hits

Maria Haugland

NY BLOGGSIDE

 • 04.07.2018, 09:53

God morgen :-) 

I dag lanserer jeg en ny bloggside på

http://www.mariashealthychoices.com. Denne siden har jeg jobbet lenge med slik at du kan få den beste leser opplevelsen når du besøker min blogg. Her er det lett å finne frem til oppskrifter og innlegg samt å følge meg på sosiale medier. Tusen takk for at du følger meg og velger å lese bloggen min. Det settes stor pris på!

Maria💛

MINE 5 HVERDAGSPRINSIPPER

 • 26.06.2018, 11:59

Hei og god tirsdag ✨✨✨

For ca 1 år siden la jeg om kostholdet helt. Dette ble en livsstilsendring for meg og jeg fikk samtidig en ny tankegang som fokuserte på "hva trenger kroppen min for å fungere" i stedet for utseende og kalorifattig mat. Nøkkelen til et sunt liv er å ha visse grenser og noen prinsipper du følger i hverdagen. Så i dag deler jeg mine 5 viktigste hverdagsprinsipper. 

Processed with VSCO with a6 preset

Ikke gå på diett 

Jeg har selv vært en av dem som har prøvd ulike dietter og jeg vet first hand hvordan det er å telle kalorier. Ikke bare er det totalt utmattende, men det fører også til at du mister matgleden og kroppen blir utslitt. I stedet for å straffe kroppen din med å telle kalorier og nekte deg selv nok mat vil jeg anbefale å putte i deg masse gode næringsstoffer. Ikke vær redd for å spise mat med mye kalorier - næringsstoffene er  MYE viktigere. Når du spiser mat som fungerer optimalt for kroppen er det også lettere å ta sunnere valg i løpet av dagen. 

Spis regelmessig 

Jeg anbefaler at du spiser næringsrik mat ofte og regelmessig gjennom dagen. Husk å ha en viss balanse i måltidene dine der du fokuserer på proteiner, sunt fett og fiber. Dette hjelper å balansere blodsukkernivået, det booster energinivået og det holder humøret stabilt. Husk også og drikk masse vann - helst 2 liter til dagen. 

Tenk positivt 

For meg er nøkkelen til god helse og et lykkelig liv positiv tankegang. Dette betyr å føle seg komfortabel i egen kropp, ta sunne valg og velge å se muligheter i alle situasjoner. En måte jeg gjør dette på er at jeg uttrykker takknemlighet gjennom hele dagen. Start med 3 ting du er takknemlig for hver morgen så skal du se at humøret følger etter. 

Minimer stress og få opp energinivået 

Når du er stresset går kroppen i faremodus og det er vanskelig å fungere optimalt. Jeg har selv slitt mye med stress og jeg jobber aktivt hver dag for å minimere dette. Min kropp fungerer utrolig mye bedre når stressnivået er ikkeeksisterende og jeg merker stor forskjell i energinivået. Så husk og stress mindre, få nok søvn og gjør ting som gjør deg glad og fornøyd. 

Processed with VSCO with a6 preset

Beveg kroppen din 

Det sier seg selv at en av hovedingrediensene til en sunn kropp og et sunt sinn er å bevege kroppen. Kom i kontakt med egen kropp og fokuser på hva din kropp trenger for å fungere optimalt. Gå turer, bruk tid på favoritt idretten din - det viktigste er at du rører på deg. For meg er yoga en super måte å bevege meg på og samtidig stresse ned. Du trenger ikke å være en yogaeekspert for å utøve enkle øvelser - kjøp deg en matte og sett på YouTube yoga for nybegynnere - alle må starte et sted. 

Dette er mine personlige tips for en bedre hverdag - det må sies at ikke alt fungerer for alle, men disse prinsippene har hjulpet meg til en bedre livsstil. Jeg håper du kan ta med deg noen gode tips. 

Maria♥

 

FROKOST OG KAFFESTOPP

 • 18.06.2018, 09:53

God morgen og HEI mandag💛

Processed with VSCO with a5 preset

Endelig er mandag her og en ny uke er i gang. Jeg elsker mandager fordi det betyr en ny start og nye muligheter - en følelse jeg virkelig liker! Her bøtter regnet ned og gradestokken viser 12 (!!!) grader så syden, sol og sommer virker allerede fjernt. Det positive er at både lillesøster og lillebror har fått sommerferie så nå kan jeg henge meg litt på deres aktiviteter ila uken😌

Dagen i dag har startet helt supert med 2 små herlige unger som gjorde alt det mamma sa - slike morgener er gull verdt! Ulrik er i barnehagen, Klara sover og nå skal jeg snart nyte en god frokost. I dag lagde jeg litt eggerøre som passer perfekt på skiva. 2 skiver - avokadomos - eggerøre - salt & pepper - thats it! Enkelt, greit og fantastisk godt. 

