hits

Maria Haugland

CHORIZOGRYTE

 • 30.04.2018, 19:16

Processed with VSCO with hb1 preset

Hei♥ Nå har Lasse og svigerfar akkurat kommet inn dørene etter en handletur på Byggmax. Vi skal bygge gjerde (jippi) på terrassen og det blir så fint! Etter at vi rev lekehytten og det gamle gjerdet ble terrassen så mye finere og tenker det blir supert når det nye gjerdet kommer opp. Ellers er det klart for ukens middags tips og denne retten er så D I G G. En helt perfekt kombinasjon av gode og sterke smaker!

Processed with VSCO with hb1 preset

Du trenger ♥

1-2 fedd hvitløk

2 sjalottløk 

1/2 chili 

2 gulrøtter

Smør/olje 

1 boks hermetiske tomater 

1 kopp med vann

1ss sukrin 

1 pakke med chorizo pølser (jeg bruker en med 4stk i) 

1 squash / pasta tagliatelle 

Parmesan ost

Salt&pepper 

Godt brød/ salat/ aioli 

Processed with VSCO with hb1 preset

Slik gjør du♥

Start med å kutte opp hvitløk, løk, gulrot og chili. Brun det i en dyp panne/ gryte til løken er blank. Tilsett så hermetiske tomater og en kopp med vann og rør godt. Hiv oppi en ss sukrin og et dryss med salt og pepper. Denne sausen kan gjerne småkoke i rundt 40-45 minutter. 

Skjær pølsene opp i små biter og tilsett mot slutten av koketiden. Skru varmen ned og la pølsene trekke i ca 10 minutter. 

Til denne retten bruker vi squash nudler (bruker en spiralizer for å få squashen slik). Men du må gjerne bruke pasta tagliatelle til, det er kjempe godt. Server med et godt brød, en frisk salat og aioli til. Strø gjerne litt parmesan over. 

 

Processed with VSCO with hb1 preset

♥♥♥

Processed with VSCO with hb1 preset

 

Nå skal vi snart lage til en god kvelds. Ha en strålende kveld! 

Maria ♥

MANDAG OG MATCHABOWL

 • 30.04.2018, 08:52

God morgen til deg ♥

Yay mandag er her og det er på tide med en ny og fresh uke. Solen skinner og jeg kjenner en lykkelig følelse i hele meg. Denne helgen har virkelig handlet om kos og avslapning, noe som er så viktig for min balanse i hverdagen. Slike koselige helger med familien gjør meg klar for en ny og fin uke. Her startet dagen halv 7 og Ulrik er allerede levert i barnehagen og Klara har sin første hvil. Jeg nyter en stor skål med matcha smoothie - en perfekt måte å kickstarte mandagen på. 

Processed with VSCO with f2 preset

Du trenger♥ 

1/2 avokado 

1/2 agurk

En neve spinat

1/2 banan

1ss matcha pulver 

2-3dl soyamelk 

Slik gjør du♥

Bland alle ingrediensene i en blender og server i en skål eller et stort glass og NYT! 

Processed with VSCO with f2 preset

Kommer tilbake litt senere med ukens middags oppskrift. Ha en nydelig dag!

Maria ♥

 

L Ø R D A G, IS OG VÅRMARK

 • 28.04.2018, 17:08

For en deilig dag vi har hatt! Morgenen startet mykt med en herlig frokost etterfulgt av en tur ut i vårsola. I dag gikk turen ut til Randaberg hvor vi besøkte den årlige vårmarken. Et kjempe koselig opplegg med mye gøy for barna. Etter en god dose vårsol gikk vi videre til mine svigerforeldre og grillet pølser på terrassen. 

En superfin lørdag med mine favoritter ♥

Processed with VSCO with a8 preset

Ellers har ettermiddagen gått til et skikkelig isbonanza på kjøkkenet. Fikk så lyst å lage is her en dag så nå var det bare til å sette i gang. Lagde flere ispinner med 4 forfriskende smaker, N A M! Nå skal de stappes i fryseren å testes ut så fort de er kalde nok. Oppskrift kommer senere ;-) 

Processed with VSCO with hb1 preset

Bringebær og kokosyoughurt - YUM ♥

Nå er det snart tid for middag og barne tv - ha en fin lørdag dere. 

Maria ♥

 

#vår #sol #sunnmat #kosthold #sukkerfritt #familie 

GRESK SALAT OG BRYLLUPSSTEMNING

 • 26.04.2018, 18:36

Processed with VSCO with hb1 preset

Hei fine deg denne torsdags kvelden :-) Hvor er uka blitt av? Er det bare meg eller går dagene skikkelig fort... Akkurat nå gjør det ikke så mye for i morgen kveld kommer Lasse hjem og det gledes. Jeg elsker å finne på ting med ungene alene, men det er alltid best å være to. Shoutout til alle som er alene, YOU ROCK! Ellers har jeg vært så heldig å fått være med på brudestyling i dag. En venninne spurte om jeg hadde mulighet til å være modell for en stylist som skulle vise andre frisører brudeoppsett. Så da sa jeg såklart ja, alltid luksus å bli dullet med vel ;-) 

Må nesten gifte meg på ny ;-)

Men - tilbake til overskriften! Gresk salat, N A M. Jeg elsker elsker elsker en god gresk salat. Helst på en strand i Hellas vel og merke, men man kan ikke være for kravstor ;-) Det finnes en del variasjoner og personlig foretrekker jeg en gresk salat med oliven. Dette er jo helt individuelt så her kan du mikse og trikse slik du selv ønsker. 

