hits

Maria Haugland

S J O K O L A D E M U F F I N S

 • 31.03.2018, 11:01

God påskeaften! 

I går feiret vi svigermor sin bursdag og i den anledning bakte jeg noen saftige sjokolademuffins. Egentlig bruker jeg denne oppskriften til en kake, men å lage muffins av den var vel så godt! Disse er saftige, gode på smak og veldig enkle å lage. Jeg bruker mandelmel i oppskriften som setter litt preg på smaken, men du kan gjerne bytte ut melet med det du synes passer best:-) 

Svigermor hadde også eksperimentert litt med sunnere ingredienser i kakerøren, og resultatet ble skikkelig godt. Har allerede spurt om oppskrift så den kaken må snart lages her i huset og;-) 

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Her har du oppskriften! 

Nå skal vi snart ut å trille litt og ta en herlig lunsj i solskinnet. Senere blir det påskeegg jakt i hagen! Håper du får en fin lørdag <3

 

#sjokolade #muffins #sunnmat #oppskrift #sjokolademuffins #sukkerfritt 

G O O D F R I D A Y

 • 30.03.2018, 10:01

God morgen <3

I skrivende stund sitter jeg å nyter en kopp kaffe i stuen. Klara har hatt feber og våkenatt så her var kaffetrakteren raskt på i morges;-) Det er første gang Klara har feber og det er alltid litt ekkelt når de små er dårlige. Hun har heldigvis blitt bedre i løpet av morgentimene så satser på det gir seg helt. I dag tenkte vi oss ut på tur, men siden Klara ikke er helt i slaget koser vi oss inne nå på formiddagen. Jeg tenkte å bake noen sjokolademuffins som jeg deler med dere senere:-) 

Jeg elsker å gjøre litt ekstra utav ting, særlig i høytider når alle er hjemme og vi kan kose oss sammen. Så i disse feriedagene synes jeg det er kjekt å stå opp tidlig å diske opp en bedre frokost. I dag ble det gule påskeegg, varmt brød og mye godt pålegg. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Ha en nydelig langfredag! Her skinner sola som bare det, håper du er like heldig <3

B A B Y F O O D

 • 29.03.2018, 12:43

Hei! 

Håper du har en god skjærtorsdag. Her var vi tidlig oppe og spiste en herlig påskefrokost fulgt av en lang tur i solskinnet. Greit med bypåske når været er så fint! Nå skal vi ha litt lunsj før vi drar i familiemiddag litt senere. Legger med en liten oppskrift som er veldig god for de små. 

Denne grøten her er veldig god, sunn og full av gode næringsstoffer. I denne miksen har jeg brukt havregryn, couscous og chiafrø. Spesielt liker jeg å bruke chiafrø i matlaging da chiafrø gir flere gunstige helsefordeler. De er fulle av antioksidanter, fiber, kalsium og omega3. Så disse små frøene er gode for både store og små! 

Processed with VSCO with hb1 preset

Fant denne lille krukken med mange og eplemos på helsekosten tidligere i uka. Utrolig god på smak og minsten her hjemme var svært fornøyd da jeg toppet grøten med denne. 

Processed with VSCO with f2 preset

Jeg bruker alltid en ts med smør når jeg lager mat til barna. Du kan velge å bruke olje (extra virgin), for eksempel cocosa olje. 

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Kok opp 2ss havregryn, 1ss couscous, 1ss chiafrø og en ts med smør. La det småkoke i ca 7 min. Mos alt med en stavmikser (til de minste) og topp med valgfri frukt. 

Ha en flott skjærtorsdag <3

G I R L S N I G H T

 • 28.03.2018, 08:51

God morgen <3

I dag starter offisielt påskeferien for oss. Ulrik har fri fra barnehagen og Lasse har siste dag på jobb. Så nå koser vi oss med en rolig morgen, frokosten er i magen og påskemorgen ruller på tv. Utover dagen skal vi kose oss på tur, så blir det en liten handletur før vi drar i familieselskap til morfar som blir 83 år i dag. I kveld blir det søskensamling hjemme hos oss. Kjekt å møtes når alle er hjemme <3

I går bestilte jeg og lillesøster sushi og hadde en skikkelig jentekveld. Vi slang på oss kosetøy, la oss godt til rette i sofaen og så noen episoder av Pretty Little Liars. Det er så lenge siden jeg har sett en ordentlig jenteserie så det var deilig å bare koble av med litt lett underholdning ;-) 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Favoritten min er sashimi av laks, men i går tok jeg sjansen å bestilte noe jeg ikke hadde smakt før. Det var utrolig godt, så glad jeg gjorde det :-) 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Y U M 

Håper du får en flott onsdag <3

 

 

P A N C A K E S F O R B R E A K F A S T

 • 27.03.2018, 08:51

Happy Tuesday people!<3

I dag tenkte jeg å dele en fantastisk god pannekakeoppskrift. Her i huset lager vi mye vafler og pannekaker, men denne røra er min absolutte favoritt. Så gode til frokost og definitivt et herlig innslag på dessertbordet. Disse pannekakene kan minne litt om amerikanske pannekaker da jeg bruker bakepulver for å få de ekstra tjukke. Disse er perfekt å lage nå som det er påskeferie. Lag en skikkelig god frokost og nyt en lat morgen ;-) 