Processed with VSCO with a5 preset

M O N D A Y M O O D 

Processed with VSCO with a5 preset

En annen lur ting jeg skal prøve ut denne uken er å holde meg til maks 1 kopp kaffe til dagen. For meg er dette en seriøs utfordring da jeg greit kan drikke både 3 og 4 kopper😂 Men nå skal jeg gå inn for dette å se om det har en positiv effekt på energinivået gjennom dagen. Kaffe gir jo en herlig booozt når energinivået går ned, men bare for en kort periode. Så det blir spennende å se hvordan det går! Sender utfordringen videre til deg hvis du også er en seriøs kaffeelsker😏

Da ønsker jeg deg en strålende mandag! 

Maria💛

B I O P A R K F U E N G I R O L A

 • 13.06.2018, 11:06

God morgen til deg💛 

Processed with VSCO with a5 preset

I går var vi i en helt fantastisk fin dyrepark - Bioparc Fuengirola🐢 Denne dyreparken jobber aktivt mot å ta vare på utrydningstruede arter og har stort fokus på å ta best mulig vare på dyr. Parken er preget av store naturområder og ingen dyr lever i bur, men har stor plass å boltre seg på. Den kan minne om dyreparken hjemme i Norge, men i en mindre skala. Størrelsen passet perfekt for oss som har med to små barn som lett blir utålmodige i 30 varmegrader ;-)

Processed with VSCO with a5 preset

FUNDAY 

Etter et par timer i dyreparken spiste vi lunsj på en koselig pizzeria i nærheten. Jeg har alltid tenkt at det å spise sunt på restauranter er vanskelig - særlig i utlandet der porsjonene er store og menyene stort sett er preget av pizza og pasta. Men hvis du gjør litt research og leser menyen nøye er det ganske greit å velge sunt. I går falt valget på en lett caprese salat med grovt brød til. Helt perfekt i sommervarmen og utrolig godt. Personlig liker jeg best å ha en lett lunsj i varmen og spare det store måltidet til kvelden. 

Processed with VSCO with a5 preset

GOOD FOOD GOOD MOOD

Nå skal vi straks smøre oss inn med solkrem og finne frem badetøyet - i dag blir det strand og bading - YAY! Håper du har en nydelig dag! 

Maria💛

 

SOMMERFERIE

 • 11.06.2018, 08:51

God morgen og god mandag!🍒

Processed with VSCO with a5 preset

Etter en litt treg start med flyforsinkelser (og en liten jente som absolutt ikke skulle sove før 1/2 time før landing så har ferieroen endelig senket seg). Vi nyter å være på ferie, spesielt med hele familien. I år har vi leid hus og det er utrolig herlig å ta alt i eget tempo - særlig med to små barn. Her har vi alt tilgjengelig og stranden er bare et steinkast unna 🐬

F O O D H E A V E N 

Et av feriens høydepunkt må jo være maten. Jeg kan virkelig gå i timesvis (hvis ingen drar meg ut) å kikke i matbutikker. Det er så mye god, fargerik og ikke minst sunn mat her nede. Frukt og grønnsaksdisken oser av ferske produkter og de har til og med alt i små porsjonspakker. Da er det lett å velge sunt spør du meg🍒 

Processed with VSCO with a5 preset

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

I dag skal vi på stranden og både store og små gleder seg til årets første sjøbad 💦 Håper du nyter mandagen hjemme! 

Maria♥

 

 

 

#summer #sommer #ferie #sommerferie #spania #sunnmat #godmat

KOSTHOLD - SVANGERSKAPSDIABETES OG MINE VALG

 • 02.05.2018, 22:17

Mine valg - min historie ♥

Processed with VSCO with a5 preset

Hvorfor velger du å leve en sunn livsstil? Det er så mange ulike grunner til hvorfor folk velger sunt, noen har slitt med overvekt, andre må kanskje spise sunt mens noen velger det på grunn av sin aktive livsstil. Årsakene er mange og alle har sin historie og sin grunn til hvorfor de lever som de gjør. 

Rundt 17års alder begynte jeg sakte men sikkert å legge på meg. Jeg var lite aktiv og jeg tenkte ikke særlig over hva jeg spiste. Med en slik livsstil sier det seg selv at jeg la på meg flere kilo. Det skulle ta noen år før jeg begynte å ta tak i egen helse og tenke over konsekvensene en usunn livsstil kunne ha. Jeg la om kostholdet og begynte å trene, men det som ofte skjer skjedde med meg og. Jeg ble besatt av mat, trening og det å telle kalorier. Kiloene raste fort av og jeg elsket å se virkningene min såkalte "nye livsstil" hadde på kroppen min. Problemet var at jeg kunne spise så sunt jeg bare ville og trene gjennom hele uka, men så fort lørdagen kom fikk jeg en stor trang til å spise alt jeg kom over. En stor frokost, boller, brus og godteri. Hver søndag kjente jeg på en skikkelig "sugarhangover".  

Etterhvert ble jeg gravid og jeg fortsatte å trene og spise sunt. Jeg var så glad for at jeg var trent og kunne fortsette med det, for det å legge unødvendig mye på seg var ikke noe jeg ville. Ukene gikk og vi kjøpte vår første leilighet. Da vi nesten var flyttet inn begynte jeg å kjenne på at noe ikke stemte. Etter noen dager spontanaborterte jeg og etter den opplevelsen gikk det opp for meg hva som virkelig betød noe. Siden det ble det mindre intensiv trening og kostholdet mitt ble preget av en sunnere balanse. 