Processed with VSCO with hb1 preset

♥♥♥

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Denne salaten passer perfekt til et kaldt glass hvitvin eller rosevin. Jeg tenker terrasse, solnedgang, varme - You feel me? ♥ 

Processed with VSCO with hb1 preset

Du trenger ♥

 • En god pakke cherrytomater 
 • 1 agurk 
 • 1 rødløk 
 • 1 glass svarte oliven
 • Salt&pepper 
 • Olivenolje 
 • En pakke ekte gresk fetaost 

Slik gjør du♥

Start med å kutte opp alle grønnsakene. Fordel dem i en bolle og tilsett oliven. Topp med en god skive fetaost og dryss over salt og pepper. Avslutt med litt olivenolje. Server gjerne med et godt olivenbrød til. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Nå skal jeg kose meg med en god kveldsmat og nyte roen - ha en strålende kveld!

Maria ♥

#oppskrift #gresksalat #salat #sunnmat #kosthold #godhelse #sukkerfri #sukkerfritt #mat 

 

SUPERENKLE OG SAFTIGE LAPPER

 • 24.04.2018, 17:52

Hei tirsdag! 

Processed with VSCO with hb1 preset

Så ble det noen kjekke timer med hagearbeid (planting) i går. Jeg er kjempe fornøyd med resultatet og inngangspartiet ble virkelig et par hakk finere ;-) Ellers har vi hatt et koselig lunsjbesøk i dag. Maren (min kusine) og datteren hennes Lilly på 1,5 år. Jeg vet ikke med deg, men noen ganger synes jeg det er mye enklere og møtes hjemme til lunsj. Når man har små barn er man litt mer avslappet hjemme. Vi er veldig glad i å spise lunsj ute, men noen ganger er det så koselig å bare lage noe god mat hjemme og la barna få leke på gulvet å styre selv. Klara er snart 10 måneder gammel så hun kan fort bli utålmodig på kafe;-) 

Processed with VSCO with a5 preset

♥♥♥

Processed with VSCO with a8 preset

Til kaffeen lagde jeg noen lapper som jeg kom på i farten her en kveld jeg fikk lyst på noe godt. Er det ikke typisk? De gangene man ikke tenker særlig over ting er de gangene man virkelig lager noe som funker! Disse lappene er S U P E R enkle å lage og du gjør det på 1-2-3. 

Denne røra holdt til 2 sultne personer ♥

 • 2 egg
 • 1ss sukrin
 • 1ts vaniljepulver
 • 1ss valgfri yoghurt (jeg bruker gresk med vanilje)
 • 1dl valgfri væske 
 • 1ss mandelmel 
 • 1ss kokosmel 
 • 1ts fiberhusk 

Slik gjør du ♥

Visp sammen egg og Sukrin og tilsett væsken + yoghurt. Tilsett alt det tørre og bland godt. Stekes i små pletter på medium varme. Easypeasy ;-) 

Processed with VSCO with f2 preset

Nå sitter kidsa ferdig badet og ser på barne tv. Lasse har reist på skolen i Porsgrunn så her er jeg gressenke frem til lørdag. I kveld har jeg planer om å slappe av og bare nyte husfreden ;-) Håper du får en fin kveld! 

Maria ♥

#oppskrift #lapper #pannekaker #sukkerfri #sukkerfritt #glutenfritt #sunnmat #livsstil #kosthold #sunnevaner 

 

KYLLINGSPYD

 • 23.04.2018, 10:36

Hello Monday! 

Processed with VSCO with a6 preset

God morgen fine deg<3 Her har vi vært oppe siden halv 7 og dagen er godt i gang. Som regel er det Lasse som leverer Ulrik i barnehagen, men nå er det jeg som skal levere. Så her holder vi på å justere litt på morgenrutinene i huset;-) Klara hviler ute i vognen og jeg har akkurat spist frokost og drukket mine 2 kopper med kaffe ;-) 

Processed with VSCO with hb1 preset

 I dag vil jeg dele en kjempe god oppskrift som jeg prøvde ut på lørdag. Ulrik sov hos farmor og farfar så vi bestemte oss for å ta en senere middag. Denne gangen stekte jeg kyllingen i ovnen, men så fort gradene stiger og sola skinner så er disse spydene perfekt for grillen. De er saftige, gode og ikke minst sunne - så her er det bare til å prøve :-) 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Du trenger ♥

 • 1 pakke med lårfilet av kylling 
 • 3 poteter 
 • Olje 
 • Salt&pepper 
 • Chilikrydder 
 • Hvitvinseddik 
 • Ingefær 
 • Hvitløk 
 • Rømme 
 • Agurk
 • Grønnsalat 

Slik gjør du ♥

Start med å marinere kyllingen. Dette er lurt å gjøre noen timer i forveien så smakene setter seg godt. (Skjær fileten i små biter og tilsett 2ss olivenolje - 1ss hvitvinseddik - 1ts chilikrydder - et dryss med salt&pepper - 1ts ingefærkrydder - 1-2 fedd hvitløk. Bland alt godt sammen. 1 time før du begynner å steke kyllingen kan du begynne med potetene. Sett ovnen på 210 grader og skjær potetene i båter. Ha potetene i en ildfast form og dryss med salt, pepper og litt olivenolje. Jeg liker potetene godt stekt så jeg har de inni ovnen i ca 45-50 minutter. 

Sett timeren på 25 minutt og sett inn kyllingen den resterende tiden. Mens maten steker kan du begynne på tzatzikien og salaten. Ha 3ss rømme/ creme fraiche i en skål. Tilsett 1 hvitløksfedd og opphakket agurk. Jeg bruker en vanlig grønn salat med litt tomat, agurk, eple og fetaost til denne retten. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Planen i dag er å handle inn til uken. Lasse reiser i morgen så jeg tenker lettvinte og raske middager. Ellers skal jeg begynne å plante litt blomster ute (YAY), haha wish me luck ;-) Håper du får en fantastisk mandag! 