Processed with VSCO with hb1 preset

Du bruker litt tid på å steke dem - så ha en smule tålmodighet :-) 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Hva er din favoritt topping på pannekaker? Jeg foretrekker syltetøy på frokostpannekakene, men som dessert er disse her  *siklesikle* med litt pisket krem på<3

Processed with VSCO with hb1 preset

Ha en fantastisk tirsdag videre, husk å nyt dagen <3 

P R O T E I N S A N D W I C H

 • 26.03.2018, 17:43

Er du like svak for en god sandwich slik som meg må du lese videre ;-) Jeg digger en god sandwich til lunsj. Ikke bare smaker det godt, men en sandwich laget på et godt og grovt brød holder deg mett og full av energi lenge. Jeg sverger til et proteinbrød som er fullstappet av gode næringskilder. Det er også et lavt innhold av karbohydrater, noe som jeg synes er greit. 

Processed with VSCO with a5 preset

I denne sandwichen får du et fullverdig måltid som metter lenge. Sunne karbohydrater, sunt fett og mye gode proteiner. 

Processed with VSCO with hb1 preset

I denne sandwichen finner du egg, kalkunfilet, agurk og ruccola salat. 

Enjoy <3

M O N D A Y F R E S H

 • 26.03.2018, 09:24

God morgen og god mandag!

For meg er mandag en fresh start. Jeg digger hverdagsrutiner og ser alltid på mandag som en mulighet til å starte med blanke ark. Det å planlegge den kommende uka er også noe jeg liker å gjøre søndags kveld eller mandags morgen. Ukens planer og gjøremål skriver jeg ned i kalenderen, mens ting vi trenger går på diverse handlelister. 

 

Denne uka starter påskeferien. Lasse tar ferie fra onsdag av så da er vi offisielt i påskemodus:-) 

Legger med noen mobilbilder fra uka som har vært :-) 

-Overnightoats - søndagsvafler - leketid - svigermorstrikk - greengoodness - yogatime - Klara - handletur med guttaboys - 

 

Ha en helt fantastisk mandag <3

 

E A S T E R L U N C H

 • 25.03.2018, 09:48

God morgen og god palmesøndag! 

Her har dagen startet med en god søndagsfrokost, barne tv og en god dose kaffe ;-) Så herlig å våkne opp til sommertid, endelig har vi stilt klokka og nå - nå må man vel kunne si at det er vår. 

I går hadde vi en hel gjeng over på påskelunsj. Midt i alt besøket fikk vi litt barnefri da farmor og onkel tok med seg barna ut på lekeplassen. Det er ganske herlig en gang i blant ;-) 

Processed with VSCO with hb1 preset

Koselige påskeservietter. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Disse kom svigermor med - kjappstrikka påskekyllinger <3

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Skikkelig digg lunsj med mye å velge i. 

Senere skal vi til svigers på middagsbesøk og nyte dagen videre. Ha en flott palmesøndag!<3

 

P I N K E G G S

 • 24.03.2018, 18:09

Heisann! 

Her har vi nettopp hatt en koselig påskelunsj og i den anledning har vi servert rosa egg (til Ulriks store glede). Kjempe lett og veldig moro for de minste. Her kan du prøve deg frem med ulike farger. Jeg valgte en rød konditorfarge, noe som farger eggene rosa. Ha valgt konditorfarge i gryta sammen med eggene og kok opp på vanlig måte. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Du kan også bruke andre metoder til å farge påskeegg. Bruker du gul løk i vannet blir eggene gule (husk å ha på skallet). Du kan også bruke rødbeter for rosa egg hvis du ikke har konditorfarge. Bruker du derimot konditorfarge må du passe på å ha en god del i vannet. Ellers blir fargen veldig svak. 

Ha en flott kveld <3

 

E A S T E R E G G F A V O U R I T E S

 • 24.03.2018, 12:07

Heisann! 

Håper dagen din er strålende bra og at du nyter lørdagen. I løpet av en ferie er det veldig vanlig å innta store mengder sukker. Det blir fort mye mat og generelt mye godteri. Om du ikke vil kutte hvitt sukker 100% er det helt innafor. Du må finne din balanse og det som fungerer for deg. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Men jeg vil oppfordre deg til et mindre sukkerinntak, særlig i fridagene da godteskåla alltid er innen rekkevidde;-) Her har du noen tips hvis du vil bytte ut noe av påskens godterier:

- Besøk en helsekostbutikk/ en god matbutikk å se hva slags alternativer de har til vanlig godteri.

- Kjøp mørk sjokolade med minst 70% kakaoinnhold. I mørk sjokolade er det mange gode helsefordeler;-) 

- Kjøp mandler og nøtter i stedet for chips. Krydre dem og stek dem gjerne i ovnen. 

- Lag din egen kakao med raw cocoa pulver og Sukrin. 

- Lag deg en god skål med cottage cheese, lett vanilje is, kanel og vaniljepulver. 

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Dette er mine favoritter og disse produktene finner du i mitt påskeegg :-) 

Ha en super lørdag videre <3

 

T A C O S

 • 23.03.2018, 18:36

God kveld <3

Håper helgen din har startet og at du slapper av og nyter kvelden. Her har fredagsroen senket seg og snart er det tid for gullrekka og total avslapping :-) I dag ble det taco til middag. Ikke så uvanlig med tanke på at det er fredag, men taco her i huset er nok så sjelden. Ikke vet jeg hvorfor, det er jo så godt! 

