Personlig er jeg veldig fan av denne supre osten som passer både til middag og dessert. Det finnes så mange måter å "kokkelere" med den på - du kan bruke den i alt fra salater, pålegg og som en fin avslutning på en god middag. 

Processed with VSCO with a5 preset

I dag vil jeg dele en utrolig god rett med cottage cheese og gresk yoghurt. For min del kan jeg gjerne spise denne til frokost, til kvelds eller som et lite kosemåltid hvis jeg føler på søtsuget. Denne er toppet med supergode ingredienser blant annet frisk mango som tilfører en kjempe god og søt smak. 

Jeg synes denne skåla med digge ingredienser passer utrolig bra til sommeren - den er fullstappet med tropiske og friske smaker. Så hiv deg rundt og lag denne supre retten og ta den med ut i sommersola ;-) 

Du trenger♥ 

3ss cottage cheese 

2ss gresk yoghurt med kokossmak 

1ss chiafrø 

1 dryss med kokosflak 

1 liten neve mango 

Noen blåbær 

Slik gjør du♥

Bland cottage cheese med yoghurt og rør rundt. Topp med tropisk tilbehør og NYT! 

Processed with VSCO with a5 preset

Håper du får en kjempe fin tirsdag! Ses senere! 

Maria♥

#oppskrift #cottagecheese #mango #tropiskfrukt #tropisk #matblogg #sunnmat #kosthold #diggmat 

SAFTIGE KYLLINGBURGERE MED HJEMMELAGET BRØD

 • 28.05.2018, 18:51

God mandags kveld til deg! 

Processed with VSCO with a5 preset

Det er ikke hver dag jeg har tid til å lage både burger og brød fra bunnen av, men når jeg først gjør det - Y U M! Det er få ting som slår mat laget fra bunnen av, og denne middagen er virkelig verdt tiden. Egentlig er den relativ kjapp å lage, men hvis du tenker en 10 minutters rett kan du gjerne spare denne til en dag du har bedre tid ;-) Disse godbitene passer seg bra både mandag som lørdag! 

I dag falt valget på stekepanna innendørs, men disse er supre å ha på grillen :-) 

Processed with VSCO with a5 preset

Til mine supersaftige kyllingburgere trenger du♥

2 pakker kyllingkjøttdeig (jeg bruker alltid 2 pakker slik at jeg har noen å fryse) 

1 sjalottløk

1 eggeplomme 

Salt&pepper 

1ts potetmel 

Til burgerbrødet trenger du♥

1 liten pakke cottage cheese

2 egg

100g havregryn 

50g fiberfin 

Et dryss med havsalt

1ts bakepulver 

Til dressingen trenger du♥

3ss creme fraiche 

1 fedd hvitløk 

1ts olivenolje 

Salt&pepper 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du♥

Start med brødet - ha cottage cheese og egg i en god bakebolle og mos dem med en stavmikser. Ha oppi alt det tørre og rør godt. Bruk en spiseskje til å klatte ut brød på et stekebrett. Topp de gjerne med sesamfrø hvis du har:-) Jeg fikk 9 brød av denne deigen. Stek dem midt i ovnen på 210 grader i ca 12-15 minutter. 

Ha 3ss med creme fraiche i en liten skål, rasp over 1 fedd hvitløk og rør inn litt olivenolje, salt og pepper. Sett dressingen kaldt. 

Hakk opp sjalottløk i små biter og ha oppi alle ingrediensene til kyllingburgerene i en stor bolle/foodprossessor eller kjøkkenmaskin. Blander du for hånd må du passe på å mikse alt godt sammen. Når du har fått en fin og jevn deig kan du bruke en stor skje og forme mellomstore burgere og ha i panna. Når jeg lager såpass mange burgere om gangen steker jeg de i ca 3 minutter på hver side og har de i en ildfast form i stekeovnen på lav varme. Da stekes de ferdig og holder seg gode og varme til servering. 

Processed with VSCO with a5 preset

Som tilbehør hadde vi en grønn salat med hjertesalat, minitomater, agurk, reddik og fetaost marinert i soltørkede tomater. 

Håper du har hatt en fin start på uken :-) 

Maria♥ 

#oppskrift #hamburger #kylling #burgerbrød #sunnmat #matglede #kosthold #sukkerfri #kyllingburger 

TYKKE OG SAFTIGE LØRDAGSPANNEKAKER

 • 26.05.2018, 10:08

God morgen fine deg! 

Processed with VSCO with a5 preset

Hva er vel bedre enn en deilig helgefrokost med de du er glad i? Hos oss spiser vi frokost sammen lørdag og søndag og det er så koselig når alle er med :-) Som regel går det i den mer tradisjonelle frokostvarianten - brød, pålegg og egg, men noen ganger lager vi til noe ekstra digg. I dag fikk Ulrik bestemme lørdagsfrokosten - tjukke pannekaker med bacon. En herlig og god start på helgen ;-) 

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger♥

Til ca 4 personer 

50g smeltet smør 

2 1/2dl melk 

2 egg 

3dl sammalt speltmel (vi bytter gjerne ut 1dl med fiberfin)

2ts bakepulver

1/2ts salt 

1ss sukrin:1

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du♥

Smelt smøret og tilsett melk. Så visper du i egg. Bland alt det tørre i en bolle og hell i væsken mens du rører jevnt. La pannekakenrøren stå å svelle i ca 10-15 minutter før du steker dem. Dette er viktig for å få den riktige konsistensen. Stek pannekaker på medium varme og server med bacon, fibersirup gold/ lønnesirup eller syltetøy. 

Processed with VSCO with a5 preset

I dag er det meldt opp mot 30 grader så nå må vi nesten komme oss ut i sommersola :-) Ha en helt fantastisk fin dag og helg!