Maria ♥

#oppskrift #middag #sunnmat #kyllingspyd #kylling #mandag #mondaymood #inspirasjon 

 

 

SØNDAG OG VÅRBLOMSTER

 • 22.04.2018, 18:58

Hei og god søndagskveld <3 

Håper du har hatt en strålende helg. Vår helg har stort sett handlet om å gjøre hagen fin og ryddig noe som virkelig var på tide. Lørdags formiddag ble Ulrik hentet av farmor og farfar slik at vi kunne ta et ordentlig skippertak i hagen. Vi har revet lekehytten (som var gjennområtten), vi har revet gjerdet rundt terrassen og vi har fått luket og ryddet i hageområde. PUH - det er mye som gjenstår, men vi er kommet godt i gang og det er en utrolig bra følelse. 

Processed with VSCO with c2 preset

Jeg har også bestemt meg for å freshe opp inngangspartiet med noen fargerike vårblomster så i dag gikk turen til plantasjen. Snakk om mye fine blomster og planter. Jeg kunne lett ha kjøpt halve plantasjen, men heldigvis var Lasse med og minnet meg på at vi kanskje burde starte med de to pottene vi har ;-) Som jeg har sagt før så har vi ikke akkurat grønne fingre. Men jeg er en stor fan av second chances så vi prøver igjen ;-)

Processed with VSCO with f2 preset

 Ellers har vi kost oss med masse god mat og i går lagde jeg noen supergode kyllingspyd (oppskrift kommer i morgen). Nå er det tid for en god kvelds, sofakos og seriemaraton. Søndager altså <3 Ha en flott kveld! 

Maria ♥

 

#vår #blomster #vårblomster #hage #inspirasjon #sunnlivsstil 

 

RUSTIKKE KOKOSLAPPER

 • 20.04.2018, 10:25

God morgen og HEI fredag! 

I går hadde vi en superfin feiring for Lasse. Gradestokken viste 20 grader og vi koste oss med kaker og kaffe på terrassen. I anledning bursdagsfest lagde jeg noen kjempegode lapper. Jeg brukte kokosmel fra cocosa og resultatet ble virkelig bra :-) Når man erstatter vanlig mel med noe annet sier det seg selv at resultatet blir annerledes og av og til kan konsistensen av røra/ deigen være noe vanskelig å jobbe med. Lapperøren som jeg lagde i går var ganske tykk og jeg stekte dem ganske lenge på en side før jeg snudde dem. (Da unngikk jeg at de gikk i stykker). Litt tålmodighet med andre ord er BRA! 

Du trenger♥

 • 4 egg
 • 3ss sukrin
 • 50g smør 
 • 1,5 - 2dl kokosmel 
 • 1ts fiberhusk 
 • 2dl usøtet soyamelk/ væske etter eget ønske 
 • Et dryss med kanel ♥ vaniljepulver ♥ kardemomme 

Slik gjør du♥

Start med å smelte smøret i en liten gryte og sett til siden. Visp eggene og Sukrinet luftig og tilsett smøret. Ha oppi resten av ingrediensene og rør godt. La røra svelle i ca 10 min. Stekes på medium varme. Bruk god tid og la lappene steke en stund før du snur dem. 

Enjoy

I skrivende stund har jeg akkurat brettet ferdig 4 IKEA nett med klær. Sånn starter fredagen når man ignorerer vaskerommet over lengre tid;-) Ellers skal vi snart ut å handle inn masse godt til helgen. Håper og krysser fingrene for nydelig vær for nå skal det jobbes i hagen. Hva er dine planer for helgen? 

 

#sunnmat #lapper #kokoslapper #cocosa #jordbær #vår #fest #glede #oppskrift #sunnoppskrift 

CLUB SANDWICH

 • 18.04.2018, 07:52

Processed with VSCO with hb1 preset

Okei så du vet de deilige små sandwichene du får i syden etter noen deilige timer i sola? De med som er skjært opp i trekanter og i midten av dem ligger en stor haug med pommes frites? Aaah de er skikkelig digg og et must have på enhver strandbar i sydenland. Her om dagen prøvde jeg meg på noen ala disse her. Minus det lyse brødet og pommes frites da såklart ;-) Men frykt ikke, disse var helt fantastisk gode, og det beste av alt? Disse fyller kroppen din med herlige næringsstoffer. 

Processed with VSCO with a8 preset

Processed with VSCO with a8 preset

Jeg elsker en god Club og er veldig glad i den klassiske versjonen. Min er litt annerledes, og enten vil du riste på hodet ellers er du supergira på å prøve ut denne her. Det jeg elsker med en god sandwich er at du kan putte så mye godt i den. Fyll på med ditt favoritt pålegg og utnytt sjansen til å få i deg litt ekstra grønne saker;-) 

Processed with VSCO with a5 preset

Grovt brød, egg, avokado, squash - så gode på smak! Kan man enda kalle det en Club Sandwich? Jeg stemmer for ja. Hvor mange versjoner finnes det ute på markedet? La oss kalle dette en sunnere versjon. En som du lett vil pakke med deg i matpakka og nyte til lunsj. 

Processed with VSCO with a5 preset

Denne sandwichen er en perfekt balanse mellom ferskt brød, stekte grønnsaker, myk avokado og ikke minst den gode philadelphiaosten - NAM. 