Da jeg ble gravid med Klara hadde jeg en travel hverdag. Jeg jobbet fulltid og hadde en liten på 1 1/2 år. Jeg var veldig opptatt av sunne matvaner og hadde en aktiv og sunn hverdag. Alt gikk etter boka og jeg følte meg bra og fornøyd med at både meg og lille i magen fikk det vi trengte. Da jeg kom i uke 32 fant jordmor sukker i urinen og jeg måtte ta en glukosebelastningstest og plutselig hadde jeg svangerskapsdiabetes. Meg? Som lever så sunt, som ikke er overvektig og som er ung og frisk. Min første reaksjon var preget av tårer og jeg var skikkelig fortvilet. Jeg hadde ikke lyst å gå på insulin og fikk beskjed om at hvis jeg var flink kunne jeg styre det med kostholdet. 

And so I did. Etter mye fortvilelse så jeg muligheten til å leve sunt og føle meg bra hver dag gjennom graviditeten. Jeg fikk superfin hud, magen fungerte optimalt og jeg så hvilke virkninger et godt, sunt og balansert kosthold gjennom HELE uka ville si. Etter noen prøver fikk jeg beskjed om at diabetes type1 i genene mine var årsaken til svangerskapsdiabetesen. At jeg mest sannsynligvis ville få dette etter graviditeten. Fy fader. Den beskjeden gjorde noe med meg. Jeg ble redd, fortvilet og lei meg. Etter graviditeten gikk jeg lenge å kjente etter symptomer på diabetes. Jeg brukte så mye energi på å kontrollere noe jeg absolutt ikke hadde kontroll over. 

Jeg kom til et punkt hvor jeg ikke kunne bruke mer energi på dette. Man blir sliten og oppgitt og man går glipp av mye glede i hverdagen. Gleder og øyeblikk du aldri vil få igjen. Der og da bestemte jeg meg for å aldri la meg påvirke av hva noen sier til meg. Jeg kjenner min kropp og mitt sinn bedre enn noen andre og det er jeg som bestemmer. Når jeg skriver dette er jeg takknemlig for alt dette, takknemlig for at det har åpnet øyene mine og forbedret livet mitt og måten jeg lever det på. Jeg spiser helt fantastisk god og næringsrik mat og jeg holder meg borte fra raffinert sukker fordi at MIN kropp ikke har godt av det. Dette er valg jeg har tatt fordi jeg vil ta vare på kroppen min, ha masse energi og glød i hverdagen. Og nei jeg har ikke diabetes ;-) Jeg passer på å leve sunt og ha en aktiv livsstil, og vet du hva? Det er helt fantastisk og det er nettopp derfor jeg vil dele dette og kanskje hjelpe noen der ute med å ta sunne valg. 

Husk at alle har sine grunner til hvorfor de lever som de gjør. Kanskje den tanken kan hjelpe oss å respektere andres valg, vise forståelse for hva andre gjør. Ikke vet jeg, men det som jeg vet er at jeg har funnet min balanse og jeg håper at du har funnet din♥

Maria♥

L Ø R D A G, IS OG VÅRMARK

 • 28.04.2018, 17:08

For en deilig dag vi har hatt! Morgenen startet mykt med en herlig frokost etterfulgt av en tur ut i vårsola. I dag gikk turen ut til Randaberg hvor vi besøkte den årlige vårmarken. Et kjempe koselig opplegg med mye gøy for barna. Etter en god dose vårsol gikk vi videre til mine svigerforeldre og grillet pølser på terrassen. 

En superfin lørdag med mine favoritter ♥

Processed with VSCO with a8 preset

Ellers har ettermiddagen gått til et skikkelig isbonanza på kjøkkenet. Fikk så lyst å lage is her en dag så nå var det bare til å sette i gang. Lagde flere ispinner med 4 forfriskende smaker, N A M! Nå skal de stappes i fryseren å testes ut så fort de er kalde nok. Oppskrift kommer senere ;-) 

Processed with VSCO with hb1 preset

Bringebær og kokosyoughurt - YUM ♥

Nå er det snart tid for middag og barne tv - ha en fin lørdag dere. 

Maria ♥

 

#vår #sol #sunnmat #kosthold #sukkerfritt #familie 

SØNDAG OG VÅRBLOMSTER

 • 22.04.2018, 18:58

Hei og god søndagskveld <3 

Håper du har hatt en strålende helg. Vår helg har stort sett handlet om å gjøre hagen fin og ryddig noe som virkelig var på tide. Lørdags formiddag ble Ulrik hentet av farmor og farfar slik at vi kunne ta et ordentlig skippertak i hagen. Vi har revet lekehytten (som var gjennområtten), vi har revet gjerdet rundt terrassen og vi har fått luket og ryddet i hageområde. PUH - det er mye som gjenstår, men vi er kommet godt i gang og det er en utrolig bra følelse. 