Maria♥

#oppskrift #pannekaker #sunt #matblogg #mat #sukkerfri #helg #lørdag

 

 

FREDAG OG NICECREAM!

 • 25.05.2018, 10:50

God fredag til deg! 

Jeg er så utrolig glad for det nydelige været vi har her i Stavanger om dagen, snakk om tidenes sommerfølelse. Å labbe rundt i shorts og sommerkjoler midt i mai er jo helt fantastisk! Snart skal vi sørover på ferie så her er det sommer og solskinn i lang tid fremover♥ 

Processed with VSCO with f2 preset

I dag blir det definitivt lunsj på terassen og jeg tenker noe frisk, sunt og godt. I de siste ukene har jeg lagt merke til den såkalte "nicecreamen" - en sunnere versjon av den vanlige iskremen. Så da tenkte jeg å lage en egen versjon som jeg gjerne vil dele med deg:-) 

Dette er superenkelt og veldig raskt å lage, så denne nicecreamen smeller du kjapt sammen når du føler for det ;-) 

Du trenger♥

100g frosne bringebær 

1ss sukrinmelis 

1 skvett sitron 

1ss gresk yoghurt med kokossmak 

1ss fløte 

Processed with VSCO with f2 preset

Slik gjør du♥ 

Ha alle ingrediensene i en god blender og miks godt! Server og NYT med engang ;-) Du kan gjerne bytte ut bringebær med andre typer bær, bare pass på at de er frosne. Du kan også bruke lime istedet for sitron og du kan gjerne bytte ut fløten med kokosmelk, vanlig melk eller soyamelk. Bruk det som passer best for deg:-) 

Processed with VSCO with f2 preset

Nå skal jeg nyte fredagen videre - det må du og! 

Maria♥

#nicecream #is #bringebæris #blogg #matblogg #oppskrift #sunnmat 

EN SMOOTHIE FOR KIDSA

 • 24.05.2018, 09:07

Hei og hopp til deg! Håper du har en fin torsdags morgen:-) 

Processed with VSCO with c3 preset

Her i huset har vi en liten sta 3åring som for øyeblikket er i en "skal gjøre - bestemme og velge alt selv fase. Noen som kjenner seg igjen;-)? Det som er litt vanskelig i slike faser er å finne en balanse som fungerer for begge parter. Hvor mange ganger er det greit å ha prim på skiva, eller bare spise poteter til middag? Å lage gode matrutiner for barna er utrolig viktig for både liten og stor. Man skal bygge opp til et sunt og godt forhold til ulik mat og man skal legge opp til at barna får være med i matlagingen og smakingen. 

Processed with VSCO with c3 preset

Hos oss prøver vi å la Ulrik ta del i matlagingen og vi oppfordrer han til å smake underveis. Noen ganger vil han, andre ganger ikke. Vi prøver ofte med den klassiske "du vet ikke om du liker noe før du prøver" , men altså - det er ikke alltid det synker inn, haha. Men er du som meg og tenker at barna kanskje skulle fått i seg mer frukt og grønt vil jeg anbefale deg å lage en god gammeldags smoothie. Dette er en genial måte å få i kidsa grønne og gode næringsstoffer uten sutring og krangling ;-) 

Processed with VSCO with c3 preset

Heldigvis reagerer ikke Ulrik på den grønne fargen (men hvis barnet ditt i tillegg er fargekresen så anbefaler jeg å ta bort spinaten). Å husk at barn under 3 år helst ikke skal ha spinat i kostholdet sitt. Her har du to sunne og gode alternativer til en barnesmoothie. Ps. bananen og yoghurten tar bort eventuell smak av spinat og brokkoli. Lover deg, denne er kjempe god, så du må gjerne prøve selv og ;-) 

Processed with VSCO with c3 preset

Du trenger♥ 

1/2 banan 

1/2 avokado 

1 brokkolibukett 

1ss vaniljyoughurt 

1ss havregryn 

1ts chiafrø 

En liten neve spinat (dette er til den grønne varianten. I den andre har jeg oppi en liten neve mango)

Ca 2dl melk 

Processed with VSCO with c3 preset

Slik gjør du♥ 

Ha alle ingrediensene oppi en god blender og mix godt! Server ♥

Processed with VSCO with c3 preset

Det blir definitivt en herlig dag - solen skinner og vi skal ut å kose oss. Ønsker deg en flott dag videre :-)

Maria♥

#oppskrift #sunnmat #smoothie #grønnsmoothie #barn #smoothietilbarn 

 

LETTVINTE SPELTLOMPER MED MINE FAVORITTER

 • 23.05.2018, 18:01

Hvem andre er glad i speltlomper? Jeg er superfan av disse enkle men gode lompene. De er så anvendelige og passer til så mye. Her i huset går det mye i lompepizza og lompetoast, men noen ganger er det godt å bare fylle de med favoritt pålegget. Denne gangen falt valget på speltlomper med egg og avokado - en perfekt smakskombinasjon og et supert kveldsmåltid♥

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger ♥ 2 speltlomper ♥ 4 skiver med kyllingpålegg ♥ 2 speilegg ♥ 1/2 avokado ♥ koriander ♥ sesamfrø ♥ lime 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du♥ Varm opp en stekepanne med litt olivenolje og knekk 2 egg oppi. La dem steke på medium varme i et par minutter før du snur dem. Jeg liker best å knuse plommen, men dette velger du selv :-) Legg pålegget, egget og avokadoen slik du synes er best. Topp med litt koriander, sesamfrø og en skvett limejuice♥

Processed with VSCO with a5 preset

💛💛💛💛 

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Det beste med dette måltidet her er at du lager det på null komma niks ;-) Så hvis du føler deg fysen på noe godt og lettvint i kveld er disse her virkelig å anbefale. Ha en flott kveld! 