Du trenger ♥

4 skiver ferskt brød 

6 skiver squash

4 skiver tomat 

2 skiver røkt kalkunpålegg 

2 speilegg 

1/2 avokado 

Salt&pepper 

Philadelphia ost 

Olivenolje 

Slik gjør du♥

Sett ovnen på 200grader. Skjær squash og tomater i skiver og legg dem på et stekebrett og pensle med olivenolje, salt og pepper. Stek dem i ca 10 minutter. Mens grønnsakene stekes hiver du 2 speilegg i stekepanna. (Jeg knuser plommen). Smør 4 skiver med Philadelphia ost. Legg det opp slik: Squash og tomater - kalkunpålegg - speilegg - avokado. Legg skivene sammen og skjær opp etter eget ønske. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Ha en nydelig onsdag! Maria♥

 

#clubsandwich #sandwich #lunsj #oppskrift #sunnmat #mat #middag #suntoggodt #næring #næringsrik #sunnlivsstil 

SOMMERKOTELETTER MED EPLESALAT

 • 16.04.2018, 09:13

God mandag fine! 

Du vet når du er alene og drikker vann og svelger feil? Well I just did og for en dramatisk start på dagen, haha! Uansett, her har dagen startet helt supert utenom den lille kvelningsepisoden på kjøkkenet i stad. Jeg har akkurat spist en stor skål med deilig smoothie. Det å starte dagen med så gode og næringsrike ingredienser er så digg! Planen i dag er å handle inn til uka. Jeg tenker lette og gode middager som passer det fine været som er på vei. Kanskje vi slår til med årets første middag ute! 

Processed with VSCO with a5 preset

Sist uke kom jeg over noen sommerkoteletter og da måtte jeg bare slå til. Koteletter er utrolig lettvinte og lager omtrent seg selv. Sleng noen på et brett i ovnen og lag noe deilig tilbehør til så har du plutselig en skikkelig god middag! Til middag så lager jeg alltid en salat til og denne gangen lagde jeg en god og frisk eplesalat. Eple er utrolig godt sammen med svinekjøtt! Ellers lagde jeg en potetstappe til, men ovnsbakte poteter er også et godt alternativ her. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Du trenger: 

 • 1 eple 
 • 1/2 squash 
 • 1 pakke grønn salat miks 
 • 1 pakke apetina fetaost 
 • 1 bunt med asparges 
 • 4 sommerkoteletter
 • Olivenolje 
 • Salt&pepper 
 • 4 poteter
 • Litt fløte / melk 
 • En klatt med smør 

Slik gjør du: 

Start med å gni litt olje, salt og pepper på kotelettene og stek de i ca 3 minutter på hver side i en varm panne. Kle et stekebrett i aluminiumsfolie og stek dem videre i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. Kok potetene møre og knus dem sammen med litt salt, pepper, melk/fløte og smør. Damp aspargesen i 1 minutt og bland sammen med resten av salat ingrediensene. Server! ♥

Processed with VSCO with a5 preset

Da håper jeg du får en fantastisk mandag! Maria ♥

 

 

#mandag #mondaymode #oppskrift #middag #sunnmat #sunnmiddag #kosthold #livsstil 

O S T E S M Ø R B R Ø D

 • 15.04.2018, 09:26

God morgen og god søndag!

Processed with VSCO with a5 preset

Er du en av dem som ikke synes det er særlig digg med 3 dager gammelt brød? Me 2! Etter min mening er brød best når det er helt ferskt og jeg må ofte ty til brødristeren hvis brødet er en smule tørt;-) Jeg prøver å være veldig flink til å ikke kaste mat så når det kommer til gammelt brød lager jeg ofte ostesmørbrød. Det er en hit i hele familien og vi kan gjerne ta ostesmørbrød til middag på travle dager. Her er vårt favoritt smørbrød! 

Processed with VSCO with a8 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Du trenger: 

Noen skiver tørt brød

Olivenolje

Salami

Ost 

Rosmarin 

Parmesan (toppes etter eget ønske) 

Slik gjør du: 

Sleng skivene på et stekebrett og smør de inn med olje og ha på salami, ost og rosmarin. Stekes på 210 grader i ca 10 minutt eller til osten blir gyllen. Toppes med parmesan. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Disse er virkelig kvess! Passer perfekt som middag på travle dager, eller som en bedre kvelds;-) Ha gjerne litt pesto eller hjemmelaget ketchup på siden!

Uansett, her har helgen gått kjempe fort og plutselig har vi spist søndagsfrokosten. Vi har hatt en super bra helg og avslutter den med en dagstur til hytta. Gleder oss til en ny uke! Elsker at våren er her og at værmeldingen ser så innmari (!!!) bra ut fremover! På torsdag feirer vi Lasse 29 år så da blir det en liten dessert oppskrift her! Stay tuned;-) 

 

 

#oppskrift #ostesmørbrød #mat #sulten #ost #digg #sunnmat #sunnogsprek #lykke #livsstil 

F R I Y A Y !

 • 13.04.2018, 09:54

It is FRI-YAY og ukas weekendtreat finner du her! 

Processed with VSCO with a5 preset

Da var helgen endelig her (!!!) Av og til føler jeg at uka kun består av mandag og fredag, men hei jeg klager ikke ;-) På agendaen i dag står kiropraktor på listen. (Skuldrene mine er ikke fan av min 30day yoga challenge)! Etter det så må jeg en tur på plantasjen for guess what? Vi har kjøpt ikke mindre en 2(!!) krukker som skal pynte opp inngangspartiet. Men vi må altså ha noe å putte oppi. Lasse foreslo IKEA sine feika planter, men der går til og med grensen for meg. Man kan ikke ha fake planter ute vel? Haha vi har kanskje ikke grønne fingre, men vi skal nå klare å holde liv i en potte og to...

I kveld skal vi ut å spise med svigers og jeg gleder meg! Så herlig å få litt voksentid :-) 

Ellers må jeg bare få dele denne herlige weekendtreaten! Jeg er så over gjennomsnittet glad i vafler/ pannekaker og denne oppskriften kom jeg på sist uke da jeg cravet belgiske vafler. De er selvfølgelig en sunnere versjon så smaken og teksturen er noe annerledes enn den originale.