Processed with VSCO with hb1 preset

Tenker vi må innføre noen middags tradisjoner i helgene og hvorfor ikke begynne med taco ;-) Det er jo en superfavoritt blant mange og du kan variere ingrediensene så mye du vil. Jeg liker best å bruke rent kjøtt i tacoen, men i dag falt valget på kyllingkjøttdeig, enkelt, billig og greit. 

Processed with VSCO with c1 preset

Våre "must haves" i tacoen er selvfølgelig hjemmelaget guacamole, salsa og creme fraiche. Hva er dine favoritter? 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Nå er det frem med fredagsbukser og helgemodus;-) Ha en flott kveld! 

C A F F E I N E E X P R E S S

 • 23.03.2018, 09:37

God fredag og god helg <3

Håper dagen din har startet bra og at du er klar for helg og kos. Her har du en aldri så liten weekendtreat som du kan nyte i løpet av de neste dagene:-) Utrolig forfriskende og selvfølgelig sukkerfri. 

Nå som det går mot lysere tider er det ekstra gøy å eksperimentere med litt sommerlige drikker. Hvorfor ikke bytte ut den varme kaffeen med en iskaffe, eller tilsette litt isbiter i favoritt teen din? Valgene er mange og her er det bare til å kjøre på med hva enn du måtte ønske! 

Processed with VSCO with hb2 preset

Her har du to forskjellige, men like gode kalde drikker du kan nyte morgen som kveld. I iskaffen brukte jeg koffeinfri kaffe fra Nespresso, jeg blir litt av en nattugle hvis jeg drikker koffein på kvelden;-) 

Processed with VSCO with hb1 preset

Sjekk ut de søte etikettene jeg fant på TGR butikken <3

Processed with VSCO with hb1 preset

Iskaffe & Ismatcha latte :-) Like gode begge to! 

Ha en fortsatt nydelig fredag <3

H O P T O I T <3

 • 22.03.2018, 15:30

Sukkerfritt påskegodt 

Se denne søte formen jeg kom over på Nille her om dagen<3 Perfekt til påskefrokosten spør du meg. Jeg valgte å lage pannekaker i formen, men jeg tenker speilegg er nok like aktuelt oppi her;-) Bruk favorittrøren din og smør deg med litt tålmodighet og sett i gang. Jeg lagde en sukkerfri lapperøre som smakte kjempegodt.

Processed with VSCO with f2 preset

Nytes best med ferske bær <3

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Toppet med sukrinmelis 

Processed with VSCO with f2 preset

 

K V E L D S R O

 • 22.03.2018, 08:34

Hei! 

I går kveld bakte jeg noen saftige rundstykker til kvelds. De minner litt om de jeg lagde sist uke, men i denne deigen tilsatte jeg litt ekstra sesam mel og revet gulrot. De er kjempe gode, spesielt når de er ferske og varme.

Processed with VSCO with hb1 preset

Jeg liker best å ha en god klatt med smør og syltetøy på fersk bakst. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Som regel dekker vi ikke bordet til kvelds, men noen ganger er det utrolig koselig å lage til litt kveldsmat. I går snødde det slik at vi fikk ordentlig winter wonderland stemning, så da ble det fyr i peisen, teppe i sofaen og urte te. Mon tro om vårværet melder seg snart. Håper sola skinner i påsken og at våren ikke er langt unna;-) 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Håper du har en flott dag <3

M A T C H A L A T T E

 • 21.03.2018, 17:47

Matchadream 

Processed with VSCO with hb1 preset

Jeg er over gjennomsnittet glad i kaffe, men noen ganger kan det bli for mye av det gode ;-) Etter x antall kaffekopper blir kroppen fort gira, men etter kort tid går koffeinet ut. Da er det vanlig å føle seg trøtt og trangen for å ta en til kaffekopp melder seg. 

Processed with VSCO with hb1 preset

I det siste har jeg startet å drikke mer te, spesielt matcha te. Matcha te er en japansk te som faktisk inneholder en del koffein og gir en skikkelig energiboost. Forskjellen på matcha og kaffe er at virkningen av matcha te varer mye lengre. 

Teen er naturlig og anses som en gammel urte supermat, så denne er et supert alternativ til kaffe:-) 

Processed with VSCO with hb1 preset

Jeg kommer nok aldri til å legge kaffekoppen min på hylla, men å kutte ned på inntaket er noe jeg bør klare;-) 

Slik lager jeg min matcha latte: 

Først tar jeg 2ts matchapulver i en kopp, så varmer jeg opp litt vann slik det dekker pulveret. Deretter visper jeg med bambusvispen for å skumme det hele. Så varmer jeg opp ca 2dl usøtet mandelmelk med en dråpe stevia i. Så tilsetter jeg denne blandingen i koppen og N Y T E R. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Kos deg <3

 

E A S T E R I N S P I R A T I O N

 • 21.03.2018, 11:42

God morgen! 

Er du klar for påske? Siste uke før påskeferien er her og jeg har laget et lite inspirasjonsinnlegg til deg. Her skal påskepynten snart settes frem og i år skal jeg pynte i diverse pastellfarger. Her er det enda kaldt, så da må vi ta vårstemningen inn ;-) I år skal vi være hjemme i påsken, så her blir det en ordentlig bypåske med masse kjekke aktiviteter og moro. Vi skal også i noen familieselskaper i løpet av påskeuka så her gledes det til ferie og familietid :-) 

Hva er dine planer for påsken? 