Processed with VSCO with c2 preset

Jeg har også bestemt meg for å freshe opp inngangspartiet med noen fargerike vårblomster så i dag gikk turen til plantasjen. Snakk om mye fine blomster og planter. Jeg kunne lett ha kjøpt halve plantasjen, men heldigvis var Lasse med og minnet meg på at vi kanskje burde starte med de to pottene vi har ;-) Som jeg har sagt før så har vi ikke akkurat grønne fingre. Men jeg er en stor fan av second chances så vi prøver igjen ;-)

Processed with VSCO with f2 preset

 Ellers har vi kost oss med masse god mat og i går lagde jeg noen supergode kyllingspyd (oppskrift kommer i morgen). Nå er det tid for en god kvelds, sofakos og seriemaraton. Søndager altså <3 Ha en flott kveld! 

Maria ♥

 

#vår #blomster #vårblomster #hage #inspirasjon #sunnlivsstil 

 

U K A S B I L D E R

 • 08.04.2018, 18:17

Hallo:-) 

For en fin og koselig helg vi har hatt! Vi har vært på bytur, vi har vært i familiemiddag og fått kjempegod mat og vi har endelig fått startet på hagearbeidet. Og for en deilig følelse det er å sitte ute på terrassen i plussgrader og kjenne våren snike seg inn. Denne uka har jeg også laget mye herlig mat - blant annet avokadotoast, grønn salat, mandelsmør og kokoskaffe. 

Her har du et knippe bilder av uka og helgen (følg meg gjerne på Instagram @mariashealthychoices, der legges det ut matinspirasjon hver dag). 

 

Nå skal jeg hoppe i kosetøyet, lage en skikkelig god kvelds og lade opp til en ny uke! Ha en superfin søndag <3 

 

#sunnmat #mat #glede #positivitet #balanse #grønnhverdag #sunnhverdag #livsstil #sukkerfri 

A P R I L

 • 03.04.2018, 19:43

Hei<3

Da var vi kommet til april, og årets første vårmåned (etter min mening) er her. Etter en påskeuke med solskinn hver dag kan du si jeg ble litt overrasket da det blåste snøstorm ute i dag. Haha man må jo bare le av været her på vestlandet. Det skifter så utrolig fort. Men nå satser jeg på at gradene vil stige og at vi kan starte litt på uteområdet. 

Her har du en liten liste over hva jeg vil gjøre i april :-) 

Arbeide i hagen

Vi kjøpte vårt første hus i fjor og vi overtok huset midt i juni. Da var jeg høygravid med Klara og vi hadde allerede solgt leiligheten og flyttet til et midlertidig bosted. Så vi prioriterte kun arbeid inne i fjor. Vi malte, pusset gulv og fikset litt generelt. Hagen og terrassen vår er veldig koselig, men det må ordnes litt på her og der. Når det er sagt vet vi at hagearbeid tar lang tid så her er det bare å komme i gang. Håper på herlig solskinn i helgene fremover, da er det så mye kjekkere å arbeide ute ;-) 

Yoga

Denne måneden har jeg veldig lyst å starte på en 30 day yoga challenge. Det skal ikke så mye til å sette av en liten halvtime hver dag, men det er lettere sagt enn gjort. Så her får jeg bare pushe meg selv og tenke på den fantastiske følelsen det gir <3

Koble ut

Å jobbe med hodet og kjenne meg avslappet er alfa og omega for meg. Jeg trenger balanse for å ha et tipp topp energinivå så her skal jeg virkelig pushe på. Stikkord: nok søvn, yoga, mindfullness og næringsrik mat. 

Finne på noe med Ulrik

Med to barn under 3 år kan hverdagen bli ganske travel til tider. Derfor er det viktig å stresse ned og finne på kjekke ting sammen med barna. Jeg er i mammapermisjon med Klara så vi har jo hele dagene sammen. Denne måneden vil jeg finne på noe med Ulrik. Bare oss to. Jeg har lyst å prøve meg på en kinotur og en liten matbit. Tror det blir stas :-) 

Processed with VSCO with a8 preset

Lage flere oppskrifter 

Jeg elsker å lage mat og jeg har flere ideer på matfronten. Så her er det bare til å følge med og bli inspirert! 

Processed with VSCO with c2 preset

Hva skal du gjøre i April? <3

 

#april #vår #spring #yoga #livsstil #familie #sunnmat #mat #helsekost #mindfulness 

 

W E E K E N D V I B E S

 • 01.04.2018, 18:28

Påskehelg

For en fantastisk helg, og for et helt nydelig vær! Våren er kommet og solen skinner som bare det, endelig<3 Påsken er snart ferdig for denne gang og vi kan se tilbake på en skikkelig fin ferie. Vi har storkost oss med familie, vært i flere selskaper og ikke minst har vi hatt det kjekt ute i sola. I helgen har vi storkost oss ute, spist lunsj i finværet, vært på dagstur på hytta og bare hatt det fint. 

Her er noen glimt fra påskehelgen. 

Processed with VSCO with a7 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Påskeharen hadde vært hos oss. 

Påskeaften grillet vi pølser på terrassen. 