Processed with VSCO with a5 preset

Men hallo så gode de var! Jeg toppet mine med gresk yoghurt og sukkerfri karamellsaus. #siklesikle. Dette er mektige greier så anbefaler å holde det til helgen;-) 

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg stekte mine i et belgisk vaffeljern, men du må gjerne bruke et vanlig:-) Håper du får en fantastisk flott fredag!<3

 

 

#vafler #belgiskevafler #oppskrift #fredag #weekend #weekendtreat #sunnmat #sunnogsprek #sukkerfri #mat 

 

T I P S: F R O S N E G R Ø N N S A K E R E R S U P E R T!

 • 12.04.2018, 08:59

Processed with VSCO with a5 preset

En av mine favoritt ingredienser når jeg lager mat er frosne grønnsaker. Det er så basic som du får det og snakk om rask og lettvint matlaging. Jeg bruker frosne grønnsaker i alt fra smoothies til middag og supper, og det er helt genialt! Mange er greit skeptiske til frosne grønnsaker og har en slags "det er ikke mat fra bunnen hvis du ikke har kuttet det opp selv" holdning. Say no more, frosne grønnsaker er like bra som ferske. De grønnsakene som er frosset ned er høstet når de er på sitt beste så her er næringsinnholdet tipp topp! 

Jeg elsker å lage mat etter sesong og bruker såklart de råvarene som er best der og da, men frosne grønnsaker er for eksempel supert å bruke nå når vi har hatt en lang vinter. Da vet du at du får et godt produkt:-) 

Processed with VSCO with a5 preset

Det viktigste er å ikke koke de frosne grønnsakene for lenge. De skal helst dampes, wokes eller stekes slik at næringsstoffene ikke forsvinner i kokevannet. Skal du for eksempel lage en suppe så tilsett grønnsakene mot slutten av koketiden. Lager du grønnsakspure så ta opp grønnsakene en tid før du skal kokkelere så tiner de litt. 

Processed with VSCO with a5 preset

Når jeg lager smoothie til barna så hiver jeg oppi frosne brokkolibuketter. Med en god blender knuses de bra og tilfører smoothien masse næring. Ikke minst så blir smoothien kald og god. 

Jeg lager ofte fiskesuppe og bruker frosne grønnsaker og frossen fisk i denne. Trikset er å tilsette alt mot slutten av koketiden. Da er det enda en crunch i grønnsakene og du unngår  den typiske "slapp gulrot" konsistensen. 

Håper du får en fantastisk dag videre! Her skal vi trille tur og spise lunsj med svigermor i byen. Med tanke på sol og 14 grader i dag så blir det utrolig herlig<3

H A V R E G R Ø T T I L S M Å M A G E R

 • 11.04.2018, 10:21

God morgen :-)!

Processed with VSCO with c2 preset

Tenkte å dele enda en oppskrift som har blitt veldig godt mottatt her i huset! Som sagt liker jeg å lage mat til barna selv. (Jeg bruker også mat som er kjøpt, for eksempel smoothies og middagsglass, men jeg synes det er greit å variere litt). Havregryn er en veldig god næringskilde for både liten og stor og jeg bruker havregryn som base i flere av rettene jeg lager. Havregryn er også en av de sunneste frokostblandingene av fullkorn som finnes. 

Processed with VSCO with c3 preset

Bruker du havregryn får du i deg masse proteiner, vitaminer og langsomme karbohydrater. Det er også veldig rimelig og lett anvendelig. Havregrynets komplekse karbohydrater gjør at du føler deg mett lengre og at energinivået ditt holder seg stabilt. Å inkludere havregryn i barnets kosthold er med andre ord utrolig bra! Forskning har også vist at havregryn kan forebygge utvikling av astma hos små barn. 

Processed with VSCO with c3 preset

Utover dagen i dag får vi lunsjbesøk av noen andre mammaer som går i permisjon. Gleder oss til det<3 Ellers må jeg bare si at solen skinner og du kan nærmest lukte at det er vår. Haha, jeg blir så utrolig lykkelig når solen skinner og gradene stiger, det er noe helt magisk med vår! 

Ha en strålende dag videre! Håper sola skinner der du er <3

 

 

#havregryn #oppskrift #barnemat #mat #grøt #havregrøt #sunnmat #livsstil #barn #matglede #aktivmamma 

S U N N E L A P P E R

 • 10.04.2018, 20:03

God tirsdagskveld!<3

Håper du har hatt en flott dag! Her har dagen gått i ett og jeg har blant annet bakt en skikkelig god kake (oppskrift kommer senere) og jeg har ryddet bort alt vintertøy, J I P P I! Ellers har mamma vært på middagsbesøk, og i dag lagde jeg en indisk kyllingrett med brun ris, kjempegodt<3 Nå ruller Viking kampen på skjermen så da tenkte jeg å utnytte det til å sysle litt på kjøkkenet ;-) I dag fikk jeg så lyst på noe ekstra godt til kvelds, så da heiv jeg meg rundt og lagde en lapperøre. Lapper eller pannekaker er så innmari godt og begge er noe jeg lager ofte. 

Processed with VSCO with a5 preset

Disse er perfekt til kveldskosen, frokost eller lunsj. Disse er sukkerfri og metter veldig godt! Jeg har toppet mine med cottage cheese og litt blåbærsyltetøy. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Jeg lagde meg også en sjokomilkshake, supergod og proteinrik! Disse lappene lager du raskt og enkelt, her snakker vi nystekte lapper på 10 minutt! 

Sunne lapper - 1 porsjon 

1 stort egg 

1ss gresk youghurt

1ts sukrin

1ts vaniljepulver (kan sløyfes) 

35g mandelmel

1ts fiberhusk 

1 dryss kanel og et lite dryss salt 

Spe med valgfri væske hvis røra blir for tjukk 

Slik gjør du: 

Visp sammen ingrediensene og stek i en panne med en klatt smør. Server med valgfritt tilbehør :-) Ps. disse er kjempegode etter en natt i kjøleskapet! 