Det blir fort mye søtsaker i løpet av en ferie så utover uka kommer jeg til å legge ut diverse tips om en sunnere påske. Så følg med hvis du vil kutte ned på sukkeret denne påsken ;-) 

Maria <3

C A U L I F L O W E R P I Z Z A

 • 20.03.2018, 17:13

 

Pizzatime

Hva med pizza hver dag ;-)? Med denne sunne bunnen kan du gjerne N Y T E en pizza både tirsdag som lørdag. Toppes med hva enn du måtte ønske og like. Her er det ingen regler for hva som er lov! Personlig digger jeg pizza med blomkålsbunn, men det smaker såklart forskjellig fra vanlig pizza. 

Processed with VSCO with a6 preset

 

Denne pizzaen er greit populær blant de voksne her i huset, men Ulrik ble lettere sjokkert da han smakte den og spyttet den rett ut. Så her må vi nok kjøre den inn litt etter litt ;-) 

 

 

Y O G A M O O D B O A R D

 • 20.03.2018, 08:26

YOGI

Tenker du noen gang på at yoga ser fristende og gøy ut? Vel for meg er yoga helt fantastisk. Det er en utrolig god måte å koble ut på og slappe av i kropp og sinn. Yoga handler nemlig om å føle seg avslappet, rolig og balansert. Jeg får mye ut av yoga, både fysisk og psykisk. Siden jeg startet opp med yoga har jeg fått mer muskelstyrke samt et roligere sinn. Så dette vil jeg anbefale alle å prøve :-)

Det er flere helsefordeler med Yoga. Her er et knippe av dem: 

Processed with VSCO with hb2 preset

Hvis du vil prøve ut yoga vil jeg anbefale deg å sjekke ut "yogawithadrienne" på YouTube. Hun har flere gode filmer som fokuserer på alt fra nybegynner til mer avansert yoga. 

 

 

 

I T S Y E L L O W

 • 19.03.2018, 10:12

Sjekk ut denne herlige smoothien. Lettvint å lage, kjempegod og ikke minst frisk. Hvis du har lyst å gi kroppen et lite boost på morgenkvisten er denne smoothien definitivt noe å prøve ut. Med gurkemeie og ingefær er dette en næringsbombe for systemet. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Gurkemeie minner noe om ingefær på smak da de er i samme "familie". I gurkemeie er det flere helsefordeler og jeg liker å bruke det i varme retter, smoothies og i latte. Det som er greit å vite er at gurkemeie blir enda bedre hvis du bruker det sammen med pepper og sunt fett. Jeg tilsetter alltid en liten teskje kokosolje og en klype pepper når jeg lager mat/drikker med gurkemeie. 

ENJOY <3

W E E K E N D V I B E S

 • 17.03.2018, 09:31

God lørdag <3 

Vi kom frem til Oslo i går kveld og nå sitter jeg på hotellrommet å jobber litt mens Klara har sin første hvil. Vi var nettopp nede til frokost og hva slår vel en skikkelig god hotellfrokost? Så mye god og ikke minst sunn mat. Hotellet vårt ligger midt i sentrum så etterhvert tar vi turen ut og nyter det fantastisk flotte været.

Processed with VSCO with hb2 preset

Morgenpåfyll <3 

Processed with VSCO with hb2 preset

Håper du får en flott dag! 

W E E K E N D T R E A T

 • 16.03.2018, 15:49

God helg! Denne helga reiser vil til Oslo. Jeg og Klara blir med Lasse på jobb, mens Ulrik er hjemme med farmor og farfar. Gleder oss til god mat og kjekke opplevelser i hovedstaden. For en stund tilbake laget jeg en skikkelig god ostekake, så hvis du vil kose deg med noe ekstra godt denne helgen er denne kaken virkelig til å anbefale. 

Processed with VSCO with q3 preset

Til bunnen: 

50 gram havregryn 

20 gram smør 

100 gram mandler 

100 gram cashew nøtter

7 dadler 

Miks alle ingrediensene utenom smøret i en foodprossesor. Tilsett smeltet smør til slutt. Trykk nøtteblandingen ut i en kakeform på 24cm og sett i fryseboksen. 

Til fyllet: 

3dl helmelk/ fløte 

300 gram gresk yoghurt (jeg bruker yoplait sin greske vanilje yoghurt i denne) 

200 gram philadelphia 

3 ss Sukrin + 

5 plater gelatin 

1 ts ekte vaniljepulver 

Legg gelatinplatene i vann i noen minutter. Kok opp melk sammen med Sukrin+ og vaniljepulveret, tilsett gelatinplatene og rør ut. Bland sammen yoghurt og Philadelphia ost og tilsett væsken i røra. Fordel oppi kakeformen og sett den tilbake i fryseboksen. 

Ha en fantastisk flott helg <3

T H U R S D A Y L U N C H

 • 16.03.2018, 08:28

Hei! 

Dagene går så fort og plutselig er det helg. I går hadde vi en deilig morgen inne før vi gikk ut å traff mamma på lunsj. Valget falt på Matmagasinet som har utrolig god mat. Jeg bestilte en supersalat stappet med næringsrike ingredienser. Quinoa, avokado, valnøtter, epler og mye annet godt. Tror jeg må mikse sammen noe lignende her hjemme ;-) 

Processed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Rugbrød med reker, nam! 