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a8 preset

Nå skal vi snart kose oss med pizza og påskens siste påskekrim. Ha en flott kveld<3

 

#påske #påskehelg #weekend #solskinn 

G O O D F R I D A Y

 • 30.03.2018, 10:01

God morgen <3

I skrivende stund sitter jeg å nyter en kopp kaffe i stuen. Klara har hatt feber og våkenatt så her var kaffetrakteren raskt på i morges;-) Det er første gang Klara har feber og det er alltid litt ekkelt når de små er dårlige. Hun har heldigvis blitt bedre i løpet av morgentimene så satser på det gir seg helt. I dag tenkte vi oss ut på tur, men siden Klara ikke er helt i slaget koser vi oss inne nå på formiddagen. Jeg tenkte å bake noen sjokolademuffins som jeg deler med dere senere:-) 

Jeg elsker å gjøre litt ekstra utav ting, særlig i høytider når alle er hjemme og vi kan kose oss sammen. Så i disse feriedagene synes jeg det er kjekt å stå opp tidlig å diske opp en bedre frokost. I dag ble det gule påskeegg, varmt brød og mye godt pålegg. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Ha en nydelig langfredag! Her skinner sola som bare det, håper du er like heldig <3

G I R L S N I G H T

 • 28.03.2018, 08:51

God morgen <3

I dag starter offisielt påskeferien for oss. Ulrik har fri fra barnehagen og Lasse har siste dag på jobb. Så nå koser vi oss med en rolig morgen, frokosten er i magen og påskemorgen ruller på tv. Utover dagen skal vi kose oss på tur, så blir det en liten handletur før vi drar i familieselskap til morfar som blir 83 år i dag. I kveld blir det søskensamling hjemme hos oss. Kjekt å møtes når alle er hjemme <3

I går bestilte jeg og lillesøster sushi og hadde en skikkelig jentekveld. Vi slang på oss kosetøy, la oss godt til rette i sofaen og så noen episoder av Pretty Little Liars. Det er så lenge siden jeg har sett en ordentlig jenteserie så det var deilig å bare koble av med litt lett underholdning ;-) 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Favoritten min er sashimi av laks, men i går tok jeg sjansen å bestilte noe jeg ikke hadde smakt før. Det var utrolig godt, så glad jeg gjorde det :-) 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Y U M 

Håper du får en flott onsdag <3

 

 

M O N D A Y F R E S H

 • 26.03.2018, 09:24

God morgen og god mandag!

For meg er mandag en fresh start. Jeg digger hverdagsrutiner og ser alltid på mandag som en mulighet til å starte med blanke ark. Det å planlegge den kommende uka er også noe jeg liker å gjøre søndags kveld eller mandags morgen. Ukens planer og gjøremål skriver jeg ned i kalenderen, mens ting vi trenger går på diverse handlelister. 

 

Denne uka starter påskeferien. Lasse tar ferie fra onsdag av så da er vi offisielt i påskemodus:-) 

Legger med noen mobilbilder fra uka som har vært :-) 

-Overnightoats - søndagsvafler - leketid - svigermorstrikk - greengoodness - yogatime - Klara - handletur med guttaboys - 

 

Ha en helt fantastisk mandag <3

 

E A S T E R L U N C H

 • 25.03.2018, 09:48

God morgen og god palmesøndag! 

Her har dagen startet med en god søndagsfrokost, barne tv og en god dose kaffe ;-) Så herlig å våkne opp til sommertid, endelig har vi stilt klokka og nå - nå må man vel kunne si at det er vår. 

I går hadde vi en hel gjeng over på påskelunsj. Midt i alt besøket fikk vi litt barnefri da farmor og onkel tok med seg barna ut på lekeplassen. Det er ganske herlig en gang i blant ;-) 

Processed with VSCO with hb1 preset

Koselige påskeservietter. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Disse kom svigermor med - kjappstrikka påskekyllinger <3

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Skikkelig digg lunsj med mye å velge i. 

Senere skal vi til svigers på middagsbesøk og nyte dagen videre. Ha en flott palmesøndag!<3

 

E A S T E R E G G F A V O U R I T E S

 • 24.03.2018, 12:07

Heisann! 

Håper dagen din er strålende bra og at du nyter lørdagen. I løpet av en ferie er det veldig vanlig å innta store mengder sukker. Det blir fort mye mat og generelt mye godteri. Om du ikke vil kutte hvitt sukker 100% er det helt innafor. Du må finne din balanse og det som fungerer for deg. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Men jeg vil oppfordre deg til et mindre sukkerinntak, særlig i fridagene da godteskåla alltid er innen rekkevidde;-) Her har du noen tips hvis du vil bytte ut noe av påskens godterier:

- Besøk en helsekostbutikk/ en god matbutikk å se hva slags alternativer de har til vanlig godteri.

- Kjøp mørk sjokolade med minst 70% kakaoinnhold. I mørk sjokolade er det mange gode helsefordeler;-) 

- Kjøp mandler og nøtter i stedet for chips. Krydre dem og stek dem gjerne i ovnen. 

- Lag din egen kakao med raw cocoa pulver og Sukrin. 

- Lag deg en god skål med cottage cheese, lett vanilje is, kanel og vaniljepulver. 