Maria♥

#oppskrift #kosthold #mat #avokado #speltlomper #buer #sunnmat #matglede #kveldsmat 

 

SØTE SCONES MED ET HINT AV MANDELMEL

 • 22.05.2018, 11:45

Heisann! 

Processed with VSCO with a8 preset

Plutselig var pinsen over og det er godt med hverdag igjen. Jeg sitter med tidenes mandags følelse så jeg tenker at uka kommer til å gå fort ;-) I dag kjører jeg på med det jeg pleier å gjøre hver mandag, planlegging og litt mer planlegging ;-) Viktig å være organisert vet du ;-) 

Processed with VSCO with a8 preset

I dag deler jeg en kjempegod oppskrift på søte "scones". Disse er perfekt til lunsjen eller som noe godt å tygge i til kaffekosen. Smør og syltetøy er nærmest et must til disse her. Personlig er jeg utrolig glad i mandelmel. Jeg elsker mandler og ikke minst marsipan og mandelmel er ganske smaksrikt. Hvis du ikke er så glad i denne smaken så kan jeg anbefale deg å bruke kokosmel i stedet for mandelmel. (Eller bruke mer havregryn). 

Processed with VSCO with a8 preset

Du trenger♥

2 egg 

250g cottage cheese 

100g havregryn 

1ts bakepulver

2ss sukrin:1

60g mandelmel 

1ss fiberfin 

Processed with VSCO with a8 preset

Slik gjør du♥

Ha eggene og cottage cheese i en bakeskål og mos med en stavmikser. Bland de tørre ingrediensene å ha dem oppi bolla. Mos alt til en god og tykk røre. Form små boller med hendene og plasser dem på et bakebrett. Stek midt i ovnen på 210 grader i ca 15-20 min. Husk å sjekk av og til da ovner er svært forskjellige. 

Processed with VSCO with a8 preset

Disse er så gode - promise♥ Ønsker deg en fortsatt bra dag :-) 

Maria♥

#blogg #oppskrift #scones #mandelmel #kosthold #sunnmat #rundstykker #livsstil 

SUNDAYS ARE FOR PANCAKES

 • 20.05.2018, 19:12

Processed with VSCO with a8 preset

Hei til deg denne fine søndagskvelden <3 Håper dagen din har vært fin og at du nyter langhelgen! Her har vi ordnet og fikset i hus og hage, utrolig greit å få ting gjort :-) Ettermiddagen har gått til familiemiddag og sommeraktiviteter ute. En herlig søndag♥

Processed with VSCO with a8 preset

I kveld tenker jeg å slappe av og nyte en god kvelds. Som du sikkert har merket er jeg svak for pannekaker, lapper og vafler. Aaaah jeg kunne spist det hver dag. Likevel prøver jeg å beherske meg slik at jeg ikke går lei ;-)

Processed with VSCO with a8 preset

Denne røra er enkel og grei og passer både til pannekaker og vafler. Så her må du nesten velge selv hva du foretrekker. Jeg liker best å lage små minipannekaker av denne basen her :-) De er helt fantastisk gode toppet med syltetøy og cottage cheese. 

Processed with VSCO with a8 preset

Du trenger♥

2 egg 

1ss sukrin+

1ss gresk yoghurt med kokossmak 

2ss kokosmel

1ss smeltet smør 

1dl valgfri væske (jeg bruker mandelmelk) 

1ts fiberhusk (for fastere resultat)

1ts bakepulver (hvis du velger pannekaker/lapper) 

Slik gjør du♥

Pisk egg og sukrin+ luftig. Tilsett youghurten, væsken og smør og bland godt. Bland de tørre ingrediensene og ha i røra. Røra kan bli litt tykk på grunn av fiberhusken så da må du bare spe i med litt ekstra væske :-) Stek dem i panna på medium varme og NYT! 

Processed with VSCO with a8 preset

Ønsker deg en fin søndag og pinse videre! 

Maria♥

#blogg #oppskrift #matblogg #oppskrift #pannekaker #sukkerfritt #glutenfritt #sunt #kosthold 

KOKOSMUFFINS MED SOMMERLIG LIMEKREM

 • 19.05.2018, 16:25

Reklame | Funksjonell mat

God lørdag! 

Processed with VSCO with f2 preset

Her har dagen gått til muffinsbaking og kongelig bryllup (såklart) ;-) Haha jeg er en skikkelig sucker for slike romantiske eventer så da er det bare til å benke seg foran skjermen å følge med;-) I dag har jeg prøvd ut en bakemix fra funksjonell mat. Denne var helt genial da den fungerer som en base for både kaker, muffins, rundstykker og pannekaker. Valget mitt falt på muffins med en herlig smak av kokos. 

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with a8 preset

På selve pakken står det gode tips for hva du kan gjøre med bakemixen. Jeg byttet for eksempel ut oljen med gresk yoghurt med kokossmak, puttet oppi litt kokosmasse, kanel og vaniljepulver. Rett og slett en grei løsning enten om du vil følge oppskriften eller eksperimentere litt selv :-) 

Processed with VSCO with f2 preset

Jeg toppet muffinsene med en deilig ostekrem tilsatt litt kokos og lime - Y U M! En helt super kombinasjon i sommersola. 

Processed with VSCO with a8 preset

Dette trenger du♥ 

Til muffinsene 

1 pose sunnere kakemix fra funksjonell mat 

4 egg 

1,5dl vann

2ss kokosmasse

2ss gresk yoghurt med kokossmak 

1ts kanel 

1ts vaniljepulver 

Til ostekremen

1 boks philadelphia (ca 200 gram)

1ss smør 

2ss kremfløte

1-2ss kokosmasse

5ss sukrinmelis 

Saften av 1 lime 

Processed with VSCO with f2 preset

Slik gjør du♥

Start med å sette ovnen på 180 grader. Finn frem ingrediensene og bland dem godt i en miksmaster. Fordel røra i et muffinsbrett eller muffinsformer. Jeg fikk 12 store muffins av denne røra. Stek dem på rist midt i ovnen i ca 20 minutter. La dem avkjøles helt før du har på ostekremen. 