Processed with VSCO with hb1 preset

 

Kjempe koselig dag <3 Ønsker deg en flott fredag! 

 

G U L R O T M U F F I N S

 • 15.03.2018, 19:21

Her kommer oppskriften på gulrotmuffins! Bruk gjerne denne røra som en base og tilsett det du måtte ønske. Sjokolade, eple, blåbær osv. Bruk fantasien! 

Processed with VSCO with f2 preset

D E L I C I O U S O

 • 15.03.2018, 08:41

COTTAGECHEESE&OATS 

Her har du oppskriften på noe skikkelig digg. Rundstykker med cottage cheese og havregryn. I disse rundstykkene er det mindre havregryn enn det som er vanlig. Jeg lager de med litt færre karbohydrater, så jeg har byttet ut litt av havregrynet med andre ingredienser. Jeg synes de er veldig gode og bruker de til alt fra rundstykker til hamburgerbrød. I stedet for å lage rundstykker kan du også bruke røra til å lage pizzadeig for eksempel. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Du trenger: 

1 boks mager cottage cheese 

70 gram havregryn 

20 gram gresskarkjerner 

1 ts bakepulver 

1 ts fiberhusk 

2 egg 

1 klype salt 

Processed with VSCO with hb1 preset

Slik gjør du: 

Miks eggene og cottage cheese med en stavmikser. Tilsett de tørre ingrediensene og miks videre. Rull små baller i hendene og plasser på et brett med bakepapir. Jeg pleier å få ca 12 rundstykker av denne oppskriften. Stek på 210 grader (varmluft) i ca 20 min. Følg med da ovner kan være forskjellige. 

Processed with VSCO with a5 preset

Nytes med godt pålegg og godt humør <3

Processed with VSCO with a5 preset

N Y T! 

LAPSKAUS IS BACK

 • 14.03.2018, 18:18

Hei! 

Har dere en favoritt middag hjemme? Her i huset er det lapskaus som er den store snakkisen. En skikkelig god gammeldags pølsestappe med masse gode grønnsaker i. Helt latterlig godt og ikke minst lett å lage. Her har det blitt en tradisjon å ha lapskaus en gang i uka. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Jeg bruker alltid frosne grønnsaker når jeg lager lapskaus. Det er lettvint og ja - næringsstoffene er faktisk bedre i frosne grønnsaker. Så hvis du vil spare tid er det like greit å bruke det. Pølsene vi bruker er kylling&kalkun med 40% mindre fett. Jeg passer alltid på å ha en klatt med smør i gryta, men sparer salt og pepper til etterpå. 

L U N C H O´C L O C K

 • 14.03.2018, 08:51

Av og til er det viktig å skjemme seg litt bort i hverdagen med å ta turen på kafe å bestille noe skikkelig godt. Denne gangen falt valget på en frisk kyllingsalat og en god kopp cappucino. Hverdagslykke <3 

 

Klara <3 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

A big cup of good 

G R E E N I S G O O D

 • 13.03.2018, 15:42

Hei!

I går fikk jeg lyst på noe lett og godt til lunsj. Omelett er noe jeg lager i ny og ne. Bruker å lage det hvis vi har det travelt om ettermiddagene og vi trenger noe kjapt som metter. Det som er greit med omelett er at det passer til de fleste måltider. Så i går ble det spinatomelett til lunsj. Lett, luftig og saftig. Spis den som den er med en god salat eller smør på med favoritt pålegget ditt. Jeg brukte litt philadelphiaost og 2 skiver røkt ørret. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Y U M 

Processed with VSCO with f2 preset

Jeg lurer spinat oppi veldig mange retter. En grei måte å få i seg gode næringsstoffer på. 

 

M A K E S M E S M I L E

 • 13.03.2018, 09:19

Dette er hva jeg kaller en myk start på dagen. Ungene har sovet godt hele natten og denne mammaen la seg tidlig og har virkelig ladet søvnbatteriet <3 Da er det bare til å starte dagen med et stort smil og en god kopp kaffe. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Jeg er som sagt veldig glad i en næringsrik frokost og i dag ble det en grønn smoothiebowl. Denne anbefaler jeg hvis du vil holde deg mett og opplagt lenge. 

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Chia - kokosflak og mandler, nam <3

 

A V O K A D O K A K E

 • 12.03.2018, 20:45

O P P S K R I F T:

Du trenger: 

Til bunnen: 

50 gram havregryn 

20 gram smør 

100 gram mandler 

100 gram cashew nøtter 

7 dadler 

 

Slik gjør du: 

Smelt smøret i en kjele. Kjør resten av ingrediensene i en foodprossessor og tilsett smøret til slutt. Miksen skal være godt blandet. Trykk massen utover en rundt kakeform som måler 22/24 cm. Sett kakeformen i fryseren mens du lager fyllet. 

Processed with VSCO with c2 preset  

Til fyllet: 

3dl fløte / alpro cuisine vispbar 

3ss sukrin+ (her kan du regulere litt selv, personlig liker jeg det ikke alt for søtt) 

1ts vaniljepulver 

5 plater gelatin 

1 avokado

1 neve spinat

300 gram valgfri yoghurt (jeg bruker yoplait sin greske kokos yoghurt uten tilsatt sukker) 

Slik gjør du: 

Legg gelatinplatene i en skål med vann i noen minutter. Kok opp vesken med Sukrin+ og vaniljepulver og rør inn gelatinplatene. Bland avokado, spinat og youghurt til en lett røre. Bland i den varme vesken og miks godt. Hell røra oppi kakeformen og sett kaldt i minst 6-7 timer. 