Processed with VSCO with hb1 preset

Ha en fin kveld videre!<3

Følg meg gjerne på Instagram (mariashealthychoices) for sunn matinspirasjon samt et glimt av vår hverdag. Du kan også sjekke ut Facebooksiden min https://www.facebook.com/Marias-Healthy-Choices-1540850452682891/

#sunnmat #lapper #sunnelapper #sukkerfri #sukkerfritt #lavkarbo #sunt #godt #mat #oppskrift #inspirasjon 

U K E N S M I D D A G S T I P S

 • 09.04.2018, 19:28

K Y L L I N G O G A V O K A D O P E S T O 

Processed with VSCO with f2 preset

I dag deler jeg en helt utrolig god middag som vi spiste sist uke. Kjempegod på smak og kjempe enkel å lage! Er du som meg så er raske middager et must i hverdagen. Det er så greit å kunne lage noe som ikke tar så veldig lang tid når du har to små barn som gjerne løper/kryper rundt beina på deg;-) Altså, kjapp matlaging kan være både sunt og godt, så her er det bare å svinge seg rundt:-) 

Jeg planlegger alltid hva vi skal ha til middag mandag til torsdag. Da vet jeg akkurat hva jeg trenger når jeg storhandler på mandag. Dette er ganske grei planlegging da jeg har alt det jeg trenger tilgjengelig. 


Du trenger: 

400g kyllingfileet · 1 pakke med salat · 1 lite beger cherrytomater · 1/2 agurk · fetaost · smør til steking · salt&pepper

 · en god bunt med koriander · en stor neve mandler · 1/2 avokado · 50g parmesan · 1 hvitløksfedd · ca 1dl olivenolje · salt&pepper 

Processed with VSCO with f2 preset


Slik gjør du: 

Putt alle ingrediensene til pestoen i en foodprossessor. Bland i olje og se hvor mye du trenger etterhvert. Hvis du vil ha en grovere pesto bruker du mindre olje, vil du ha en flytende bruker du mer. 

Smelt litt smør i en stekepanne og stek kyllingen sammen med litt salt og pepper. La kjøttet hvile mens du mikser sammen en salat på 1-2-3! 

Processed with VSCO with f2 preset

 

Håper du finner frem handlelisten og prøver deg på dette ;-) 

 

#middag #middagstips #sunnmat #sunnmiddag #ukensmiddag #kylling #pesto #grønnhverdag #sunnerehverdag #sunnevalg 

M O R G E N F A V O R I T T E R

 • 09.04.2018, 09:18

God morgen og god mandag! 

Jeg er en stor fan av mandager og ser på mandag som en ny og fresh start. Som regel legger jeg meg tidlig på søndag slik at jeg er oppladet og super klar for en ny uke! For meg er en rolig og balansert morgen viktig. Jeg prøver å la mobilen ligge slik at jeg kan fokusere på å rense tankene mine og sette mine mål for dagen. Som jeg har sagt før må jeg også ha kaffe i løpet av morgentimene så her er kaffetrakteren kjapt på! 

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg har stor tro på at næringsrik mat er med på å kickstarte dagen, og for meg er frokost utrolig viktig. Spiser jeg ordentlig frokost hjelper det både på å holde blodsukker og energinivå stabilt. Jeg har flere frokostfavoritter, men en som går igjen veldig ofte er min grønne smoothiebowl. Denne er så fullstappet av næring at jeg føler meg fresh hver gang jeg spiser den. 


1/2 avokado 

1 liten bit banan

1ss gresk youghurt

1ts matcha pulver 

1ts mandel/peanøttsmør

2-3dl usøtet mandelmelk

1 neve spinat

1 neve kål

1ss gresskarkjerner

1ss havregryn 


Processed with VSCO with a5 preset

Andre favoritter er kjøleskapsgrøt med chia og havregryn, skiver med godt pålegg og avokadotoast. I helgene pleier vi også å koke egg til frokosten, noe som alle her i huset synes er veldig godt. 

Processed with VSCO with a5 preset

Har du noen frokostfavoritter? 

 

 

#frokost #godmorgen #morgenrutiner #frokostfavoritt #favorittmat #sunnmat #smoothiebowl #smoothie #grønnsmoothie #balanse

 

U K A S B I L D E R

 • 08.04.2018, 18:17

Hallo:-) 

For en fin og koselig helg vi har hatt! Vi har vært på bytur, vi har vært i familiemiddag og fått kjempegod mat og vi har endelig fått startet på hagearbeidet. Og for en deilig følelse det er å sitte ute på terrassen i plussgrader og kjenne våren snike seg inn. Denne uka har jeg også laget mye herlig mat - blant annet avokadotoast, grønn salat, mandelsmør og kokoskaffe. 

Her har du et knippe bilder av uka og helgen (følg meg gjerne på Instagram @mariashealthychoices, der legges det ut matinspirasjon hver dag). 

 

Nå skal jeg hoppe i kosetøyet, lage en skikkelig god kvelds og lade opp til en ny uke! Ha en superfin søndag <3 

 

#sunnmat #mat #glede #positivitet #balanse #grønnhverdag #sunnhverdag #livsstil #sukkerfri 

P I Z Z A T I M E

 • 07.04.2018, 09:24

God morgen <3

Da var helgen endelig her og akkurat nå koser jeg meg med dagens første kaffekopp. Her i huset starter morgenen relativt tidlig, men i dag var det en som tok med begge ungene ned og lot mor få sove litt. Så utrolig herlig å få en ekstra time på øyet<3 

I dag skal vi ta oss en liten bytur. Ulrik har blitt skikkelig Pippi fan så vi skal ut å se om vi kan finne en Pippi film. Ser de har alt av Astrid Lindgren på iTunes, men alt er dubbet til norsk. Ser ikke helt poenget med det, så vi skal se om vi finner den originale versjonen :-) 

Med tanke på litt nye middagstradisjoner i helgene lagde jeg pizza i går. Da jeg vokste opp hadde vi pizza hver lørdag, så pizza er noe jeg virkelig forbinder med helg. 