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Dette er mine favoritter og disse produktene finner du i mitt påskeegg :-) 

Ha en super lørdag videre <3

 

E A S T E R I N S P I R A T I O N

 • 21.03.2018, 11:42

God morgen! 

Er du klar for påske? Siste uke før påskeferien er her og jeg har laget et lite inspirasjonsinnlegg til deg. Her skal påskepynten snart settes frem og i år skal jeg pynte i diverse pastellfarger. Her er det enda kaldt, så da må vi ta vårstemningen inn ;-) I år skal vi være hjemme i påsken, så her blir det en ordentlig bypåske med masse kjekke aktiviteter og moro. Vi skal også i noen familieselskaper i løpet av påskeuka så her gledes det til ferie og familietid :-) 

Hva er dine planer for påsken? 

Det blir fort mye søtsaker i løpet av en ferie så utover uka kommer jeg til å legge ut diverse tips om en sunnere påske. Så følg med hvis du vil kutte ned på sukkeret denne påsken ;-) 

Maria <3

Y O G A M O O D B O A R D

 • 20.03.2018, 08:26

YOGI

Tenker du noen gang på at yoga ser fristende og gøy ut? Vel for meg er yoga helt fantastisk. Det er en utrolig god måte å koble ut på og slappe av i kropp og sinn. Yoga handler nemlig om å føle seg avslappet, rolig og balansert. Jeg får mye ut av yoga, både fysisk og psykisk. Siden jeg startet opp med yoga har jeg fått mer muskelstyrke samt et roligere sinn. Så dette vil jeg anbefale alle å prøve :-)

Det er flere helsefordeler med Yoga. Her er et knippe av dem: 

Processed with VSCO with hb2 preset

Hvis du vil prøve ut yoga vil jeg anbefale deg å sjekke ut "yogawithadrienne" på YouTube. Hun har flere gode filmer som fokuserer på alt fra nybegynner til mer avansert yoga. 

 

 

 

W E E K E N D V I B E S

 • 17.03.2018, 09:31

God lørdag <3 

Vi kom frem til Oslo i går kveld og nå sitter jeg på hotellrommet å jobber litt mens Klara har sin første hvil. Vi var nettopp nede til frokost og hva slår vel en skikkelig god hotellfrokost? Så mye god og ikke minst sunn mat. Hotellet vårt ligger midt i sentrum så etterhvert tar vi turen ut og nyter det fantastisk flotte været.

Processed with VSCO with hb2 preset

Morgenpåfyll <3 

Processed with VSCO with hb2 preset

Håper du får en flott dag! 

T H U R S D A Y L U N C H

 • 16.03.2018, 08:28

Hei! 

Dagene går så fort og plutselig er det helg. I går hadde vi en deilig morgen inne før vi gikk ut å traff mamma på lunsj. Valget falt på Matmagasinet som har utrolig god mat. Jeg bestilte en supersalat stappet med næringsrike ingredienser. Quinoa, avokado, valnøtter, epler og mye annet godt. Tror jeg må mikse sammen noe lignende her hjemme ;-) 

Processed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Rugbrød med reker, nam! 

Processed with VSCO with hb1 preset

 

Kjempe koselig dag <3 Ønsker deg en flott fredag! 

 

L U N C H O´C L O C K

 • 14.03.2018, 08:51

Av og til er det viktig å skjemme seg litt bort i hverdagen med å ta turen på kafe å bestille noe skikkelig godt. Denne gangen falt valget på en frisk kyllingsalat og en god kopp cappucino. Hverdagslykke <3 

 

Klara <3 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

A big cup of good 

M A K E S M E S M I L E

 • 13.03.2018, 09:19

Dette er hva jeg kaller en myk start på dagen. Ungene har sovet godt hele natten og denne mammaen la seg tidlig og har virkelig ladet søvnbatteriet <3 Da er det bare til å starte dagen med et stort smil og en god kopp kaffe. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Jeg er som sagt veldig glad i en næringsrik frokost og i dag ble det en grønn smoothiebowl. Denne anbefaler jeg hvis du vil holde deg mett og opplagt lenge. 

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Chia - kokosflak og mandler, nam <3

 

A V O K A D O D R E A M

 • 12.03.2018, 11:41

God morgen <3

Jeg spiser ikke sukkerholdig mat, særlig ikke mat med raffinert sukker i. Dette er noe som fungerer veldig bra for meg og gir meg en balansert og sunn kropp. Det mange spør om er om jeg føler at jeg går glipp av noe siden jeg ikke spiser kaker, boller, godteri og lignende. Med tanke på at min kropp er vant til et minimalt inntak av sukker så får jeg ikke noe form for søtsug lengre, så lysten på kaker o.l er helt borte. Men når det er sagt er jeg lidenskapelig opptatt av god og næringsrik mat. Jeg liker såklart å ha noe godt å bite i til kaffeen, eller når jeg er i selskap. Og det finnes så mange gode alternativer til dagens "søtt". Jeg lager mange forskjellige retter som passer til både hverdag og fest. 