Processed with VSCO with c3 preset

ENJOY <3

 

A V O K A D O D R E A M

 • 12.03.2018, 11:41

God morgen <3

Jeg spiser ikke sukkerholdig mat, særlig ikke mat med raffinert sukker i. Dette er noe som fungerer veldig bra for meg og gir meg en balansert og sunn kropp. Det mange spør om er om jeg føler at jeg går glipp av noe siden jeg ikke spiser kaker, boller, godteri og lignende. Med tanke på at min kropp er vant til et minimalt inntak av sukker så får jeg ikke noe form for søtsug lengre, så lysten på kaker o.l er helt borte. Men når det er sagt er jeg lidenskapelig opptatt av god og næringsrik mat. Jeg liker såklart å ha noe godt å bite i til kaffeen, eller når jeg er i selskap. Og det finnes så mange gode alternativer til dagens "søtt". Jeg lager mange forskjellige retter som passer til både hverdag og fest. 

Sist uke prøvde jeg meg frem på en skikkelig saftig og god avokadokake. Det ble litt justeringer underveis, men sluttresultatet ble veldig godt. Denne kaken er fri for raffinert sukker og lyst mel. Denne kaken tok jeg med meg i babyshoweren og den falt i god smak. 

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Oppskrift kommer senere! 

C U P C A K E

 • 11.03.2018, 09:17

 

L O V E C U P C A K E S

Disse saftige muffinsene lagde jeg til søndagskaffeen sist uke. Sukkerfrie og bakt med havremel, så disse nøt vi med den beste samvittighet. Jeg bruker en basic vaniljerøre når jeg lager muffins, og så tilsetter jeg det jeg vil underveis. Denne gangen ble det gulrotmuffins med en deilig ostekrem til. 

                                                  Processed with VSCO with f2 preset

Saftige - sukkerfrie - supergode 

                Processed with VSCO with a8 preset

Pink love <3

Processed with VSCO with a8 preset

C U P C A K E S 

Processed with VSCO with f2 preset

Perfekt dessert på en søndag <3 Enjoy! 

Oppskrift kommer i et senere innlegg! 

L Ø R D A G O G B A B Y S H O W E R

 • 10.03.2018, 17:38

For en deilig lørdag! Dagen startet med en felles frokost. Det er så koselig når alle har fri og vi kan spise og nyte morgenen lenge. Utover dagen gikk jeg i babyshower til en god venninne <3 Hun skal ha en gutt i mai og i dag overrasket vi henne med en flott fest. Kjempe god stemning, god mat og ikke minst nydelige gaver. Nå er det snart klart for middag og familiekos. Nyt helgen <3

Her kommer et lite bildedryss fra dagen i dag<3

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

 

Å P N I N G S F E S T

 • 09.03.2018, 18:58

FILUM

I går på selveste kvinnedagen åpnet en venninne av meg byens fineste butikk. Så mange inspirerende klær og ikke minst et helt nydelig lokale. Så utrolig kult når folk satser og tror på seg selv <3 Denne butikken er kommet for å bli, og hvis du er i Stavanger området må du ta turen innom ;-) 

Processed with VSCO with hb1 preset

Fikk kjøpt noen nydelige øredobber :-) 

OH SWEET FRIDAY

 • 09.03.2018, 08:20

God morgen og god F R E D A G! I dag står babysang og kakebaking på agendaen. Jeg prøvde meg på en iskake med avokado i går, og gjett hvem som mistet hele kakeformen rett i gulvet. Yup det var denne jenta. Hadde heldigvis litt røre til overs så fikk fryst ned en smaksprøve. Smakte nå nettopp and Y U M! Så i dag må jeg lage en større versjon. Legger med noen bilder av en skikkelig god fredagsfrokost :-) 

Processed with VSCO with q3 preset

 

Processed with VSCO with q3 preset

 

Processed with VSCO with q3 preset

Ha en fantastisk fin fredag <3

CRACKIN CRACKERS

 • 08.03.2018, 09:41

 

S P E L T O G H A V R E K J E K S 

God morgen! Her har dagen startet med en super forfriskende kjøleskapsgrøt og en herlig dose kaffe. Her om dagen lagde jeg og Ulrik noen gode spelt og havrekjeks. Et godt alternativ til vanlige kjeks som vanligvis inneholder mye sukker. Disse er søtet med Sukrin + og kan nytes med god samvittighet. Jeg la deigen et par timer i kjøleskapet før jeg kjevlet den ut. 

Processed with VSCO with a8 preset      

Nytes best med en god kopp kaffe eller et kaldt glass melk <3

Processed with VSCO with a8 preset

choose love  

 

    Processed with VSCO with a8 preset

Oppskrift kommer i et senere innlegg, xoxo

LOMPECALZONE

 • 07.03.2018, 18:24

 

I dag har vi prøvd ut en ny middag her i huset. Lompecalzone. Den falt i god smak hos både liten og stor! Jeg brukte speltlomper som er gode på smak og ikke minst næringsrike. Inni lompene puttet jeg en hvit saus laget av lettrømme - hvitløk - olivenolje - salt & pepper. Videre brukte jeg vanlig salami jeg hadde liggende i kjøleskapet, revet Jarlsbergost og mozzarella. Toppet calzonen med rosmarin. 