Processed with VSCO with a5 preset

Her har du en super god og næringsrik fredagspizza som du kan nyte med verdens beste samvittighet:

Til pizzasausen trenger du: 

1 boks hermetiske tomater (jeg bruker med oregano og basilikum)

1 fedd hvitløk 

2 sjalottløk

Salt og pepper 

1ss extra virgin olive oil

Processed with VSCO with a5 preset

Sil tomatene i ca 20 min før du begynner på sausen. Hakk opp løk og hvitløk og ha i en dyp gryte. Tilsett tomatene og resten av ingrediensene og la det småkoke i ca 20 min. 

Til pizzadeigen trenger du: 

​50g smør 

2 egg

200 cottage cheese 

100g sesammel 

​1ts Sukrin+ (om ønskelig) 

2ts bakepulver 

1 klype salt

25g sesamfrø 

25g gresskarkjerner (eller 25g sesamfrø) 

35g fiberhusk 

Processed with VSCO with hb2 preset

Start med å mose eggene og cottage cheese med en stavmikser. Ha oppi resten av ingrediensene og bland godt. Kna deigen og form en ball. Legg deigen på et bakepapir og kjevle ut. (Jeg legger et til bakepapir på toppen av deigen, da er det MYE lettere å kjevle ut). 

Topp med hva enn du måtte ønske og like! Stekes på 200grader i ca 20 minutter. 

Processed with VSCO with a5 preset

Her har jeg brukt siciliana salami fra Gilde. (Du kan godt mose pizzasausen før du har den på bunnen, personlig liker jeg å ha den chunky. 

Da håper jeg at du får en fantastisk fin lørdag! 

Maria<3

#pizza #pizzatid #helg #weekend #weekendmode #sunnpizza #sunnmat #matglede #oppskrift #dagensoppskrift 

 

 

 

S A R A H B E R N A R D

 • 06.04.2018, 09:49

Hei og god fredag :-) 

Det å la være å spise sukker kan virke kjedelig og vanskelig. Men i bunn og grunn er det ganske greit. I hvert fall hvis du er litt kreativ. Mange oppskrifter er enkle å justere litt på her og der. Det å bytte ut sukker i en oppskrift med Sukrin er et godt eksempel på hvordan du kan gjøre enkelte matretter sunnere. Man kan også bytte ut fint hvetemel med for eksempel speltmel eller en grovere meltyper. Valgene er mange og det er ganske spennende å lage nye og sunne oppskrifter. 

Sist uke prøvde jeg meg på denne kaken her. Den ble skikkelig god og da er det ikke vits å putte oppi masse unødvendig sukker. I denne oppskriften har jeg brukt Sukrin+, sukkerfri mørk sjokolade samt litt Sukrin gold. 

Processed with VSCO with a8 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Tok med kaken i familieselskap og den falt i god smak hos alle :-) 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Her har du oppskriften! 

Ha en strålende fredag <3

U L R I K S F A V O R I T T

 • 05.04.2018, 09:50

Hei!<3

Hvem kjenner seg igjen i barn som ikke liker grønnsaker? Noen ganger tror jeg nærmest barn er programmert til å ikke ville smake på ulike grønnsaker. Slik er det i alle fall for oss. Ulrik elsker alt slags frukt og han smaker nærmest på alt han får. Men legger du frem en gulrot, brokkoli, søtpotet og lignende, nei da er det stopp. Her har vi prøvd alt fra kule kallenavn til den mer klassiske; hvis du spiser opp grønnsakene skal du få et eller annet... 

Før kunne vi gjerne stresse litt med dette pga de viktige næringsstoffene man får via grønnsaker, men nå tenker vi at det kun er en fase og at han vokser det av seg:-) 

Det jeg pleier å gjøre er å lage en smoothie som er fullstappet av gode næringsstoffer. Slik vet jeg at han får i seg alt det han trenger, og det som er supert er at han elsker smoothien jeg lager. Med litt vaniljeyoghurt og banan smaker den skikkelig godt. Hvis du tenker at barnet ditt får i seg for lite frukt og grønt kan en smoothie være en god ide. Denne smoothien går ned på høykant her i huset, både hos store og små:-) 

 

Håper du får en fantastisk flott dag!<3

 

#barnemat #sunt #sunnbarnemat #smoothie #grønnsmoothie #grønnsaker #livsstil #sunnmamma

 

M A R I A T I P S E R

 • 04.04.2018, 09:15

God morgen <3

Tenk at det er 4. april allerede. Dagene går virkelig fort og i dag er Klara 9 måneder gammel. Plutselig har hun blitt så stor og kryper rundt i stua, prater og ler. Noen ganger vil man nesten stoppe tiden og bare nyte. Jeg er så takknemlig for at jeg enda ammer og for de rolige øyeblikkene det gir. I dag har jeg startet på min 30day yoga challenge og det kjennes så bra ut. Kan virkelig anbefales:-) 

Fremover tenker jeg å ha "et ukens tips" her på bloggen, og i dag vil jeg tipse dere om en kjempe god morgendrikk som virkelig setter gang på kroppen. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Kaffe med kokosnøttolje

Jeg elsker å bruke cocosa extra virgin kokosolje i alt fra barnemat, smoothies, middager og hårkurer. I det siste har jeg også brukt det i kaffen og det er skikkelig digg! Kokosolje er en supermat og virkelig noe alle burde bruke hver dag. Det booster forbrenningen, det gir deg energi og det hjelper på immunforsvaret ditt. 