Ha philadelphiaost, kremfløte, smør, kokosmasse og lime i en bakeskål og miks godt, Smak til med Sukrinmelis. Om du ønsker enda søtere smak i kremen kan du eventuelt bruke et par steviadråper med vanilje. Topp muffinsene med ostekrem og pynt gjerne med noen limebåter. 

Processed with VSCO with f2 preset

Ha en fortsatt nydelig lørdag!

Maria♥

#blogg #oppskrift #sukkerfritt #kosthold #mat #sommer #muffins #lime

 

 

 

 

SAFTIGE HELGEVAFLER MED KEFIR

 • 18.05.2018, 16:38

Gratulerer så masse med 17. mai ♥ Håper du hadde en fantastisk fin feiring i går! Vår dag startet med en tur i barnetoget fulgt av aktiviteter og familiebesøk utover dagen - en kjempe fin og herlig 17. mai feiring. I dag har det vært planleggingsdag i barnehagen og på mandag er det pinsefri, så her nytes langhelgen allerede. 

Processed with VSCO with f2 preset

Trenger du litt inspirasjon i matveien denne helga så må du få med deg denne oppskriften her! Disse vaflene er saftige, smaksrike og passer perfekt til helgekaffen♥

Processed with VSCO with f2 preset

Jeg elsker elsker elsker blåbær og bruker det på nærmest alt ;-) Blåbærsyltetøy er også en favoritt og passer perfekt til vafler♥

Processed with VSCO with f2 preset

BLUEBERRYDREAM ♥

Processed with VSCO with f2 preset

Jeg bruker et dobbelt vaffeljern og formfett når jeg steker vafler. Denne røra kan bli litt tjukk på grunn av fiberhusken og kokosmelet så du trenger ikke å "fylle" ut hele vaffelformen. Ha i en stor spiseskje vaffelrøre og lukk igjen jernet. 

Håper dere har det fint og nyter resten av dagen og kvelden. 

Maria♥

#oppskrift #sunnmat #vafler #sunnevafler #sukrin #sukkerfritt #sukkerfri #sommer 

KREMTOPPKAKE MED SPRØ OG DEILIG MANDELBUNN

 • 16.05.2018, 12:20

Processed with VSCO with hb1 preset

Hei fine deg! Tenk at det allerede er 17. mai i morgen. Det er mye som skal ordnes før den store dagen, så her er vi i gang med forberedelsene allerede. I dag har jeg bakt en skikkelig festlig kake til morgendagen - kremtoppkake med en sprø og herlig mandelbunn. Denne er utrolig god på smak og veldig enkel å lage. Gleder meg til å hive innpå i morgen ;-) 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Du trenger♥ 

Til mandelbunnen

4dl mandelmel 

1ts salt ´

2ss cocosa kokosolje 

1ss fibersirup gold 

1 egg 

Ca 1dl vann 

Til kremen

3dl kremfløte

1ts vaniljepulver 

1ts sukrin+ 

Til dekorasjon

Diverse bær

Sitronmelisse 

Processed with VSCO with hb1 preset

Slik gjør du♥

Sett ovnen på 180 grader over og undervarme. Finn frem en kakeform på 22cm og legg et bakepapir i bunnen av formen og smør kantene godt med smør. 

Ha mandelmelet og saltet oppi en god foodprosessor og bland det godt sammen. Ha oppi kokosoljen, egget, fibersirupen og vannet og bland godt. Blandingen skal bli god og fast (se om du må justere med litt ekstra vann underveis). 

Ha deigen på et brett og kna den godt sammen. Trykk ut deigen i kakeformen og glatt over den med en skje eller lignende til slutt. 

Stek den midt i ovnen i ca 15 minutter til den blir gyllen og fin. 

La mandelbunnen avkjøles helt før du legger på fyllet. 

Pisk kremfløte sammen med vanilje og sukrin+ til du får en lett krem. Ha den oppå mandelbunnen og pynt med blåbær, bringebær og sitronmelissen. Sett kaken kaldt. 

Processed with VSCO with hb1 preset

♥♥♥♥

Da må jeg bare få ønske deg en strålende 17. mai! Håper du får en fantastisk feiring og nyter dagen til det fulle. 

Maria♥

Følg meg gjerne på Instagram @mariashealthychoices 

 

 

SPELTLOMPEPIZZA I MUFFINSFORM

 • 15.05.2018, 10:35

God morgen♥

Processed with VSCO with f2 preset

Her skinner sola og sommeren er i full anmarsj - J I P P I♥ Krysser fingrene for at været holder seg fint til 17. mai! I dag tenkte jeg å dele en supergrei lunsj/smårett/tapas/snacks (kall det hva du vil) rett. Speltlompepizza i muffinsform. Så utrolig lett å lage og veldig godt. Jeg lagde disse til lunsj i går og de var perfekt nå i sommervarmen. Restene satte jeg i kjøleskapet og de smakte om enda bedre kalde i går kveld! Ellers tenker jeg at disse minipizzaene passer perfekt til tapasbordet. Lag en liten hvitløksdressing til så er du good2go ;-) 

Trykk ut runde former med et stort melkeglass. Plasser minilompene i et muffinsbrett og topp med dine favorittingredienser! 

Jeg brukte pizzasaus fra Santa Maria - siciliana salami fra Gilde - Norwegiaost - Rosmarin. Stek dem på 200 grader i ca 10 minutter♥

Processed with VSCO with f2 preset

Til hvitløksdressingen brukte jeg 3ss Creme Fraiche - 1 raspet hvitløksfedd - salt&pepper - en skvett olivenolje♥ Kjempeenkelt og velsmakende! 