Processed with VSCO with hb2 preset

Kjempe enkel middag som lages på 1-2-3. Perfekt for travle dager eller når du vil ha noe sunt og lettvint. 

Processed with VSCO with a6 preset

Denne grønne salaten bruker jeg til flere retter. Den er superdigg til pizza, kjøtt eller bare som en lunchbowl. 

N Y T <3

 

RAINY DAY

 • 07.03.2018, 13:31

Da kjennes det ut som våren er på vei til Stavanger. Plussgrader og regn har meldt sin tilbakekomst ;-) Egentlig er det helt greit, jeg ser virkelig frem mot mildere vær. I dag startet dagen helt perfekt for vår del. Oppe tidlig, frokost, kaffe og yoga. Utrolig herlig å kose seg inne når det er ruskete ute. Senere i dag tenker jeg og stoppe innom helsekosten og fylle på med litt varer. Jeg prøvde en helt fantastisk sukkerfri kjekssjokolade som jeg virkelig anbefaler. Enten som et lite mellommåltid eller rett og slett som lørdagsgodt. Hele baren (40g) inneholder kun 2,6g sukker så denne er helt innafor ;-) 

Processed with VSCO with hb1 preset

Super digg - jeg skal rett ut og fylle på! 

Processed with VSCO with f2 preset

Peace of mind <3 Herlig måte å starte dagen på. 

Processed with VSCO with a7 preset

Endelig fått litt blomster i hus. Håper du får en kjempeflott dag <3 Stay awesome

VÅR TIRSDAG

 • 06.03.2018, 18:02

I dag har vi vært på 8 måneders kontroll med Klara. Alltid like spennende å se hvordan de vokser og utvikler seg. Så takknemlig for at gladjenta vår vokser helt perfekt og trives kjempegodt. Ellers lagde jeg noen saftige pannekaker i går kveld som smakte om mulig enda bedre til lunsj i dag. Toppet dem med 80% pære&eple syltetøy uten tilsatt sukker fra Nora. 

Senere fikk vi besøk av mamma og lillesøster. De hentet Ulrik tidlig i barnehagen også spiste vi en sen lunsj :-) 

Processed with VSCO with a4 preset

På helsestasjonen med veslegull <3  

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Saftige og sunne pannekaker til formiddagsmat <3

Processed with VSCO with hb1 preset

Lunchtime <3

SOME ME TIME <3

 • 06.03.2018, 08:36

Her kommer oppskriften til mine frosne sjokoladehjerter. Lag dem på 1 - 2 - 3, legg dem i frysen og N Y T med den beste samvittighet <3 Jeg skal vertfall ta opp noen til meg selv i kveld<3

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a8 preset

Processed with VSCO with a5 presetHelt fri for raffinert sukker 

                     

CHOCOLATE LOVE

 • 05.03.2018, 15:31

Søte sjokoladehjerter <3 

La deg friste av disse herlige sjokoladehjertene uten sukker. Kjempe enkle å lage og helt fantastisk gode. Disse gir "smelterimunnen" garanti så her er det bare å hive seg rundt og sette i gang. Jeg fant disse søte silikonformene på TGR butikken. Her kan du lage flere kule varianter. Hvis du vil ha en større sjokoladedessert er det bare å bruke større former. Men pass på at sjokoladen er lett å få ut da de skal en stund i fryseren. Sjokoladen kan du også variere, men bruk gjerne mørk sjokolade da den gir en fyldigere smak. Jeg foretrekker denne sukkerfrie fra cavalier. 

 

                                  Processed with VSCO with hb2 preset ​

Erstatt gjerne væsken med vanlig fløte eller helmelk. 

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Lett som bare det :-) 

Oppskrift kommer senere! 

 

 

MORNIN<3

 • 05.03.2018, 09:38

 

God mandag!

Ønsker deg en super fin start på uken<3 Jeg er en selverklært kaffeelsker og jeg har minst 2 kopper innabords før klokken er 10. Favoritten er svart kaffe med en dash melk i, og da snakker jeg ikke om vanlig melk, men en deilig og fyldig skummet havremelk. Tro meg, denne havremelken er F A N T A S T I S K, lov meg at du prøver. 

 

                                                         Processed with VSCO with q4 preset

This is how I roll: 1 kopp nytraktet svart kaffe toppet med 1dl Oatly havremelk (skummet) 

 

 

Processed with VSCO with hb1 preset

 

 

Enjoy your morning <3

SOL OG KAFFE

 • 04.03.2018, 18:52

Its a coffee kinda weather <3

For et deilig vær det har vært de siste dagene. Her har vi gått tur, vært på lekeplassen og utnyttet den gode sola. Minsten i huset liker best når hun får sove ute, helst når det er bevegelse, så når sola skinner er det supert å få formiddagshvilen ute. Helst tar jeg med kaffeen i hånda når vi skal på rolige trilleturer, da er lykken virkelig komplett ;-) 

Processed with VSCO with a8 preset

Kaldt og friskt <3

Processed with VSCO with a8 preset

Hot coffee weather <3

                 

ENJOY TODAY <3

 

 

Pink Smoothie Bowl

 • 04.03.2018, 10:32

God morgen <3 

Her har du en deilig og rosa smoothiebowl som funker bra både som frokost, kvelds eller hvis du er fnysen på noe skikkelig godt! Denne tar deg et par minutter å lage så her er det bare å komme i gang. Jeg bruker mye frosne smoothieblandinger da disse gir smoothien en god og kald konsistens. Som regel bruker jeg de fra rema 1000. De er veldig gode og ikke minst rimelige. 