Sist uke prøvde jeg meg frem på en skikkelig saftig og god avokadokake. Det ble litt justeringer underveis, men sluttresultatet ble veldig godt. Denne kaken er fri for raffinert sukker og lyst mel. Denne kaken tok jeg med meg i babyshoweren og den falt i god smak. 

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Oppskrift kommer senere! 

L Ø R D A G O G B A B Y S H O W E R

 • 10.03.2018, 17:38

For en deilig lørdag! Dagen startet med en felles frokost. Det er så koselig når alle har fri og vi kan spise og nyte morgenen lenge. Utover dagen gikk jeg i babyshower til en god venninne <3 Hun skal ha en gutt i mai og i dag overrasket vi henne med en flott fest. Kjempe god stemning, god mat og ikke minst nydelige gaver. Nå er det snart klart for middag og familiekos. Nyt helgen <3

Her kommer et lite bildedryss fra dagen i dag<3

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

 

Å P N I N G S F E S T

 • 09.03.2018, 18:58

FILUM

I går på selveste kvinnedagen åpnet en venninne av meg byens fineste butikk. Så mange inspirerende klær og ikke minst et helt nydelig lokale. Så utrolig kult når folk satser og tror på seg selv <3 Denne butikken er kommet for å bli, og hvis du er i Stavanger området må du ta turen innom ;-) 

Processed with VSCO with hb1 preset

Fikk kjøpt noen nydelige øredobber :-) 

OH SWEET FRIDAY

 • 09.03.2018, 08:20

God morgen og god F R E D A G! I dag står babysang og kakebaking på agendaen. Jeg prøvde meg på en iskake med avokado i går, og gjett hvem som mistet hele kakeformen rett i gulvet. Yup det var denne jenta. Hadde heldigvis litt røre til overs så fikk fryst ned en smaksprøve. Smakte nå nettopp and Y U M! Så i dag må jeg lage en større versjon. Legger med noen bilder av en skikkelig god fredagsfrokost :-) 

Processed with VSCO with q3 preset

 

Processed with VSCO with q3 preset

 

Processed with VSCO with q3 preset

Ha en fantastisk fin fredag <3

CRACKIN CRACKERS

 • 08.03.2018, 09:41

 

S P E L T O G H A V R E K J E K S 

God morgen! Her har dagen startet med en super forfriskende kjøleskapsgrøt og en herlig dose kaffe. Her om dagen lagde jeg og Ulrik noen gode spelt og havrekjeks. Et godt alternativ til vanlige kjeks som vanligvis inneholder mye sukker. Disse er søtet med Sukrin + og kan nytes med god samvittighet. Jeg la deigen et par timer i kjøleskapet før jeg kjevlet den ut. 

Processed with VSCO with a8 preset      

Nytes best med en god kopp kaffe eller et kaldt glass melk <3

Processed with VSCO with a8 preset

choose love  

 

    Processed with VSCO with a8 preset

Oppskrift kommer i et senere innlegg, xoxo

RAINY DAY

 • 07.03.2018, 13:31

Da kjennes det ut som våren er på vei til Stavanger. Plussgrader og regn har meldt sin tilbakekomst ;-) Egentlig er det helt greit, jeg ser virkelig frem mot mildere vær. I dag startet dagen helt perfekt for vår del. Oppe tidlig, frokost, kaffe og yoga. Utrolig herlig å kose seg inne når det er ruskete ute. Senere i dag tenker jeg og stoppe innom helsekosten og fylle på med litt varer. Jeg prøvde en helt fantastisk sukkerfri kjekssjokolade som jeg virkelig anbefaler. Enten som et lite mellommåltid eller rett og slett som lørdagsgodt. Hele baren (40g) inneholder kun 2,6g sukker så denne er helt innafor ;-) 

Processed with VSCO with hb1 preset

Super digg - jeg skal rett ut og fylle på! 

Processed with VSCO with f2 preset

Peace of mind <3 Herlig måte å starte dagen på. 

Processed with VSCO with a7 preset

Endelig fått litt blomster i hus. Håper du får en kjempeflott dag <3 Stay awesome

VÅR TIRSDAG

 • 06.03.2018, 18:02

I dag har vi vært på 8 måneders kontroll med Klara. Alltid like spennende å se hvordan de vokser og utvikler seg. Så takknemlig for at gladjenta vår vokser helt perfekt og trives kjempegodt. Ellers lagde jeg noen saftige pannekaker i går kveld som smakte om mulig enda bedre til lunsj i dag. Toppet dem med 80% pære&eple syltetøy uten tilsatt sukker fra Nora. 

Senere fikk vi besøk av mamma og lillesøster. De hentet Ulrik tidlig i barnehagen også spiste vi en sen lunsj :-) 

Processed with VSCO with a4 preset

På helsestasjonen med veslegull <3  

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Saftige og sunne pannekaker til formiddagsmat <3

Processed with VSCO with hb1 preset

Lunchtime <3

MORNIN<3

 • 05.03.2018, 09:38

 

God mandag!