Nå skal vi ut å kose oss i sommerværet - ha en nydelig tirsdag!

Maria♥

Ps. Følg meg gjerne på Instagram @mariashealthychoices for daglig inspo♥

#oppskrift #speltlompepizza #speltlomper #sunnmat #matglede #sommer #sol #varme 

 

OVNSBAKT OSTEKAKE TIL NASJONALDAGEN

 • 14.05.2018, 08:56

God morgen!

Processed with VSCO with hb1 preset

Da er 17. mai uken endelig her og jeg gleder meg skikkelig. 17. mai er en av mine favoritt dager og nå som vi har fått barn elsker jeg å lage egne tradisjoner med dem. På selveste nasjonaldagen er det et must med is og pølser, men det er alltid greit med et sukkerfritt alternativ på kakebordet. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Denne syrlige og rustikke ostekaken er utrolig god og passer perfekt på gode og varme vårdager. Dette er en stekt ostekake som lages i tre runder, og som jeg har toppet med blåbær for anledningen. Til denne oppskriften fant jeg inspirasjon på Trines Matblogg. Jeg har gjort noen justeringer her og der og denne oppskriften er velegnet til deg som liker det sukkerfritt ;-) 

Du trenger♥

Kakebunn 

120 g mandler 

50 g peanøtter (eller flere mandler) 

50 g smør, smeltet 

1ss sukrin gold 

Ostekrem

200g philadelphia ost

1ts Sukrin+ 

1ts vaniljepulver 

1 stort egg 

Creme Fraiche topping 

300 g creme fraiche 

50 g Sukrin + 

1 ts vaniljepulver 

Rørte blåbær 

1/2 dl vann

1ts Sukrin + 

200 g frosne blåbær 

Slik giør du♥

Knus mandlene og peanøttene i en god foodprossesor. Plan sammen med Sukrin gold og det smeltede smøret. Fordel massen i en springform som er ca 20cm i diameter, og bruk en skje eller lignende, for å trykke massen jevnt nedi formen. 

Rør sammen philadelphia ost, sukrin+ og vaniljepulver til en jevn krem. Tilsett egget og bland godt. Fordel massen over mandelbunnen og stek kaken på en rist midt i ovnen på 190 grader i ca 10 minutter. 

Rør sammen ingrediensene til Creme Fraiche toppingen. Smak til med Sukrin+ til du får ønsket sødme. Fordel røra oppå ostekremen og stek videre i 15 minutter. Avkjøl kaken på rist før du setter den i kjøleskapet. 

Start med å lage en sukkerlake av sukrin+ og vann. La det avkjøle seg før du mikser det sammen med de frosne bæra i en god blender. Fordel blåbærrøra over den avkjølte kaken og sett den i frysen i ca 2-3 timer før servering. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Nå er det straks klart for kos ute i solskinnet♥ Ønsker deg en riktig fin mandag!

Maria♥

Ps. Følg meg gjerne på @mariashealthychoices på Instagram for daglig inspirasjon!

#kake #ostekake #sunnmat #inspirasjon #kosthold #matglede #sukkerfritt 

 

ISKAFFE MED SJOKOLADE OG KREM

 • 13.05.2018, 12:51

God søndag! 

Her har jeg nettopp hatt et stort glass med verdens beste iskaffe - NAM! Å gjett hva, oppskrift finner du nederst i innlegget ;-) Jeg elsker iskaffe og jeg foretrekker å lage den selv. Skal man bestille iskaffe ute på kafe er den som regel fullstappet med sukker og unødvendige tilsetninger. Hvis jeg først bestiller ute så spør jeg alltid om et stort glass med isbiter, kaffe og en dash melk oppi - thats it :-) 

Processed with VSCO with a5 preset

Før pleide jeg å bestille Starbucks sin caramel frappucino - men det er en sukkerbombe uten like så da har jeg heller mikset sammen min egen versjon - like god og frisk - og det beste av alt? Mye mindre sukker. 

Processed with VSCO with a5 preset

♥♥♥♥

Processed with VSCO with a5 preset

Ellers har solen akkurat tittet frem og plutselig ble det skikkelig deilig sommertemperatur ute! Ulrik hadde en strålende bursdagsfeiring i går og trampolinen er på plass i hagen. Så nå tenker jeg vi tilbringer resten av dagen ute! 

Processed with VSCO with a5 preset

Håper du får en trivelig søndag! Maria ♥

#søndag #iskaffe #kaffe #krem #sukkerfri #oppskrift #sunnmat 

 

FRIYAY AND PIZZA

 • 11.05.2018, 12:07

God fredag fine deg! 

I skrivende stund sitter jeg med kaffekoppen trygt plassert på bordet ;-) Dagen i dag startet mildt sagt litt sent da begge ungene sov til 8. Så her var det bare til å slappe av og nyte en sen og rolig morgen før barnehagelevering. Klara ligger og hviler ute og jeg har akkurat blitt ferdig med dagens husarbeid. Godt med det som er gjort før helgen :) I morgen feirer vi Ulrik sin 3års dag så utover formiddagen blir det handletur og kakebaking! 