 

Processed with VSCO with f2 preset

Personlig liker jeg denne best toppet med blåbær og cottage cheese. 

L Ø R D A G O G K U L D E G R A D E R

 • 03.03.2018, 18:43

S A T U R D A Y F E E L S <3 

Hva er vel bedre enn å senke skuldrene og bare nyte lørdagskvelden med de du er glad i? Her hjemme er helgen nærmest hellig. Det er da vi legger alt av ukesyssler på hyllen og bare koser oss og slapper av i hverandres selskap. Den siste uken har det vært kulderekord på våre trakter, og vi har måtte fyre i peisen både morgen og kveld. Men hva er vel mer koselig enn fyr i peisen, levende lys og litt rødvin? Skikkelig lun stemning synes nå jeg :-) 

Processed with VSCO with hb1 preset

 

Her snakker vi kaldt vær. 

 

 

Processed with VSCO with hb1 preset

God helg <3

Ting jeg vil gjøre i mars

 • 03.03.2018, 09:41

Da er vi offisielt i årets første vårmåned! Med tanke på at det i den siste uken har vært rundt 11 minusgrader i Stavanger så er vel ikke vårfølelsen helt på plass. Men solen skinner, kveldene er lysere så vi kan ikke klage. Når det endelig er finvær må man bare være takknemlig! Alikevel kjenner jeg meg klar for litt varmere dager - sol, plussgrader og skikkelig utevær. 

                          

Her har du min liste over mars måned:

Lære mer

Jeg prøver å lære noe nytt om meg selv hver eneste dag. Vanligvis bruker jeg rundt 1 time på selvutvikling. Dette er noe jeg definitivt skal fortsette med i mars måned. 

Mer yoga

Y O G A 4 L I F E. Jeg trener yoga regelmessig og målet mitt er en yoga økt hver dag. Som regel har jeg rundt 4-5 økter pr uke så her har jeg noe å strekke meg etter. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Mindfulness

Mer balanse - mer positivitet - mer takknemlighet. Dette er 3 punkter jeg strekker meg mot hver dag. 

Kjøpe mer blomster

Hvem elsker ikke blomster? Et mål er å kjøpe en bukett til helgen, men her kan jeg virkelig bli bedre. Spesielt nå når det nærmer seg vår er det helt fantastisk å ha ferske blomster på stuebordet. Mine favoritt blomster er ranukler, helt nydelige. 

Gå på kino

Denne småbarnsmoren er ikke et fast invetar i kinosalen, let me tell you. Med 2 barn under 3 år er det langt mellom kinobesøkene, spesielt nå når jeg ammer. Men minstejenta har fått gode leggerutiner så her er det bare å finne en superbra film å komme seg ut på date eller jentekveld. 

Bake sukkerfrie boller 

I mars skal jeg bake noen herlige sukkerfrie kanelsnurrer. Sol, tur og ferske boller i sekken blir et høydepunkt i mars. Kanskje jeg lager noen herlige vaniljesnurrer til påske også :D

Løpe 

Vi er så heldige å ha en lillesøster som passer barna etter leggetid hver mandag. Her har vi snakket om å ta en løpeøkt hver uke, noe vi må begynne å gjennomføre denne måneden ;-) 

Ellers gleder jeg meg til påske og kvalitetstid med hele famililen. 

Hva vil du gjøre denne måneden? 

 

F R I Y A Y

 • 02.03.2018, 12:52

Da var endelig fredagen her og jeg kickstarter helgen med en superdigg sjokoshake! Greit påfyll etter en god morgenøkt <3 Dagens planer er å kose oss i finværet og bare N Y T E. 

Processed with VSCO with hb1 preset


Processed with VSCO with hb1 preset

Denne shaken kan du justere på akkurat som du vil. Bytt gjerne ut kokosmelk med vanlig melk/soyamelk eller f.eks mandelmelk. Bruk gjerne søtning som banan eller honning. Hvis du vil ha en mer mettende shake så kan du tilsette 1ts peanøttsmør. Hvis du er som meg; over gjennomsnittet glad i kaffe kan du gjerne tilsette en espresso i shaken. Da ville jeg kanskje tilsatt noen isbiter også :-) 

 

 

Om meg

mariaahaugland

Jeg heter Maria Haugland og er lidenskapelig opptatt av sunne og gode matvaner. Jeg vil at min blogg skal inspirere deg til å velge nytt; velge å leve sunt, spise mat med glede og fylle kroppen din med næringsrike ingredienser. Jeg vil vise deg at det å spise næringsrik mat er et fantastisk privilegium som du vil fortsette å velge hver dag. Innholdet du vil finne på bloggen min vil omhandle næringsrik mat, sunne oppskrifter, fokus på positivitet og balanse, en sunn livsstil og du vil bli bedre kjent med meg og min familie. Følg meg gjerne på Instagram der jeg legger ut inspirerende bilder! @mariashealthychoices

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no