Ønsker deg en super fin start på uken<3 Jeg er en selverklært kaffeelsker og jeg har minst 2 kopper innabords før klokken er 10. Favoritten er svart kaffe med en dash melk i, og da snakker jeg ikke om vanlig melk, men en deilig og fyldig skummet havremelk. Tro meg, denne havremelken er F A N T A S T I S K, lov meg at du prøver. 

 

                                                         Processed with VSCO with q4 preset

This is how I roll: 1 kopp nytraktet svart kaffe toppet med 1dl Oatly havremelk (skummet) 

 

 

Processed with VSCO with hb1 preset

 

 

Enjoy your morning <3

SOL OG KAFFE

 • 04.03.2018, 18:52

Its a coffee kinda weather <3

For et deilig vær det har vært de siste dagene. Her har vi gått tur, vært på lekeplassen og utnyttet den gode sola. Minsten i huset liker best når hun får sove ute, helst når det er bevegelse, så når sola skinner er det supert å få formiddagshvilen ute. Helst tar jeg med kaffeen i hånda når vi skal på rolige trilleturer, da er lykken virkelig komplett ;-) 

Processed with VSCO with a8 preset

Kaldt og friskt <3

Processed with VSCO with a8 preset

Hot coffee weather <3

                 

ENJOY TODAY <3

 

 

L Ø R D A G O G K U L D E G R A D E R

 • 03.03.2018, 18:43

S A T U R D A Y F E E L S <3 

Hva er vel bedre enn å senke skuldrene og bare nyte lørdagskvelden med de du er glad i? Her hjemme er helgen nærmest hellig. Det er da vi legger alt av ukesyssler på hyllen og bare koser oss og slapper av i hverandres selskap. Den siste uken har det vært kulderekord på våre trakter, og vi har måtte fyre i peisen både morgen og kveld. Men hva er vel mer koselig enn fyr i peisen, levende lys og litt rødvin? Skikkelig lun stemning synes nå jeg :-) 

Processed with VSCO with hb1 preset

 

Her snakker vi kaldt vær. 

 

 

Processed with VSCO with hb1 preset

God helg <3

Ting jeg vil gjøre i mars

 • 03.03.2018, 09:41

Da er vi offisielt i årets første vårmåned! Med tanke på at det i den siste uken har vært rundt 11 minusgrader i Stavanger så er vel ikke vårfølelsen helt på plass. Men solen skinner, kveldene er lysere så vi kan ikke klage. Når det endelig er finvær må man bare være takknemlig! Alikevel kjenner jeg meg klar for litt varmere dager - sol, plussgrader og skikkelig utevær. 

                          

Her har du min liste over mars måned:

Lære mer

Jeg prøver å lære noe nytt om meg selv hver eneste dag. Vanligvis bruker jeg rundt 1 time på selvutvikling. Dette er noe jeg definitivt skal fortsette med i mars måned. 

Mer yoga

Y O G A 4 L I F E. Jeg trener yoga regelmessig og målet mitt er en yoga økt hver dag. Som regel har jeg rundt 4-5 økter pr uke så her har jeg noe å strekke meg etter. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Mindfulness

Mer balanse - mer positivitet - mer takknemlighet. Dette er 3 punkter jeg strekker meg mot hver dag. 

Kjøpe mer blomster

Hvem elsker ikke blomster? Et mål er å kjøpe en bukett til helgen, men her kan jeg virkelig bli bedre. Spesielt nå når det nærmer seg vår er det helt fantastisk å ha ferske blomster på stuebordet. Mine favoritt blomster er ranukler, helt nydelige. 

Gå på kino

Denne småbarnsmoren er ikke et fast invetar i kinosalen, let me tell you. Med 2 barn under 3 år er det langt mellom kinobesøkene, spesielt nå når jeg ammer. Men minstejenta har fått gode leggerutiner så her er det bare å finne en superbra film å komme seg ut på date eller jentekveld. 

Bake sukkerfrie boller 

I mars skal jeg bake noen herlige sukkerfrie kanelsnurrer. Sol, tur og ferske boller i sekken blir et høydepunkt i mars. Kanskje jeg lager noen herlige vaniljesnurrer til påske også :D

Løpe 

Vi er så heldige å ha en lillesøster som passer barna etter leggetid hver mandag. Her har vi snakket om å ta en løpeøkt hver uke, noe vi må begynne å gjennomføre denne måneden ;-) 

Ellers gleder jeg meg til påske og kvalitetstid med hele famililen. 

Hva vil du gjøre denne måneden? 

 

Om meg

mariaahaugland

Jeg heter Maria Haugland og er lidenskapelig opptatt av sunne og gode matvaner. Jeg vil at min blogg skal inspirere deg til å velge nytt; velge å leve sunt, spise mat med glede og fylle kroppen din med næringsrike ingredienser. Jeg vil vise deg at det å spise næringsrik mat er et fantastisk privilegium som du vil fortsette å velge hver dag. Innholdet du vil finne på bloggen min vil omhandle næringsrik mat, sunne oppskrifter, fokus på positivitet og balanse, en sunn livsstil og du vil bli bedre kjent med meg og min familie. Følg meg gjerne på Instagram der jeg legger ut inspirerende bilder! @mariashealthychoices

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no