Processed with VSCO with hb1 preset

Tenkte å dele min supre pizzadeig oppskrift i dag. Denne er perfekt til helgen og funker både som lunsj og middag. Her i huset varierer pizzatoppingen ofte og vi har egentlig ingen klar favoritt. Men en som går igjen mye er den klassiske med tomatsaus, karbonadedeig og ost. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Du trenger♥

50g smeltet smør 

2 egg

200g cottage cheese

100g sesammel 

1ts Sukrin (valgfritt)

2ts bakepulver 

1 klype salt

50g sesamfrø

35g fiberhusk 

Processed with VSCO with hb1 preset

Slik gjør du♥

Start med å mose eggene og cottage cheese med en stavmikser. Ha oppi resten av ingrediensene og bland godt. Kna deigen og form den til en ball. Legg deigen på et bakepapir og kjevle ut. (Jeg legger til et bakepapir på toppen av deigen, da det er MYE enklere å kjevle den ut). Toppes med dine favoritter! Stekes på 200 grader i ca 20 minutter. 

Bruker du min topping så starter du med å smøre ut pizzasausen. Form karbonadedeigen i små baller å plasser ut på deigen. Toppes med ost! 

Processed with VSCO with a5 preset

En ting er sikkert - denne pizzaen er skikkelig god! Håper du tester den ut :-) Ønsker deg en nydelig fredag videre! 

Maria♥

#pizza #pizzatime #sunnmat #sukkerfritt #oppskrift #mat #kosthold #sunt #helse #sunnevalg 

STAY HYDRATED AND HAPPY

 • 09.05.2018, 11:51

Processed with VSCO with a8 preset

Okei, hva skjer med været? Her skinner solen og gradestokken viser charter tendenser. Så utrolig DIGG<3 Elsker når været er som dette, man merker det liksom på folk - alle blir en litt bedre versjon av seg selv ;-) Her har vi akkurat kommet hjem fra handletur så jeg ville bare titte innom før vi drar ut igjen. Lunsj ute i sola er et must på dager som disse. 

Processed with VSCO with a8 preset

Er du som meg og synes vanlig vann blir litt kjedelig i lengden så anbefaler jeg deg å prøve ut disse herlige drinkene. Super lette og raske å lage, og perfekt på solfylte dager. Føler du deg litt sprelsk med tanke på fridag i morgen kan du gjerne jazze det opp med litt sprudlevann oppi her ;-) 

Processed with VSCO with a8 preset

Du trenger♥

3 lime

En pose frosne bringebær 

1 agurk 

Masse isbiter 

Vann

Slik gjør du♥

Finn frem to store vannkarafler og fyll dem med isbiter. Hell oppi frosne bringebær og oppkuttet lime i den ene og ha agurk og oppkuttet lime i den andre. Rør godt! Jeg hadde ingen stor rørepinne så jeg brukte bare noen grillspyd jeg fant i skuffen. Feel free til å prøve ut med ulike bær/ sitron og lignende. 

Processed with VSCO with a8 preset

Da håper jeg at solen skinner der du er og at du nyter dagen til det fulle! 

Maria♥

#oppskrift #drink #sukkerfri #mat #matglede #solskinn #sommer 

KOKOSMUFFINS TIL FROKOST

 • 07.05.2018, 09:20

God morgen fine deg! 

Processed with VSCO with hb1 preset

Plutselig er mandagen her igjen og jeg håper du er klar for en ny og fin uke. Jeg er har akkurat levert Ulrik i barnehagen og nå skal jeg hive i meg noen kopper kaffe og gripe dagen. Helgen har vært helt super med masse god mat, solskinn, uteaktiviteter og familiebesøk. Batteriene er med andre ord ladet. Utover dagen skal vi en tur på politistasjonen å skaffe pass til barna - nå er det bare en liten måned til vi reiser (YAY!). 

Her har du en oppskrift som er perfekt å bruke til frokost, lunsj eller bare til kos;-) 

Processed with VSCO with hb2 preset

Du trenger♥ 

3 egg ♥ 3ss sukrin ♥ 1ts chiafrø ♥ 1ts bakepulver ♥ 1dl kokosmel ♥ 1/2dl mandelmel ♥ 1dl matfløte ♥1ss gresk yoghurt (kokossmak) ♥1ts vaniljepulver

Slik gjør du♥

Pisk egg luftig og tilsett sukrin. Tilsett matfløten og yoghurten og miks videre. Bland sammen alt det tørre og tilsett i røra. Finn frem muffinsformer eller et muffinsbrett hvis du har det. Fordel røra i ca 6 former og stek dem på 180 grader i rundt 15 minutter. (Følg litt med da ovner er svært forskjellige). 

Processed with VSCO with hb2 preset

Tips: Skjær en muffins i to, ha på en god klatt smør og eplesyltetøy - N A M!

Da ønsker jeg deg en super herlig mandag - have fun! 

Maria♥

 

 

 

 

#oppskrift #sunt #kosthold #muffins #sukkerfri #sunnmat #matglede 

ODAS FAVORITT MILKSHAKE

 • 05.05.2018, 10:48

Hei lørdag! 

Processed with VSCO with a5 preset

Hva passer vel bedre enn en skikkelig rik og fyldig sjokolademilkshake på en lørdag? Denne milkshaken tror jeg vil få de fleste til å hoppe i taket av ren sjokoladeglede ;-) Så UTROLIG god på smak - og det beste av alt? Den kan nytes med verdens beste samvittighet da den ikke er tilsatt sukker.

Processed with VSCO with a5 preset

Min absolutte favorittis blant sukkerfrie varianter. 

Processed with VSCO with a5 preset

Til et glass med sjokomilkshake trenger du♥

♥3 kuler easy vanilje is med tilsatt stevia ♥ 1/2ts raw cacao pulver ♥ 1ss sukrin ♥ en liten skvett valgfri melk 

Slik gjør du♥

Miks alle ingrediensene i en god blender og nyt med engang. 

Jeg elsker sunnere alternativer og denne milkshaken smaker garantert som ekte vare. Oppskriften har jeg fått av min gode venninne Oda ♥

Processed with VSCO with hb1 preset

Her skal vi straks gå ut å nyte det varme været! 15 grader i Stavanger er jo rene sommerdrømmen så her tilbringer vi helga ute;-) Håper du får en nydelig lørdag!