Slik gjør du: 

Trakt opp ønsket mengde kaffe og hell i en blender. Ha oppi 1-2ts kokosolje og bland godt. Jeg bruker kun dette og litt havremelk. Hvis du ønsker kan du søte kaffen din med litt steviadråper, honning eller kokossukker. Her kan du også tilsette isbiter og nyte en god iskaffe. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Håper det smaker ;-) 

 

#kaffe #kaffetid #cocosa #kokosolje #sunnmat #aktivlivsstil #balanse #oppskrift #april 

 

A P R I L

 • 03.04.2018, 19:43

Hei<3

Da var vi kommet til april, og årets første vårmåned (etter min mening) er her. Etter en påskeuke med solskinn hver dag kan du si jeg ble litt overrasket da det blåste snøstorm ute i dag. Haha man må jo bare le av været her på vestlandet. Det skifter så utrolig fort. Men nå satser jeg på at gradene vil stige og at vi kan starte litt på uteområdet. 

Her har du en liten liste over hva jeg vil gjøre i april :-) 

Arbeide i hagen

Vi kjøpte vårt første hus i fjor og vi overtok huset midt i juni. Da var jeg høygravid med Klara og vi hadde allerede solgt leiligheten og flyttet til et midlertidig bosted. Så vi prioriterte kun arbeid inne i fjor. Vi malte, pusset gulv og fikset litt generelt. Hagen og terrassen vår er veldig koselig, men det må ordnes litt på her og der. Når det er sagt vet vi at hagearbeid tar lang tid så her er det bare å komme i gang. Håper på herlig solskinn i helgene fremover, da er det så mye kjekkere å arbeide ute ;-) 

Yoga

Denne måneden har jeg veldig lyst å starte på en 30 day yoga challenge. Det skal ikke så mye til å sette av en liten halvtime hver dag, men det er lettere sagt enn gjort. Så her får jeg bare pushe meg selv og tenke på den fantastiske følelsen det gir <3

Koble ut

Å jobbe med hodet og kjenne meg avslappet er alfa og omega for meg. Jeg trenger balanse for å ha et tipp topp energinivå så her skal jeg virkelig pushe på. Stikkord: nok søvn, yoga, mindfullness og næringsrik mat. 

Finne på noe med Ulrik

Med to barn under 3 år kan hverdagen bli ganske travel til tider. Derfor er det viktig å stresse ned og finne på kjekke ting sammen med barna. Jeg er i mammapermisjon med Klara så vi har jo hele dagene sammen. Denne måneden vil jeg finne på noe med Ulrik. Bare oss to. Jeg har lyst å prøve meg på en kinotur og en liten matbit. Tror det blir stas :-) 

Processed with VSCO with a8 preset

Lage flere oppskrifter 

Jeg elsker å lage mat og jeg har flere ideer på matfronten. Så her er det bare til å følge med og bli inspirert! 

Processed with VSCO with c2 preset

Hva skal du gjøre i April? <3

 

#april #vår #spring #yoga #livsstil #familie #sunnmat #mat #helsekost #mindfulness 

 

S P E L T V A F L E R

 • 02.04.2018, 18:56

God kveld <3

Da var påsken 2018 over for denne gang og for en fantastisk påske det har vært. I dag har vi hatt vår siste feriedag sammen med familien. I morgen er det vanlig arbeidsdag for Lasse, mens Ulrik blir hjemme pga plandag i barnehagen. I dag har vi vært ute hele dagen. Vi har gått tur til sjøen, besøkt et par lekeplasser og grillet på terrassen. Nå kjennes det godt ut å bare slappe av og nyte resten av kvelden. 

Til kaffen i dag ble det noen herlige speltvafler. Disse er sunne og næringsrike, perfekt for store og små:-) Oppskrift finner du lenger nede. 

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Håper du har en fin kveld <3

 

#vafler #inspirasjon #sunnmat #matglede #speltvafler #livsstil #sunnlivsstil 

W E E K E N D V I B E S

 • 01.04.2018, 18:28

Påskehelg

For en fantastisk helg, og for et helt nydelig vær! Våren er kommet og solen skinner som bare det, endelig<3 Påsken er snart ferdig for denne gang og vi kan se tilbake på en skikkelig fin ferie. Vi har storkost oss med familie, vært i flere selskaper og ikke minst har vi hatt det kjekt ute i sola. I helgen har vi storkost oss ute, spist lunsj i finværet, vært på dagstur på hytta og bare hatt det fint. 

Her er noen glimt fra påskehelgen. 

Processed with VSCO with a7 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Påskeharen hadde vært hos oss. 

Påskeaften grillet vi pølser på terrassen. 

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a8 preset

Nå skal vi snart kose oss med pizza og påskens siste påskekrim. Ha en flott kveld<3

 

#påske #påskehelg #weekend #solskinn 

Om meg

mariaahaugland

Jeg heter Maria Haugland og er lidenskapelig opptatt av sunne og gode matvaner. Jeg vil at min blogg skal inspirere deg til å velge nytt; velge å leve sunt, spise mat med glede og fylle kroppen din med næringsrike ingredienser. Jeg vil vise deg at det å spise næringsrik mat er et fantastisk privilegium som du vil fortsette å velge hver dag. Innholdet du vil finne på bloggen min vil omhandle næringsrik mat, sunne oppskrifter, fokus på positivitet og balanse, en sunn livsstil og du vil bli bedre kjent med meg og min familie. Følg meg gjerne på Instagram der jeg legger ut inspirerende bilder! @mariashealthychoices

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no