Maria♥

 

#sukkerfri #sjokolade #oppskrift #kosthold #sunnmat #matglede #milkshake 

DEILIGE KANELSNURRER TIL HELGEKOSEN

 • 04.05.2018, 10:16

God morgen og god fredag <3

Processed with VSCO with a5 preset

Hva er dine fredagsplaner? Her er minstejenta i huset 10 måneder i dag så vi skal en kjapp tur på helsestasjonen å måle og veie. Så gøy å se forskjellen det er på ungene våre, Klara er en liten minibaby i forhold til Ulrik. Han gikk da han var 10 måneder, mens Klara åler fortsatt rundt på gulvet :-) Fordelen er at hun er baby litt lengre, og det er bare koselig<3 

Processed with VSCO with hb1 preset

I går bestemte Ulrik at vi skulle bake etter barnehagen og gjett om vi lagde noen gode boller. Vi delte deigen i to og lagde både kanelsnurrer og vanlige boller. I denne oppskriften har jeg brukt finmalt speltmel og sukrin så her kan du trykke innpå både 2 og 3;-) Så hvis du ikke vet hva du skal finne på i helgen så anbefaler jeg deg å kjøre på med en skikkelig bollefest. Denne oppskriften gav ca 22 boller (mellomstore). Disse kan du også fryse og ta opp etter behov. 

Du trenger♥

3dl melk (bytt evt ut 1 dl melk med feks matfløte)

75g smeltet smør

1/2 tørrgjær

4ss sukrin 

1ts kardemomme

350g speltmel (ønsker du en deig med mindre karbohydrater kan du bytte ut mer speltmel med mandelmel) 

50g mandelmel

2ts fiberhusk 

Egg til pensling 

Processed with VSCO with f2 preset

Slik gjør du♥

Smelt smøret og tilsett melken. Rør ut gjæren i den lunkne blandingen. Bland speltmel (finmalt), sukrin, fiberhusk, mandelmel og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha eventuelt mer mel i til deigen slipper bollen. (Jeg pleier å elte deigen i ca 10 minutter i kjøkkenmaskin). Hev deigen under et håndkle på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca 30-40 minutter). Skal du lage kanelsnurrer så kjevler du ut et stort rektangel, smører deigen med smeltet smør og drysser over kanel og sukrin. Brett så deigen over hverandre og skjær strimler til å lage kanelsnurrer av. Vil du ha vanlige boller ruller du dem i mellomstor størrelse. Sett bollene på en stekeplate dekket med et håndkle og sett dem til heving i ca 30 minutter. Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 grader i ca 8 minutter. 

Processed with VSCO with f2 preset

Kos deg masse med ferske boller og ha en riktig god fredag!

Maria ♥

#boller #sunneboller #sukkerfri #speltmel #oppskrift #fredag #helg #kosthold #sunnhelse #sunnmat #matglede 

KOSTHOLD - SVANGERSKAPSDIABETES OG MINE VALG

 • 02.05.2018, 22:17

Mine valg - min historie ♥

Processed with VSCO with a5 preset

Hvorfor velger du å leve en sunn livsstil? Det er så mange ulike grunner til hvorfor folk velger sunt, noen har slitt med overvekt, andre må kanskje spise sunt mens noen velger det på grunn av sin aktive livsstil. Årsakene er mange og alle har sin historie og sin grunn til hvorfor de lever som de gjør. 

Rundt 17års alder begynte jeg sakte men sikkert å legge på meg. Jeg var lite aktiv og jeg tenkte ikke særlig over hva jeg spiste. Med en slik livsstil sier det seg selv at jeg la på meg flere kilo. Det skulle ta noen år før jeg begynte å ta tak i egen helse og tenke over konsekvensene en usunn livsstil kunne ha. Jeg la om kostholdet og begynte å trene, men det som ofte skjer skjedde med meg og. Jeg ble besatt av mat, trening og det å telle kalorier. Kiloene raste fort av og jeg elsket å se virkningene min såkalte "nye livsstil" hadde på kroppen min. Problemet var at jeg kunne spise så sunt jeg bare ville og trene gjennom hele uka, men så fort lørdagen kom fikk jeg en stor trang til å spise alt jeg kom over. En stor frokost, boller, brus og godteri. Hver søndag kjente jeg på en skikkelig "sugarhangover".  

Etterhvert ble jeg gravid og jeg fortsatte å trene og spise sunt. Jeg var så glad for at jeg var trent og kunne fortsette med det, for det å legge unødvendig mye på seg var ikke noe jeg ville. Ukene gikk og vi kjøpte vår første leilighet. Da vi nesten var flyttet inn begynte jeg å kjenne på at noe ikke stemte. Etter noen dager spontanaborterte jeg og etter den opplevelsen gikk det opp for meg hva som virkelig betød noe. Siden det ble det mindre intensiv trening og kostholdet mitt ble preget av en sunnere balanse. 

Da jeg ble gravid med Klara hadde jeg en travel hverdag. Jeg jobbet fulltid og hadde en liten på 1 1/2 år. Jeg var veldig opptatt av sunne matvaner og hadde en aktiv og sunn hverdag. Alt gikk etter boka og jeg følte meg bra og fornøyd med at både meg og lille i magen fikk det vi trengte. Da jeg kom i uke 32 fant jordmor sukker i urinen og jeg måtte ta en glukosebelastningstest og plutselig hadde jeg svangerskapsdiabetes. Meg? Som lever så sunt, som ikke er overvektig og som er ung og frisk. Min første reaksjon var preget av tårer og jeg var skikkelig fortvilet. Jeg hadde ikke lyst å gå på insulin og fikk beskjed om at hvis jeg var flink kunne jeg styre det med kostholdet. 

And so I did. Etter mye fortvilelse så jeg muligheten til å leve sunt og føle meg bra hver dag gjennom graviditeten. Jeg fikk superfin hud, magen fungerte optimalt og jeg så hvilke virkninger et godt, sunt og balansert kosthold gjennom HELE uka ville si. Etter noen prøver fikk jeg beskjed om at diabetes type1 i genene mine var årsaken til svangerskapsdiabetesen. At jeg mest sannsynligvis ville få dette etter graviditeten. Fy fader. Den beskjeden gjorde noe med meg. Jeg ble redd, fortvilet og lei meg. Etter graviditeten gikk jeg lenge å kjente etter symptomer på diabetes. Jeg brukte så mye energi på å kontrollere noe jeg absolutt ikke hadde kontroll over. 

Jeg kom til et punkt hvor jeg ikke kunne bruke mer energi på dette. Man blir sliten og oppgitt og man går glipp av mye glede i hverdagen. Gleder og øyeblikk du aldri vil få igjen. Der og da bestemte jeg meg for å aldri la meg påvirke av hva noen sier til meg. Jeg kjenner min kropp og mitt sinn bedre enn noen andre og det er jeg som bestemmer. Når jeg skriver dette er jeg takknemlig for alt dette, takknemlig for at det har åpnet øyene mine og forbedret livet mitt og måten jeg lever det på. Jeg spiser helt fantastisk god og næringsrik mat og jeg holder meg borte fra raffinert sukker fordi at MIN kropp ikke har godt av det. Dette er valg jeg har tatt fordi jeg vil ta vare på kroppen min, ha masse energi og glød i hverdagen. Og nei jeg har ikke diabetes ;-) Jeg passer på å leve sunt og ha en aktiv livsstil, og vet du hva? Det er helt fantastisk og det er nettopp derfor jeg vil dele dette og kanskje hjelpe noen der ute med å ta sunne valg. 

Husk at alle har sine grunner til hvorfor de lever som de gjør. Kanskje den tanken kan hjelpe oss å respektere andres valg, vise forståelse for hva andre gjør. Ikke vet jeg, men det som jeg vet er at jeg har funnet min balanse og jeg håper at du har funnet din♥

Maria♥

A SMOOTHIE FOR MAY

 • 02.05.2018, 13:22

Hei! 

Tenk at vi allerede er i mai måned! Snart er sommeren rett rundt hjørnet og det gledes. Om bare 5 små uker reiser vi sørover og det blir så deilig. I dag har jeg planlagt flere oppskrifter som skal prøves ut i tiden fremover. Jeg elsker å lage god og sunn mat og jeg har så mange ideer på ulike retter. Til lunsj i dag ble det en stor skål med cottage cheese, gresk yoghurt og en neve mandler, så enkelt og godt. Jeg lagde også en forfriskende smoothie som passer veldig fint til vår og solrike dager. 

Processed with VSCO with a8 preset

Du trenger♥

1 neve isbiter 

1 kopp frosne/ ferske bringebær

1ss gresk yoghurt (jeg brukte med kokossmak) 

3dl soyamelk

2 dråper steviavanilje (kan sløyfes)

1/2 banan 

Slik gjør du♥

Start med å knuse isbitene i en blender. Tilsett så resten av ingrediensene og miks godt. 

Processed with VSCO with a8 preset

I mai måned er det flere fridager og de skal nytes her hjemme♥ Ulrik blir 3 år den 15 mai så her blir det selskap og kos. Ellers gleder jeg meg sånn til 17 mai! Definitivt en av mine favoritt dager. Skal se om jeg ikke finner på noen kjekke kakeoppskrifter til alle feiringene fremover ;-) 

Ha en strålende dag videre - Maria♥

FLØRTENDE EGG

 • 01.05.2018, 10:28

God morgen♥

Åh så deilig det er og plutselig få en ekstra fridag midt i uken. Her har vi nettopp spist frokost og kost oss med barne tv - en fin morgen. Til frokost i dag lagde jeg og Ulrik en herlig eggerøre. Lager du den med tålmodighet er det få ting som slår eggerøre til frokost. Jeg kunne spist det uten tilbehør, men det er utrolig godt å ha litt ferskt brød med smør til. 

Processed with VSCO with hb2 preset

Trikset med eggerøre er å smøre seg med tålmodighet, skal du ha den silkemyke konsistensen må du beregne litt tid. Jeg starter med medium varme, men med engang eggene begynner å bli faste skrur jeg ned varmen på 1 og rører til den er ferdig. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Du trenger♥

4 egg

1ss matfløte

1 dryss med salt

1 neve basilikum

Smør 

Slik gjør du♥

Start med å vispe eggene sammen med litt fløte og salt. Skru platen på medium varme og smelt en klatt med smør. Ha eggemiksen oppi panna og la eggene bli litt faste. Skru så ned varmen og rør til ønsket konsistens. Jeg synes det er best med en fastere konsistens. Server med godt brød og et dryss basilikum. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Ha en fortsatt flott dag!

Maria♥

Om meg

mariaahaugland

Jeg heter Maria Haugland og er lidenskapelig opptatt av sunne og gode matvaner. Jeg vil at min blogg skal inspirere deg til å velge nytt; velge å leve sunt, spise mat med glede og fylle kroppen din med næringsrike ingredienser. Jeg vil vise deg at det å spise næringsrik mat er et fantastisk privilegium som du vil fortsette å velge hver dag. Innholdet du vil finne på bloggen min vil omhandle næringsrik mat, sunne oppskrifter, fokus på positivitet og balanse, en sunn livsstil og du vil bli bedre kjent med meg og min familie. Følg meg gjerne på Instagram der jeg legger ut inspirerende bilder! @mariashealthychoices

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no